17. jaanuar 2014

Rahvatarkus. Külmetushaigused.




Sibul ja küüslauk on tuntud haigustega võitlejad ja immuunsüsteemi tugevdajad. Haiguse ajal on soovitav süüa 2-3 toore küüslaugu küünt päevas. Sibulatest võib valmistada tee, peenestatud küüslauku võib segada meega vahekorras 1:1 ja võtta sisse 1 tl iga tunni tagant. Samuti võib peenestada 3 küüslauguküünt, valada neile 1 klaas kuuma piima, lasta 29 minutit seista ja juua pool tunni jooksul väikeste sõõmude haaval.

Ka pelgalt 1 klaasitäis kuuma piima meega 2-3 korda päevas aitab leevendada külmetuse nähtusid.

Kuumatunned tekitavad  piprad ja ingver leevendavad halda enesetunnet, kuna ärritavad limaskestasid ja soodustavad limaeritust.

Lihtne ingveritee: vala ingverijuuri lõikudele keev vesi, keeda nõrgal tulel 15-30 minutit, lisa värskest sidrunist pigistatud mahl ja maitse järgi mett. Tee kosutab haigusega võitlevat orgonismi.

Aroomikas ingveritee : lisa ingverijuure lõikudele 1 kaneelikang, mõned terad nelki, koriandriseemneid, veidi sidrunit. Vala üle keeva veega ja keeda nõrgal tulel 15 minutit. Joo kuumalt 1 tassitäis iga paari tunni tagant.
Igasuguse külmetuse puhul on hea tarvitada porgandimahla meega või piimas keedetud riivitud porgandit.

Kanapuljong on tuntud külmetushaigustega võitleja. Kanapuljongi joomine on hingamisteedele kasulikum kui ükskõik milline teine kuum jook. Uuringud on kinnitanud, et kanasupp on kerge antibiootilise toimega ja tõhusalt tugevdab kurnatud organismi.

Mädarõigas sisaldab ained, mis stimuleerivad immuunsüsteemi. Aromaatsed väävliühendid mädarõikas tapavad baktereid ja aitavad kaasa limaeritusele.

Vitamiinid ja mineraalid.

C-vitamiin   tõstab organismi vastupanuvõimet ja aitab ära hoida viirust lisandamist. Kuna C-vitamiin ei ladestu organismi, võib teda haiguse ajal võtta kuni 1000 mg päevas.

A-vitamiin saamiseks sobib beetakarantiin, mis  on A-vitamiini eelvitamiin. Beetakarotiin tõstab vastupanuvõimet, nõrgendab viirust ja vähendab tüsistuse ohtu, eriti riski haigestuda rasketesse hingamisteede haigustesse.

Tsink on tuntud haavade ravija ja immuunsüsteemi stimuleerija. Tsink ei tapa viirusi, kuid takistab nende paljunemist. Tsinki tohib võtta täis kõhuga, muidu võib see tekitada iiveldust. Tsinki tuleks võtma hakata esimeste sümptomite ilmnemisel.
D-, B6-, B12- vitamiinid ja foolhape aitavad tõrjuda viiruseid.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком