31. august 2012

Ukraina borš.



125 gr veiseliha,
2-3 punapeeti,
2 porgandit,
peterselli,
1 sibul,
3 - 4 kartulit,
0,5 tomatipastat,
1 küüslauguküüs,
10 gr searasva,
5 gr soolapekki,
1 väike aedpaprikakauna,
sidrunhapet,
loorberilehte, pipart,
soola,
suhkrut.

Kondist lihast keeta puljong, 1 peet lõigata ribadeks, lisada rasv, pisut sidrunihapet ja tomatipastat, valada peale pool klaasi puljongit ja hautada, aegajalt segades (vanu peete 45 minutit, värskeid 15). Ülejäänud peedist valmistada tõmmis ehk ekstrakt: peet riivida jämega riiviga, valada peale neljandik klaasi kuuma puljongit või vett, lisada pisut sidrunihapet, lasta korraks keema, jahutada ja kurnata. Porgand , petersell ja sibul lõigata ribadeks, kuumutada võis ja lisada 10-15 minutit enne hautamise lõppu peedile.
Keevasse puljongisse panna kapsalõigud, kartuli- ja paprikatükid. Kui puljong hakkab uuesti keema, lisada hautatud peet koos maitsejuurtega. 15 minuti pärast panna supisse loorber, pipar, sool, suhkur ja keeta nõrgal tulel 20-30 minutit. Viis minutit enne keetmise lõppu lisada supile soolapekikuubikud, ülejäänud tomatipasta ja searasvaga tambitud küüslauk. Lõpuks panna juurde lihatükid ja peeditõmmis, lasta korraks keema tõusta, võtta tulelt ja jätta 20 minutiks tõmbama.
Laualeandmisel panna supisse hapukoor, puista peale hakitud tilli ja petersellilehti. Kõrvale süüakse nisuleib või veel parem -pampuškasid. Need on 25-30 gr raskused pärmitaignast küpsetatud kuklid. 
15 minutit enne laualeandmist niisutatakse neid küüslauguga, õlist ja veest valmistatud kastmega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком