10. jaanuar 2013

Kanasupp külmetuse vastu.




Puljongiks :
1 kanapoeg (broiler 1,5-2 kg),
4 tervet nelki,
3 väikest puhastatud sibulat,
3 puhastatud porgandit, pikuti neljaks lõigatud,
6 küüslauguküünt, puhastatud, kärbitud ja suure kööginoa tömbi servaga kergelt läbi klopitud,
2,5 cm pikkune tükk ingverijuurt, õhukeselt viilutatud,
10 tera musta pipart,
1 tl soola,
3 l vett.
Supiks:
1-2 spl peenestatud küüslauku,
1-2 spl peenestatud ingverit,
2 väikest tšillipipra kauna, seemnetest puhastatud ja peeneks hakitud,
4 rohelise sibula vart, jämedalt hakitud,
maitse järgi soola ja värskelt jahvatatud musta pipart.

1. Valmistame puljong : peske kanapoeg seest ja väljast puhtaks ning pange koos kaela ja sisikonnaga suurde kastrulisse. 
2. Suruge nelgid ühe sibula sisse, ülejäänud sibulad lõigake veeranditeks. Pange kastrulisse sibul, porgand, küüslauk, ingver ja pipraterad. Valage veega üle, katke kaanega ja laske keema. Eemaldage kaas , vähendage kuumust, võtke vaht ära ning keetke veel umbes tund aega, aeg-ajalt vahtu võttes.
3. Tõstke kanapoeg leemest välja ja pange külma. Jätkake puljongi keetmist tasasel tulel, kuni seda jääb järel 2 liitrit ( veel tund aega). Siis tõstke puljong tulelt ja jahutage. Et rasv tarduks , võib jahtunud puljong panna külmkappi või jätta terveks ööks jahedasse kohta.
4. Võtke kanapojal nahk maha ja visake minema. Lahutage liha kiududeks või lõigake kuubikuteks. Katke kaanega ja pange külmikappi.
5. Supi keetmiseks koorige puljongi pealt rasv ära. Laske puljong keema koos hakitud küslaugu, ingveri, tšillipipra ja rohelise sibulaga. Lisage kanaliha, vähendage kuumust ja keetke 5 minutit. Lisage maitse järgi soola ja jahvatatud pipart. Andke kuumalt lauale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком