19. juuli 2012
Külm kaljasupp.
1,5 l leivakalja,
350 gr veiseliha,
100 gr sibulapealseid,
250 gr värsket kurki,
3/4 kl hapukoort,
2 muna,
1 spl suhkrut,
1 1/2 valmis sinepit,
soola,
maitserohelist.
Külm keedetud liha ja kooritud kurgit lõigatakse väikesteks kuubikuteks või lühikesteks ribadeks (1,5 - 2 cm). Sibulapealsed hakitakse ja segatakse soolaga, kuni neist imbub välja mahla. Kõvaks keedetud munad hakitakse. Lauale andmisel pannakse hapukooresse munad, sibulapealsed, suhkr, sinep ja sool, segatakse ja lisatakse kali. Segades pannakse supisse teised toiduained.
Valmis supile puistatakse maitserohelist.
13. juuli 2012
Suvine makaroniroog.
400 gr makarone,
toiduõli,
2 küüslauguküünt,
200 gr sinki või peekonit,
1 punane sibul,
kirsstomateid,
1 paprika,
hakitud petersell,
till ja soola.
Pane makaronid soolaga keema, tükelda sinki , haki sibul ja küüslaug ning pruunista pannil õlis. Tükelda tomatid, paprika ning lisa koos hakitud peterselliga pannile, kuumuta kergelt ära. Kui makaronid on keenud, kurna neid ja lisa pannile. Prae kogu pannitäis läbi. Serveerides puista peale tilli ja mozzarella juustu.
Retsepti sain kalendrist, ise lisasin sinki. Nii , et soovitan ilma singita ka proovida, maitse super ja kerge.!!!!
11. juuli 2012
30. juuni 2012
Seenepüree.
100 gr kuivatatud seeni,
300 gr soolatud seeni,
100 gr toiduõli,
1 suur sibul,
100 gr sibulapealseid,
1 spl lauaäädikat,
1 tükike küüslauku, soola, pipart.
Kuivatatud seened pestakse, leotakse 3-4 tundi, keedetakse pehmeks, jahutatakse, hakitakse või aetakse läbi hakkmasina. Hakitud sibul hautatakse toiduõlis koos peenestatud 10-15 minutit. Siis listakse külmas vees pestud ja seejärel hakitud soolatud seened. Maitsestatakse tambitud küüslaugu, soola, pipart ja äädikaga.
Seenesalat hapukapsastega.
250 gr marineeritud või soolatud seeni,
250 gr hapukapsast,
1 suur sibul või 80 gr rohelised sibulapealsed,
2 spl toiduõli,
suhkrut,
soola,
pipart.
Seened lõigatakse tükkideks, segatakse hapukapsaste ja toiduõliga , maitsestatakse suhkru, soola ja pipraga. Salat asetatakse kaussi, peale puistetakse rõngasteks lõigatud või hakitud sibul.
Peedisalat mustade ploomide ja riisiga.
250 gr keedetud või kõpsetatud peete,
150 gr musta ploome,
2 spl riisi,
1/2 kl hapukoort,
1 tl suhkrut,
soola,
salatilehti,
maitserohelist.
Peedid lõigatakse ribadeks või väikesteks õhukesteks viiludeks. Ploomid pestekse, valatakse keeva veega üle ja jäetakse kaane alla ligunema. Jahtunud ploomid lõigatakse piklikeks tükkideks, kivid eemaldatakse. Riis keedetakse sõmeraks, jahutatakse. Toiduained segatakse maitsestatud hapukoorega. Salat kaunistatakse salati- ja maitserohelise lehtedega.
Kartuli-heeringasalat.
keedetud kartulid,
1 heeringas,
1-2 muna,
hapukurk,
1 sibul,
hakitud maitserohelist,
majoneesi ja hapukoort.
Heeringas puhastada, tükeldada. Keedetud munad, hakkida. Kartul ja kurk tükeldada. Kõik panna kaussi. Segada hapukoor ja majonees kokku, lisada hakitud maitserohelist. Ja valada salati segule. Segada ära ja lasta seista.
Einesalat.
3 sellerit,
1 suur õun,
1/2 pikka kurki,
4-5 hiinakapasa lehte,
150 gr suitsupeekonit,
150 gr suitsupeekonit,
6 vutti muna,
5-8 kreeka pähkleid,
3-4 roh. sibula vart.
Kaste :
1/2 pk maitsestamata jogurtit,
soola,
suhkrut,
sidrunimahl,
tšiili maitseainet,
soojakastet.
Lõika sellerivarred, õun, kurk, hiinakapsas ja suitsupeekon ribadeks. Suitsupeekon prae, vutimunad keeta. Jahuta , koori ja lõika pooleks. Tükelda kreeka pähklid. Sega salatikaste ja vala salatisegule. Lisa pähklid. Tõsta peekoni tükid ja poolikud munad salatile. Kaunista rohelise sibulaga. Söö kohe keedu või ahjukartulitega.
Tellimine:
Postitused (Atom)
Lehed
Külastusi :
Вязаный брелок лисичка крючком
Вязаный брелок лисичка крючком
-
1,5 kg kapsast, 1,5 kg tomatit, 1 kg kurki, 1 kg sibulat, 1 kg porgandid, 0,5 paprikat. Marinaad : 1 kl suhkrut, 100 ml toiduõl...
-
2 k värskeid terved tomatid, 1 punane terav pipar, 2-3 küüslaugu küüst, 1 paprika, terapipar, nelk, suhkur, sool, äädikas 9 %....