21. jaanuar 2012

Munasalat.


5 keedetud muna,
250 gr värsket või hapukurki,
100 gr sibulat või sibulapealseid,'
100 gr vorsti või sinki ( võib ka suitsukala või kalakonserv),
1 toores porgand,
2 paprikat,
200 gr hapukoort või majoneesi,
soola,
pipar või maitsetaimi,
tilli või peterselli.

Toiduained lõigatakse kuubikuteks või piklikeks tükkideks, toores porgand riivitakse, paprika lõigatakse peenteks ribadeks. Toiduained segataks maitsetstatud kastmega.

Makrasalat (krabisalat).


100 g makrat või krabipulgad,
200 gr keedetuid kartuleid või riisi ( keema panna 70 gr),
1 keedetud porgand,
100 gr konservherneid või aedube,
100 gr õuna,
värsket või hapukurki,
1 sibul või porrulauk,
tükike sellerit,
1 paprika,
2 kõvaks keedetud muna,
200 gr hapukoort või majoneesi,
soola,
maitsetaimi,
tilli või peterselli,
lehtsalatit,
tomateit,
rediseid.

Makra lõigatakse väikesteks tükkideks, aedviljad ja munad kuubikuteks, sibul ja selle riivitakse või hakitakse. Toiduained pannakse kaussi, peale tõstetakse soola ja maitsetaimedega segatud hapukoor või majonees. Kaunistatakse maitserohelise, redise-, tomati- ja munaviilidega.

Makaroni – kalasalati.


100 g makarone,
150 gr kalakonservi,
1 hapukurk või õun,
1 toores porgand,
2 kõvaks keedetud muna,
1 paprika,
100 g konservherneid või aedube,
200 g hapukoort või majoneesi,
( 2 tl vürtskastet),
soola,
maitsetaimi,
maitserohelist ( kõige paremini sobib till ja murulauk),
rediseid,
tomateid,
salatilehti.

Makaronid keedetakse, jahutakse, lõigatakse väikesteks tükkideks. Porgand riivitakse. Teised toiduained lõigatakse väikesteks kuubikuteks ja segatakse makaronidaga. Hapukoor ja majonees maitsestatakse vürtskastme ja maitsetaimedega, tõstetakse teistele toiduainetele. Peale puistatakse hakitud  maitserohelist, pannakse redise-, tomati-, ja munaviile, salatilehti.

20. jaanuar 2012

Porrulaugu – kalmaarisalat.


300 g porrulauk,
300 g kalmaari,
2 haput õuna või 1 hapukurk,
100 g juustu,
1 kõvaks keedetud muna,
100 g majoneesi,
100 g rõõska 10 % - list koort,
soola,
suhkrut,
( 1 tl sinepit või vürtsikastet),
hakitud tilli ja peterselli.
Porrulauk lõigatakse ketasteks ja keedetakse soolaga maitsestatud vees 3 minutit. Kalmaari keedetakse 5 minutit, lõigatakse kuubikuteks ning jahutakse. Koorimata õunad riivitakse  jämedal riivil, juust ja muna lõigatakse ribadeks. Toiduained pannakse kaussi ja valatakse üle  maitsestatud majoneesi ja koore seguga.

19. jaanuar 2012

Porgandi-suitsukalasalat.


300 gr porgandeid ( võib võtta konservi),
300 gr suitsukala,
2 kõvaks keedetud muna,
1 hapukurk või õun,
1 sibul või 50 gr sibulapealsed,
tükike toorest sellerit,
200 gr hapukoort,
soola,
suhkrut,
(1 tl vürtsikastet või mädarõigast)
maitserohelist.

Porgandid lõigatakse piklikeks tükkideks. Suitsukala puhastatakse nahast, luudest ja sisikonnast, lõigatakse väikesteks kuubikuteks, samuti muna ja hapukurk. Sibul riivatakse või hakitakse. Toiduained pannakse kaussi, peale valatakse suhkrut, soola ja vürtskastme või mädarõikaga maitsetsatud koor. Kaunistatakse maitserohelisega või tomatiga.

Porgandi-vorstisalat.



300 gr porgandeid ( võib võtta konservi),
300 gr vorsti,
1 hapukurk,
50 gr sibulapealseid,
2 haput õuna,
2 kõvaks keedetud munad,
100 gr majoneesi,
100 gr hapukoort,
sool,
suhkrut,
tilli või peterselli.

Keedetud porgandid ja vorst lõigatakse piklikeks tükkideks, kurk ja sibul õhukesteks ketasteks, koorimata õun riivitakse jämedal riivil. Toiduained pannakse kaussi ning valatakse üle hapukoorega segatud, sool ja suhkruga maitsestatud majoneesiga. Peale pannakse munakettad ja maitserohelist.

18. jaanuar 2012

Tomati-kõrvitsasalat.


200 g tomateid,
200 g kõrvitsat või kabatšokki,
1 väike sibul,
2 spl murulauku või sibulapealseid,
tilli või peterselli,
soola,
suhkrut,
4 spl majoneesiga segatud hapukoort või kohupiimakastet : 50 g kohupiima ja 3 spl piima.

Tomatid ja kõrvits või kabatšokk lõigatakse väikesteks õhukesteks viiludeks ja reastatakse vaheldumisi vaagnale. Peale puistata hakitud sibul ja maitseroheline, tõstetakse maitsestatud salatikaste.

Sibulasalat.


300 gr sibulaid,
200 g hapusid õunu või õunapüreed,
1 hapukurk,
100 gr hapukoort või -piima või toiduõli,
soola,
suhkrut,
hakitud sibulapealseid.

Sibulad lõigatakse õhukesteks ratasteks, lisatakse tükeldatud õunad või õunapüreed ja hapukurk ning hapukoor või – piima või toiduõli. Maitsestatakse. Salatile puistatakse sibulapealseid.
Lisada võib ka riivitud porgandit ja kõvaks keedetud muna.

Sellerisalat.



300 gr sellerit,
2 haput õuna või 2 spl õunapüreed,
1 porgand või tükike kaalikat,
1 väike sibul, või hapukurk,
3 spl hapukoort või -piima,
soola,
suhkrut,
peterselli.

Seller riivitakse jämedalt või lõigatakse ribideks, segatakse kohe riivitud õunte või õunapüreega, et ta ei tumeneks. Lisatakse teisedtoiduained ja maitsestatakse. Peale puistatakse peterselli.

Rõikasalat.


300 gr valget või musta rõigast,
soola,
suhkrut,
1 väike sibul,
2 õuna või 1 hapukurk,
3 spl hapukoort,
murulauku või sibulapealsed,
1 tomat või 2 redist.

Rõigas riivitakse jämedalt, puistatakse sool ja suhkruga üle raputakse taldrikuga kaetud kausis tugevasti läbi. Lisatakse riivitud või hakitud sibul, õunad või hapukurk ning hapukoort. Peale pannakse peeneks hakitud maitserohelist ning tomati – või rediseviile.

Redisesalat.


300 gr rediseid,
100 gr lehtsalatit,
murulauku,
peterselli,
3 spl rõõska või hapukoort,
soola,
suhkrut.
Redis lõigatakse õhukesteks ketasteks, salatilehed rebitakse väiksemaks, segatase hakitud maitserohelisega. Peale tõstetakse maitsestatud koorekste. Kaunistatakse rediselõikudega ja salatilehtedega.

Punasekapsasalat.


300 gr punast kapsast,
2 spl haput mahla või marjapüreed,
1 väike sibul,
1 spl riivitud mädarõigast,
1 hapukurk,
2 spl toiduõli või hapukoort,
peterselli või sibulapealseid,
soola.

Kapsas riivitakse või lõigatakse peenteks ribadeks, tambitakse pudrunuiaga pehmemaks. Lisatakse mahla või püree, hakitud sibul, mädarõigas, tükeldatud hapukurk ja toiduõli või hapukoor, maitsestatakse. Salatile puistatakse hakitud maitserohelist.

Porgandisalat.


300 gr porgandeid,
1 sibul,
3 spl sõstraid või jõhvikaid,
soola,
suhkrut
(või 2 õuna, 1 tl mahla, 2 spl hapukoort).

Porgandid ja sibul riivitakse, marjad surutakse puruks. Toiduained segatakse ja maitsestatakse. Marjade asemel võid lisada riivitud õunad ja mahlaga segatud hapukoort.

Peedisalat.


300 g peeti,
3 haput õuna,
soola,
suhkrut,
2 spl hapukoort, -piima või toiduõli,
1 spl marja või puuviljamahla,
sibulapealseid.

Peet ja õunad riivitakse, segatakse, lisatakse teised toiduained ja maitsestatakse. Peale puistatakse hakitud sibulapealseid. Õunte asemel võib lisada hapukurke või kapsaid.

Oblikasalat.


300 gr oblikalehti,
1 värske kurk,
1 spl riivitud mädarõigast,
tükike sibulat,
1 porgand,
3 spl rõõska või hapukoort,
soola,
suhkrut,
1 kõvaks keedetud muna,
peterselli.

Oblikalehed rebitakse või lõigatakse väikesteks tükkideks, lisatakse tükeldatud kurk, riivitud sibul, porgand, mädarõigas. Koor maitsetsatakse soola ja suhkruga, segatakse salatiga. Peale puistatakse, hakitud muna ja maitserohelist.

Lillkapsasalat.


300 gr lillkapsast,
1 kurk,
2 õuna,
tükike sellerit või sibulat,
soola,
suhkrut,
maitsetaimi,
2 spl rõõska või hapukoort,
1 spl haput mahla või äädikat,
tilli ja peterselli.

Lillkapsast hoitakse 20 minutit nõrgas soola – ja äädikavees, raputakse tahedaks ja riivitakse jämedalt. Lisatakse õhukesteks libledeks lõigatud kurk, riivitud õunad ja seller või sibul ja maitseained. Koor segatakse mahlaga, tõstetakse aedviljadele. Peale puistata maitserohelist.

Nuikapasasalat.


300 gr nuikapsast,
1 sibul,
1 hapukurk,
1 õun,
3 spl rõõska või hapukoort,
soola,
suhkrut või mett,
tilli ja peterselli.

Kooritud ja pestud nuikapsas riivitakse jämedalt. Lisatakse hakitud sibul, kurk ja õun ning maitsestatud koor. Peale puistatakse hakitud maitserohelist.

Kõrvitsasalat.


300 gr kõrvitsat,
1 hapukurk,
1 väike sibul või sibulapealseid,
1 õun,
soola,
maitsetaimi,
3 spl hapukoort või toiduõli,
hakitud petersellilehti,
1 tomat.

Kõrvits lõigatakse õhukesteks libledeks või riivitakse jämedalt, samuti hapukurk, sibul ja õun. Toiduained segatakse, maitsestatakse soola ja maitsetaimed. Peale tõstetakse hapukoort või toiduõli, puistatakse petersellilehti ja pannakse sektoriks või ketasteks lõigatud tomat.

Kurgisalat.



300 gr värsket kurki,
soola,
2 spl hakitud tilli,
(rediseid, lehtsalatit vm),
3 spl hapukoort või – piima.

Kurgid pestakse. Kasvuhoonekurke ei koorita, teised kooritakse, lõigatakse õhukesteks viiludeks, puistatakse soolagaja hakitud tilliga üle. Soovi korral lisatakse peenestatult teisi aedvilju. Peale tõstetakse hapukoor või – piima.

Kaunpiprasalat.



300 gr kaunpipart,
2 tomatit,
1 värske kurk,
soola,
suhkrut,
3 spl hapukoort või – piima,
1 munakollane,
hakitud tilli.

Seemnetes puhastatud kaunpipar lõigatakse peenteks ribadeks, tomatid ja kurk õhukesteks viilukesteks. Kaussi pandud aedviljale tõstetakse toores munakollase ja maitseainetega segatud koor või piim, peale puistatakse hakitud tilli.

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком