25. juuni 2012

Kalavorm muretaigna ja seentega.



Taigen : 150 gr margariini, 
100 gr hapukoort, 
300 gr jahu.

Täidis : 
500  gr kalafileed, 
1 spl toiduõli, 
½  tl soola, 
1-2 spl lahjendatud äädikat (3%), 
punet, melissi, majoraani, 
1 klaas hakitud kupatatud seeni, 
2 spl margariini, 
2 spl koort, 
soola.

Valmistatakse hapukoore-muretaigen ja hoitakse 1/2 tundi külmas.
Pool kalafileest lõigatakse 2 cm laiuste ribadeks, pool hakitakse. Õlist, äädikast ja maitsetaimedest valmistatakse marinaad, maitsestatakse soolaga. Kalaribad pannakse kaussi, marinaad valatakse üle ja lastakse 1 tund seista, aega- ajalt kalatükke pöörates.

Hakitud seened kuumutatakse margariinis, lisatatkse hakitud kala, maitsestatakse.
Taigen jaotakse kaheks osaks, üks osa rullitakse õhukeseks ja asetatakse vormi või plaadile, nii et ääred jäävad kõrgemad . 
Küpsetakse 10 min, lastakse veidi jahtuda ja tõstetakse täidis peale – esiteks kalaga hautatud seened, pelae kalatükid. Teine osa taignat rullitakse samuti õhukeseks ja pannakse täidise peale. Servad surutakse kinni. Vorm määritakse pealtmunaga ja küpsetatakse 40 min 175 C juures.
Süüakse soojalt. Lisandiks kurgi- või tomatisalat.

Jutt keeruline aga tasub proovida, maitse super!!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком