Järgmiste retseptide põhjal valmistatud muretaignast saab 10-15 korvikest, olenevalt vormide suurusest ja taigna paksusest. Maitsvamad on õhemad korvikesed.
Või-muretaigen.
1 kl jahu,
1/4 soola,
70 g võid või margariini,
2-3 spl vett,
1/2- 1 munarebu.
Jahu segada soolaga. Toas seisnud rasvaine panna jahule ja hakkida noaseljaga segamini, lisada vedelik ja sõtkuda taignas.
Hapukoore - muretaigen.
1 kl jahu,
1/4 tl soola,
50-60 g margariini,
2-3 spl hapukoort.
Toas seisnud margariin hõõruda puulusikaga pehmeks, lisada hapukoort, soola ja jahu ning sõtkuda taignaks.
Kartuli-muretaigen.
1 kl jahu,
2-3 kartulit,
80 g margariini,
1/4 tl soola.
Keedetud kartulid riivida või suruda kahvliga katki, lisada jahu ja rasvaine, sõtkuda taignaks.
Juustu- või kohupiima-muretaigen.
1 kl jahu,
100 g margariini,
100 g juustu või kohupiima,
1 muna,
soola, pipiart.
Juust riivida või kohupiim hõõruda ühtlaseks. Kõik toiduained segada, sõtkuda taignaks.
Kõik muretaignad hoida 30-60 minutit külmas kohas, siis rullida õhukeseks, lõigata küpsetusvormi avausest veidi suuremad ümmargused taignatükid, suruda need vormida põhjal ja külgedele, küpsetada kuumas ahjus (250 C).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar