15. jaanuar 2012

Uusaastakalkun.



Umbes 4-kilone kalkun,
2 sl soola,
1 tl peent pipart,
1/2 tl peenestatud nelki,
6-10 õuna,
25-30 kivita ploomi ( konserveeritud või kuivatatud),
5 sl võid,
kartulid vajaduse järgi.
Kastmeks: 3 sl margariini, 2 1/2 sl jahu,1/2 l praeleent, 150 g rõõska koort, 3 sl valget veini, 2 sl karusmarja- või sõstratarretist, soola.

Maitseained segatakse omavahel. Seguga hõõrutakse pestut lindu nii seest kui väljast. Väiksemat õunad poolitakse , suuremat lõigatakse veeranditeks, südamikud eemaldatakse. Kalkun täidetakse seest õunte ja ploomidega, seejärel õmmeldakse kinni ja tõstetakse ahjupannile, valatakse üle sulavõiga. Küpsetakse ahju alakuumuses 160-175 C juures umbes 3 tundi, aegajalt lindu kastes. Et kõrbemist vältida, lisatakse vahepeal veidi keedu vett (ja kindlasti kontrollida soola, vajadusel lisada!!!!!!). Küpsetamise lõpupoole pannakse pannile ka kooritud kartulid, kastetakse sulavõiga, puistatakse peale soola ning küpsetakse kuni pruunistuvad ja valmivad.
Kastmeks kuumutakse jahu margariiniga, lisatakse vahehaaval kalkuni praadimisleem ja lastakse keeda ühtlaseks, kurnatakse. Pannakse koort ja maitsestakse kaste veini, tarretise ja soolaga. Lastakse veel läbi keeda.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком