3. jaanuar 2013

Marseille´kalasupp.




1,5 kg erinevaid merekalu (võib lisada ka mõne langusti),
6 spl oliiviõli,
1 suur sibul,
6 tomatit,
6 kartulit,
12 praetud ja küüslauguga hõõrutud nisuleivaviilu,
2-3 küüslaguküünt,
pipart,
loorberit, safranit, peterselli,
aedpiparrohtu,
tilli, soola.

Valada õli keedunõusse, lisada hakitud sibul ja kuumutada kergelt. Lisada tükeldatud tomatid, küüslauk ja maitseained. Nüüd panna keedunõusse kartuliviilud ja peale puhastatud kalafileetükid. Kalaluudes ja prügikalast keeta puljong. Puljong valada mõne minuti pärast keedunõusse ja lasta supil 15-20 minutit keeda. Loorber võtta välja , supp maitsestada soolaga. Kala ja umbes pooled  kartuliviilud tõsta taldrikutesse. Puljongisse panna veidi õlis kuumutatud jahu ja hõõruda kõik läbi sõela. Taldrikutesse asetada ka leivaviilud ja peale valada tummine puljong. Supile puista hakitud maitserohelist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком