15. august 2013

Sült.



1 kg seapead, 1 kg seajalgu, 1 kg vasikaliha, 1-2 koorega sibulat, 1petersell, tükike sellerit, 1 porgand, 15 tera pipart, 10 tera võrtsi, (köömneid), soola, 2 loorberilehte, 6-7 l vett.
Tükeldatud liha asetada külma veega keema, nii et vesi lihatükke parajalt katab. Pärast vahu eemaldamist lisada maitsejuured ja sibulad ning keeta aeglaselt, kuni liha kontide küljest lahti lööb. Lõpupoole lisada soola ja võrtsid. Süldiliha tükeldada, segada kurnatud keeduleemega, kuumutada uuesti keemiseni ja tõsta külma veega uhutatud kaussidesse hanguma.
Kui lisaks lihale kasutatakse kupatatud kopsu, neeru või südant, siis võib süldiliha läbi hakkmasina ajada. Süldi juurde võib anda sinepit, äädikat ning külma hapukoore- ja mädarõikakastet, keedetud kartulid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком