15. jaanuar 2012

Kanasalat.



Umbes 300 g grillitud või praetud kanaliha,
150 g värsket kurki,
1 konserveeritud kurk,
2 krabipulka,
400 g väikesi keedetud kartuleid,
1 väike mugulsibul,
2-3 keedetud muna,
150 g hapukoort või majoneesi,
sool, pipart, salatilehti.
    Valmistamine : kanaliha tükeldada suupärasteks tükkideks. Värske kurk poolitada pikuti, eemaldada lusikaga seemned ja tükeldada viiludeks. Konservkurk lõigata ribadeks, krabipulgad viiludeks. Keedetud-kooritud kartulid ja munad tükeldada sektoriteks. Sügavam vaagen või madal ja lai kauss vooderdada salatilehtedega.
    Salatiained asetada kaussi ja valada üle maitsestatud hapukoore või majoneesiga.

Kirju kevadsalat.



200 g lillkapsas või valget peakapsast,
150 g värsket kurki,
100 g lehtsalatit,
100 g rediseid,
150 g tomateid,
1 apelsin,
1 kollane paprika.
Kaste : 100 g majoneesi, 100 g hapukoort, 1 keedetud muna, 50 g murulauku, 10 g tilli.

Valmistamine : lillkapsa õisikud keeta soolaga maitsestaud vees poolpehmeks. Kui kasutate valget peakapsast , tükeldage see peenteks ribadeks. Kurk ja redis tükeldada viiludeks, tomat ja apelsin sektoriteks, lehtsalat rebida, paprika lõigata ribadeks. Segada ained omavahel. Kaste anda lauale eraldi.

3. jaanuar 2012

Munavõie.




1- 2 muna
1 suur sibul
või või rasv
1 tl pipart
soola.

Keedetud munad koorida ja suruda kahvliga peeneks. Segada või ja hästi peeneks hakitud sibulaga.

Mooritud hanemaks.



1 hanemaks
hanerasv
1 sibul
1 küüslauguküüs
Hanerasv sulatada , lisada hanemaks ja pruunistada kiiresti. Lisada hakitud sibul ja küüslauk, valada juurde pisut vett, maitsestada soolaga ja moorida kuni vesi aurub.

Hanesült.



Ühe suure hane rupskid ( süda , kivipugu, kael, tiivad jm)
1 petersell
1 porgand
tükike sellerit
soola
5 pipratera
1 sibul
2 küüslauguküünt.
Hanerupskid, maitsejuured ja vürtsi panna 0,5 l soolaga maitsestatud veega keema. Eemalda vaht!!! Ja keeta valmis. Liha tõsta välja ja tükelda . Puljong kurnata ja valada lihale. Lasta külmas kohas tarduda.

Veisepraad.



1 kg veiserinda
6 sl rasva
2 sibulat
5 küüslauguküünt
soola
pipart.

Veise rinnaliha pruunistada rasvas. Lisada hakitud sibul , pressitud küüslauk, sool , pipar ja klaas vett ning küpsetada praeahjus. 

Täidetud kala .



1 haug umbes 1 kg
1 viil saia
200 gr riivituid pähleid
2 muna
veidi majoraani
soola

Kala puhastatakse. Munakollased segatakse soola ja riivitud pähklitega. Lisatakse majoraan ja peenestatud sai. Segatakse ja lisatakse vahustatud munavalge . Täidis pannakse kala kõhuõõnde ja õmmeldakse kinni. Täidetud kala keedetakse väheses vees auratakse või praetakse kuumas võis pruuniks.


2. jaanuar 2012

Kruubisupp.



2 sl kruupe või tangu
2 küüslauguküünt
1 porgand
1 petersell
soola
paprikat
pipart
2 sl rasvainet

Kruubid keeta ühes liitris vees poolpehmeks. Lisada puhastatud ja peeneks hakitud aedvili , võrtsid ja sool ning keeta valmis. Jahu kuumutada rasvas , lisada hakitud küüslauk ja veidi puljongit ning kuumutada. Lisada supile, lasta keema tõusta. Seda suppi võib keeta ka lihapuljongis. Suppide kõrvale antakse liha- või kopsupirukaid, kartulipalle.

Peedisupp



2 punapeeti
soolatilli
sidrunimahla
pipart
4 munakollast
hapukoort

Peedid koorida , riivida jämeda riiviga ja keeta ühes liitris vees. Maitsestada soola ja sidrunimahlaga. Serveerida hapukoore ja toore munakollasega. Lisandiks tingimata mundris keedetud kartulid.

Kapsasupp.



250 g hapukapsaid
200 gr suitsetatud hane- või veiseliha
1 sl hanerasva või söögiõli
1 sl jahu
1 väike sibulapeal
3 küüslauguküünt.

Kapsas ja suitsuliha keeta kahes liitris vees kuni liha on pehme. Hanerasvas või õlis kuumutada jahu, lisada hakitud sibul ja küüslauk. Kuumutada veidi ja lisada supile.

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком