8. juuni 2012
Kohupiim tomatiga.
200 gr kohupiima,
veidi söögiõli ja keefirit (piima),
200 gr värskeid või tervelt konserveeritud tomateid (2 spl tomatipüreed),
1 sibul,
hakitud murulauku, soola.
Kohupiim segada söögiõli ja keefiri või piimaga, kuni kohupiim saab paksu hapukoort tiheduse, maitsestada soolaga ja lisada tükeldatud tomatid ning sibulat. Peale puistata hakitud murulauku.
Sobib õhtueineks iseseisva roana koos keedetud kartulitega.
Kohupiim porgandiga.
300 gr kohupiima,
2-3 toorest porgandit,
2-3 spl rõõska või hapukoort,
1-2 spl peenendatud petersellilehti või pähkleid,
soola ja suhkrut.
Porgandid pesta, puhastada ja riivida. Kohupiim hõõruda puulusikaga peeneks, lisada koor, riivitud porgand, maitse järgi soola, suhkrut ja hakitud pähklid ning segada läbi. Asetada kuhjana vaagnale, peale puistata peenendatud petersellilehti.
Samal viisil võib valmistada kohupiimatoite ka riivitud sellerit, redise või rõikaga.
Anda lauale keedetud kartulitega.
1. mai 2012
Martsipani-šokolaadikook.
Põhi:
400 gr mandlimassi ehk martsipani,
4 muna,
50 gr sulatatud võid,
1 dl joogišokolaadipulbrit ( O`boy).
Katekreem:
1 pakk kakaopudingipulbrit,
2,5 dl piima,
2 dl vahukoort,
1 sl bründit.
Kaunistamiseks:
rohkelt maasikaid.
Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Riivi martsipan või lõika tükkideks ja tõsta köögikombaini. Sega ükshaaval hulka munad. Lisa sulatatud või ja joogišokolaadipulber ning sega ühtlaseks massiks. Pane vormi ja küpseta 200C juures 20 minutit. Võta välja jahtuma. Vahusta pudingupulber piimaga ja pane 15 minutiks külma. Vahusta koor ning sega tuhkunud pudingi ja brändiga. Määri kreem jahtunud põhjale ja tõsta pooleks tunniks kuni üheks ööks külma. Kaunista maasikatega.
400 gr mandlimassi ehk martsipani,
4 muna,
50 gr sulatatud võid,
1 dl joogišokolaadipulbrit ( O`boy).
Katekreem:
1 pakk kakaopudingipulbrit,
2,5 dl piima,
2 dl vahukoort,
1 sl bründit.
Kaunistamiseks:
rohkelt maasikaid.
Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Riivi martsipan või lõika tükkideks ja tõsta köögikombaini. Sega ükshaaval hulka munad. Lisa sulatatud või ja joogišokolaadipulber ning sega ühtlaseks massiks. Pane vormi ja küpseta 200C juures 20 minutit. Võta välja jahtuma. Vahusta pudingupulber piimaga ja pane 15 minutiks külma. Vahusta koor ning sega tuhkunud pudingi ja brändiga. Määri kreem jahtunud põhjale ja tõsta pooleks tunniks kuni üheks ööks külma. Kaunista maasikatega.
9. aprill 2012
Muretaigna retsepte korvikeste jaoks.
Järgmiste retseptide põhjal valmistatud muretaignast saab 10-15 korvikest, olenevalt vormide suurusest ja taigna paksusest. Maitsvamad on õhemad korvikesed.
Või-muretaigen.
1 kl jahu,
1/4 soola,
70 g võid või margariini,
2-3 spl vett,
1/2- 1 munarebu.
Jahu segada soolaga. Toas seisnud rasvaine panna jahule ja hakkida noaseljaga segamini, lisada vedelik ja sõtkuda taignas.
Hapukoore - muretaigen.
1 kl jahu,
1/4 tl soola,
50-60 g margariini,
2-3 spl hapukoort.
Toas seisnud margariin hõõruda puulusikaga pehmeks, lisada hapukoort, soola ja jahu ning sõtkuda taignaks.
Kartuli-muretaigen.
1 kl jahu,
2-3 kartulit,
80 g margariini,
1/4 tl soola.
Keedetud kartulid riivida või suruda kahvliga katki, lisada jahu ja rasvaine, sõtkuda taignaks.
Juustu- või kohupiima-muretaigen.
1 kl jahu,
100 g margariini,
100 g juustu või kohupiima,
1 muna,
soola, pipiart.
Juust riivida või kohupiim hõõruda ühtlaseks. Kõik toiduained segada, sõtkuda taignaks.
Kõik muretaignad hoida 30-60 minutit külmas kohas, siis rullida õhukeseks, lõigata küpsetusvormi avausest veidi suuremad ümmargused taignatükid, suruda need vormida põhjal ja külgedele, küpsetada kuumas ahjus (250 C).
8. aprill 2012
Veiselihapuljong.
1 l vett,
300-400 g kondist veiseliha,
tükike sibulat,
porgand, peterselli või sellerit ( igaüht 10-15 g),
soola,
2 tera pipart.
Tükeldatud liha pannakse külma vette ja lastakse 20-30 minutit jahedas seista, et liha mahl hakkaks välja imbuma. Kuumutatakse kaaneta keema, korjatakse vaht, keedetakse üsna nõrgal tulel 3-4 tundi kaetult.
Kahe tunni pärast listakse viiludeks lõigatud maitseviljad. Puljongile pruunika värvuse andmiseks võib osa maitsevilju kuivalt pruunistada. Soovi korral võib maitseks lisada pelae retseptis nimetatute või nende asemel porrulauku, kaalikat, küüslauku vm. Keetmise lõpul maitsestatakse puljong soolaga.
Valmis puljong kurnatakse läbi sõela. Pehmet liha võib anda omaette või teha pirukat.
Selge puljong antakse tavaliselt lauale tassides. Puljongisse pannakse lisandeid, mis leent sogaseks ei muuda : eraldi keedetud riis, klimpe, frikadelle, selle kõrvale serveeritakse pirukaid, küpsiseid, võileibu vm.
Tellimine:
Postitused (Atom)
Lehed
Külastusi :
Вязаный брелок лисичка крючком
Вязаный брелок лисичка крючком
-
1,5 kg kapsast, 1,5 kg tomatit, 1 kg kurki, 1 kg sibulat, 1 kg porgandid, 0,5 paprikat. Marinaad : 1 kl suhkrut, 100 ml toiduõl...
-
2 k värskeid terved tomatid, 1 punane terav pipar, 2-3 küüslaugu küüst, 1 paprika, terapipar, nelk, suhkur, sool, äädikas 9 %....