23. märts 2014

Küpsetamata rabarbrikook.



 Salme Masso.

Alus : 300 gr küpsiseid,
150 g võid,
veidi vanilliini või kaneeli,
1/4 l vahukoort.
Vahelepanemiseks : 500 g rabarbreid, 1 klaas suhkrut, 1/2 klaasi vett, 1/2 klaasi rosinaid või keedetud kuivatatud ploome.

Küpsised peenestatakse tainarulliga või riivitakse, segatakse toas seisnud võiga ühtlaseks taignaks. vajaduse korral lisatakse pisut sooja piima või teed. Taigna jaotakse kaheks ebavõrdseks osaks. Suurem osa rullitakse küpsisepuruga kaetud laual õhukeseks ja sellega kaetakse lahtikäiva tordivormi põhi ning küljed. Sellesse pannakse rabarbrisegu, peale väiksem taignaosa, samuti õhukeseks rullitult. Kook surutakse ühtlaselt siledaks ja hoitakse mõned minutit külmas, siis kuumutatakse vormist välja ja kaunistatakse vahustatud koorega.
Täidise valmistamiseks lõigatakse puhastatud rabarber 2 cm pikkusteks tükkideks. Suhkrust ja veest keedetakse paks siirup, selles hautatakse rabarbritükid nõrgal kuumusel pehmeks, nii et tükid ei lagune, kuid siirup võimalikult ära aurub. Veidi enne kuumutamise lõpetamist lisatakse pestud ja tahendatud rosinad või pehmed ploomid. Segu pannakse koogisse jahtunult.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком