30. juuni 2012

Kartuli- aedviljasalat.


keedetud kartulid,
2 keedetud porgandit,
hapukurk,
3-4 spl konservherneid,
maitserohelist,
majoneesikaste.

Kartul, porgand ja hapukurk tükelda. Lisa konservherned. Segada kokku majoneesikaste, valata salatile. peale puistata maitserohelist.

Einesalat.



3 sellerit,
1 suur õun,
1/2 pikka kurki,
4-5 hiinakapasa lehte,
150 gr suitsupeekonit,
150 gr suitsupeekonit,
6 vutti muna,
5-8 kreeka pähkleid,
3-4 roh. sibula vart.
Kaste  :
1/2 pk maitsestamata jogurtit,
soola,
suhkrut,
sidrunimahl,
tšiili maitseainet,
soojakastet.

Lõika sellerivarred, õun, kurk, hiinakapsas ja suitsupeekon ribadeks. Suitsupeekon  prae, vutimunad keeta. Jahuta , koori ja lõika pooleks. Tükelda kreeka pähklid. Sega salatikaste ja vala salatisegule. Lisa pähklid.   Tõsta peekoni  tükid ja poolikud munad salatile. Kaunista rohelise sibulaga. Söö kohe keedu või ahjukartulitega.

27. juuni 2012

Lihtne vormikook.


50 gr margariini,
100 gr suhkrut,
2 muna,
100 gr jahu,
100 gr kartulitärklist,
0,5 kl piima,
vanilliini,
1 tl küpsetuspulbrid.

Margariin vahustada suhkruga, lisada munarebud, vanilliini ja jahuga segatud kartulitärklis, piim ning küpsetuspulber. Lõpuks lisada vahustatud munavalged. taigen kallata võiga määritud ja riivsaiaga riputatud vormi ning küpsetada. Jahtunult sõelata peale tuhksuhkrut.

Kaerahelbekook.


200 gr suhkrut,
1 muna,
100 gr margariini,
1 kl hapupiima,
100 gr kaerahelbeid,
100 gr riivsaia,
1 tl kaneeli,
1/4 tl nelki,
1/2 tl soodat.

Muna segada suhkruga lisada margariin ja kergelt vahustada. Lisada kohupiim, peenestatud kaneel ja nelki, soodaga segatud riivsai ja kaerahelbed. Taigen tõsta rasvainega määritud ja riivsaiaga puistatud vormi ning küpsetada.

Kartulikook.



4 muna,
200 gr suhkrut,
pool sidruni koor või 3-4 tilka mandliessentsi,
3 kl keedetud kartuleid.

Munarebud vahustada suhkruga, lisada riivitud kartulid, sidrunikoort või mandliessentsi ning vahustatud munavalged. Küpsetada rasvainega määritud ja riivsaiga puistatud vormis.

Kamtšatka kalasalat pohladega.




400 gr kala,
2-3 keedetud kartulid,
2 värsket või hapendatud kurki või 3-4 tomatit,
1 porgand,
½  klaasi rohelisi või konserveeritud herneid, 1 klaas pohli või jõhvikaid,
50 gr lehtsalatit või sibulapealseid,
2 muna,
½ klaasi toiduõli,
½ klaasi lauaäädikat,
1 tl suhkrut,
soola, pipart,
2 spl soja- või vürtsikastet,
½-1 klaas kalaluudest või  - soomsutest keedetud tarrendit,
tilli ja peterselli.

Kala keedetakse, lõigatakse väiksetseks luuta tükkideks. Keedetud kartulid ja porgandid ning toored kurgid või tomatid lõigatakse väikesteks õhukesteks viiludeks, segatakse kalade, keedetud herneste ja marjadega.
Toiduõlile lisatakse äädikas, maitseained ja teravamaitseline kaste, valatakse toiduainetele. Salat asetakse kuhjana kaussi, kaunistatakse õhukeste kala-, muna- tomatilõikude ning kalatarrendist lõigatud ribadega. Peale puistatakse hakitud maitserohelist.
Vene toidud.

Marineeritud kala.




400 gr kalafileed (keta, gorbuuša),
1 kl kurgisoolvett või äädikagamaitsetsatud puljongit,
250 gr sibulaid,
soola,
sinepit,
pipart,
loorberilehte,
3 spl toiduõli,
maitserohelist.

Nahaga kalafileed lõigatakse 5 cm pikkusteks ja 1,5 cm laiusteks tükkideks, asetatakse madalasse keedunõusse. Kurgisoolvesi või puljong koos maitseainete ja rõngasteks lõigatud sibulatega valatakse kalale, hautatakse 10 min. Keeduleem valatakse kaladelt, jahutatakse, segatakse lauasinepi, toiduõli ja loorberilehega. Marinaad valatakse kaladele, hoitakse külmas kohas 2-3 tundi.
Vene toidud.

Kabatšokipüree.




1 kg kabatšokke,
100 gr sibulaid,
100 gr sibulapealseid,
100 gr tomatipüreed või 300 gr tomateid,
50 gr toiduõli,
30 gr lauaäädikat,
soola, pipart.

Kooritud ja seemnetest puhastatud kabatšokid lõigatakse viiludeks, küpsetatakse või hautatakse oma mahlas, hakitakse või lastekse läbi hakkmasina. Hakitud sibulad hautakse taimeõlis, lisatakse tomatid, keedetakse. Lisatakse kabatšokid , keedetakse segades paraja tiheduseni ning maitsestatakse. Süüakse külmalt. Lauale andmisel puistakse peale sibulapealseid.
Vene toidud.

Salat linnulihaga.




250 g praetud või keedetud linnuliha,
250 g keedetud kartuleid,
2 värsket või hapukurki,
40 g vähilakkasid või krabisid,
4 muna,
1 ½  kl majoneesi,
3 spl vürtsikastet,
maitserohelist,
oliive.

Liha, kartulid, kurgid ja kõvaks keedetud munad lõigatakse õhukesteks viiludeks, salat hakitakse. Toiduained segatakse vürtskastmega segatud majoneesiga, salat pannakse kuhjana salatikaussi. Kaunistatakse salatis leiduvate, nägusalt lõigatud toiduainetega.
 Vene toidud.

Hakitud heeringas.



200 gr heeringafileed,
2 viilu saia,
1 sibul,
1 muna,
1 väike kurk või 2 tomatit,
salatit,
1 õun,
2 spl toiduõli või võid, 1 spl lauaäädikat,
maitserohelist.

Leotatud, nahata heeringafileed, leotatud sai, õun ja väheses rasvas kuumutatud sibul aetakse läbi hakkmasina. Heeringad võib ka noaga hakkida. Lisatakse toiduõli või või ja äädikas, maitsestatakse. Segu pannakse vaagnale heeringataoliselt , kaunistatakse hakitud keedetud munade, õuna-, tomati- ja kurgiviilude, tilli, peterselli- ja salatilehtedega.
Vene toidud.

26. juuni 2012

Kodunuudlid.



400 gr jahu,
2-3 muna,
1/2- 3/4 kl vett,
1/2 tl soola.

Jahu sõelutakse kuhjana lauale, keskele tehakse süvend, kuhu lüüakse lahti munad, lisatakse vesi ja sool. Ained segatakse ja sõtkutakse sitkeks taignaks. Taigen rullitakse õhukeseks ja pannakse puhtale rätikule kuivama. kui taigen on mõlema poolt tahenenud, lõigatakse ta 3-4 cm laiusteks ribadeks, asetatakse neid üksteise peale ja lõigatakse terava noaga peenteks nuudliteks.
Antud koguses jätkub kaheks keedukorraks. Vajalik kogus keedetakse kas liha- või piimasuppis, vüi eraldi soolaga maitsestatud vees.
Ülejäänud kogus nuudleid kuivatatakse õhukese kihina leiges praeahjus või pliidil ning säilitatakse nagu teised kuivaineid.

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком