3. oktoober 2012

Segasalat seentega.





400 gr väikesi seeni,
400-500 gr (1 liiter) väikesi kurke,
5-6 väikest tomatit,
1 lillkapsas,
300 gr kaunube (aedube),
2 klaasi värskeid herneid või lesthernekaunu,
200 gr väikesi porgandeid ,
1 l vett,
1-2 pudelit 30 % äädikhapet,
1 spl soola,
1 tl terapipart,
veidi ingverit ja muskaatpähklit,
5-6 vürtsnelki,
1 tl suhkrut.

Valitakse väikesed ühesuurused ümmarguse kübaraga seened. Need puhastatakse, pestakse ja kuumutatakse omas mahlas või kupatatakse ( vastavalt vajadusele). Kurgid ja tomatid pestakse, teised köögiviljad puhastatakse ja keedetakse aurus või soolaga maitsestatud vees. Nõrutatud ja jahtunud toiduained laotakse kihiti purki, peale valatakse vürtsidega keedetud marinaad, nii et see paar sentimeetrit toiduainetest üle ulatud. Sellels et toiduained üles ei kerkiks, võib nendele asetada kerge vajutise. Purk sulatakse jahtunult.
Segasalati koostist võib soovi kohaselt muuta, mõnda toiduainet välja jättes või juurde lisada. Mitmes eri värvuse ja maitsega toiduainest koosnev segasalat on maitsvam kui liiga ühelaadiline. kui salatisse herneid ei panda, siis suurendatagu suhkru kogust.
Halva hoiuruumi või nõrgema äädikahappega marinaadi korral on vaja purke steriliseerida 90 C temperattril 60 minutit ja paar päeva pärast uuesti samal temperatuuril 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком