17. august 2013

Kalafrikadellisupp.


250 g kala või 120 g kalafileed, 1 muna, 2 sibulat, 1 liiter vett, 6 kartulit, 1 porgand, tomatipasta, (30%-list 1tl) 1 spl toiduõli, maitseained.
Kalafilee ja mugulsibul lasta kaks korda läbi hakkmasina, lisada muna, maitseained, segada, vormida frikadellid. Luudest, peast ja nahast keeta leem. Sellesse panna kuubikuteks lõigatud kartul, porgand, tomatipastaga praetud sibul, maitseained ning keeta 25-30 minutit. Seejärel lisada frikadellid, keeta valmimiseni.

Kotletid.


1 kg kala, 2 viilu leiba, 5 spl piima, 2 sibulat, 4 muna, paneerimiseks jahu, 0,5 kl toiduõli, 1 spl võid, maitse järgi soola ja pipart.
Kalafilee, leib (vees või piimas leotatud) ja sibul lasta läbi hakkmasina , lisada muna, maitseained, segada, vormida kotletid. Paneerida ja praadida. Lauale anda keedetud kartulitega. Enne laualeandmist valada üle sulavõiga ning kaunistada maitserohelisega.

Heik marinaadis.



1 kg kala, 4 spl jahu, 0,5 kl toiduõli.
Puhastatud ja tükeldatud kala paneerida jahus ja praadida õlis. Praetud heik valada üle marinaadiga , kaunistada maitserohelisega.
Marinaadi valmistamine.
1,5 kl vett, 2 porgandit, 2 sibulat, peterselli, 3 spl toiduõli, 5 spl tomatipastat, 3 nelki, 2 loorberilehte, 1 spl suhkrut, kaneeli, äädikat, soola.
Tükeldatud juurviljad praadida ja asetada keedunõusse koos tomatipüreega, keeta 7-10 minutit. Valada juurde vesi ja keeta veel 15-20 minutit. 5 minutit enne valmimist lisada suhkur, sool, äädikas.

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком