30. märts 2015

Rullkringel.








Taigna kogus on antud kahele rullringile. ( esimene retsept on mooni rullkringel ja teine retsept on aprikoosimoosi rullkringel).
jahu 500 gr,
muna 1 tk,
kuivpärm 1 spl,
suhkur 4 spl,
keefir, piim, vesi umbes 1 klaas,
taluvõi 1 spl,
toiduõli 5 spl,
sool noatera otsas.
Taignat sõtkutakse, et ta tuleks samasugune nagu väikeste pirukate taigen. Lasta seista soojas kohas 30 minutit. Kui taigen on tõusnud puhtade kättedega võtta ta välja ja jaga ta kaheks, et oleks mõlemal pool sama kogus.
Järgmisena tuleb teha  kaks erinevat täidist  ( täidis võib teha  oma maitse järgi).
Siin retseptis on
1 täidis :
moon pool klaasi
suhkur 3 spl.
Moon keeta vees kuni ta läheb pehmeks ja natuke pressime lusikaga  pehmeks, lisada suhkrut ja segada.
2 täidis :
taluvõi 2 spl,
suhkur 3 sp,
kookoshelbed 1/2 klaasi.
Rullitud taigna kiht määrida sulataud võiga , peale raputada suhkrut ja kookoshelbed. ( võib ka kookoshelbede asemele lisada,rosinad, kuivatatud aprikoosid ja sukaadi, kõik mis teil on olemas ja maitseb.) Ja peale määrime aprikoosimoos.

Rulli kokku nagu rullbiskviit ja vajuta otsad kinni.
Otsad lõika noaga ära. 
Kringel katta rättiga ja lasta seista 10-15 minutit.
Peale seda kringel määrida muna kollasega.
Kringel küpsetada 175 C juures 40-50 minutit kuni kringel on kuni värviga ja küps.
Peale seda lasta rätiku all jahtuda. Pealt võib määrida heleda mahlaga (õuna-, viinamarja-, või ananassimahlaga). 

















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar