8. juuni 2012

Kohupiimaga täidetud tomatid.



200 gr rasvast kohupiima,
6-8 tomatit,
4-6 spl piima,
15 gr rohelist peterselli või tilli,
soola.

Tomatid lõigata pooleks, sisu võtta välja. Tomatisisu segada kohupiima, piima ja soolaga. Saadud massiga täita tomatid ning puistata peale peenendatud peterselli või tilli.
Lauale anda kartulitega.

Kohupiim tomatipüree ja paprikaga.



300 gr rasvast kohupiima,võib lisada muud juustu,
1-2 spl tomatipüreed,
soola,
pipart.

Hästi läbihõõrutud kohupiimale lisada tomatipüree, soola, pipart ja segada hästi läbi. Lahjale kohupiimale lisada pisut võid. Lauale anda võileibade kõrvale või keedetud kartulitega.

Kohupiim tomatiga.



200 gr kohupiima,
veidi söögiõli ja keefirit (piima),
200 gr värskeid või tervelt konserveeritud tomateid (2 spl tomatipüreed),
1 sibul,
hakitud murulauku, soola.


Kohupiim segada söögiõli ja keefiri või piimaga, kuni kohupiim saab paksu hapukoort tiheduse, maitsestada soolaga ja lisada tükeldatud tomatid ning sibulat. Peale puistata hakitud murulauku.
Sobib õhtueineks iseseisva roana koos keedetud kartulitega.

Kohupiim porgandiga.


300 gr kohupiima,
2-3 toorest porgandit,
2-3 spl rõõska või hapukoort,
1-2 spl peenendatud petersellilehti või pähkleid,
soola ja suhkrut.

Porgandid pesta, puhastada ja riivida. Kohupiim hõõruda puulusikaga peeneks, lisada koor, riivitud porgand, maitse järgi soola, suhkrut ja hakitud pähklid ning segada läbi. Asetada kuhjana vaagnale, peale puistata peenendatud petersellilehti.
Samal viisil võib valmistada kohupiimatoite ka riivitud sellerit, redise või rõikaga.
Anda lauale keedetud kartulitega.

Kohupiim riivitud juustuga.



300 gr kohupiima, 
50 gr riivitud juustu,
2-3 spl hapukoort,
soola.


Hõõrutud kohupiimale lisada riivitud juust, hapukoor ning sool. Segada hästi läbi, kuni mass muutub ühtlaseks.
Anda lauale võileibade või keedetud kartulitega.

Kohupiim köömnete, tilli ja pipraga.


300 gr kohupiima,
1 tl köömneid,
1/2 gr pipart,
tilli,
soola.

Hõõrutud kohupiimale lisada köömned, pipar, tilli ja soola ning segada hoolikalt läbi. Lahjale kohupiimale lisada natuke võid.
Saadud kohupiimamass anda lauale võileivade, keedetud kartulite või köögiviljatoitude juurde.

Kohupiim köömnetega.



300 gr lahjat kohupiima,
1/2 spl köömneid,
2-3 spl hapukoort,
soola.

Hästi läbihõõrutud kohupiimale lisada köömned, maitse järgi soola ja segaga hästi läbi. 
Lauale anda võileibade, keedetud kartulite või köögiviljatoitude juurde.

1. mai 2012

Hele kaste.

1 spl rasva,
1 spl jahu,
1 sibul,
1-2 kl vedelikku,
soola, pipart või maitsetaimi,
( 1 tl vürtskastet).

Sulatatud rasvas kuumutakse jahu helekollaseks ja sibul klaasjaks, lisatakse vedelikku vastavalt sellele, kui paks kaste soovitakse, keedetakse tasasel tulel 5-6 minutit ja maitsestatakse.

Martsipani-šokolaadikook.

Põhi:
400 gr mandlimassi ehk martsipani,
4 muna,
50 gr sulatatud võid,
1 dl joogišokolaadipulbrit ( O`boy).


Katekreem:
1 pakk kakaopudingipulbrit,
2,5 dl piima,
2 dl vahukoort,
1 sl bründit.


Kaunistamiseks:
rohkelt maasikaid.


Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Riivi martsipan või lõika tükkideks ja tõsta köögikombaini. Sega ükshaaval hulka munad. Lisa sulatatud või ja joogišokolaadipulber ning sega ühtlaseks massiks. Pane vormi ja küpseta 200C juures 20 minutit. Võta välja jahtuma. Vahusta pudingupulber piimaga ja pane 15 minutiks külma. Vahusta koor ning sega tuhkunud pudingi ja brändiga. Määri kreem jahtunud põhjale ja tõsta pooleks tunniks kuni üheks ööks külma. Kaunista maasikatega.

9. aprill 2012

Muretaigna retsepte korvikeste jaoks.


Järgmiste retseptide põhjal valmistatud muretaignast saab 10-15 korvikest, olenevalt vormide suurusest ja taigna paksusest. Maitsvamad on õhemad korvikesed.

 Või-muretaigen.

1 kl jahu,
1/4 soola,
70 g võid või margariini,
2-3 spl vett,
1/2- 1 munarebu.
Jahu segada soolaga. Toas seisnud rasvaine panna jahule ja hakkida noaseljaga segamini, lisada vedelik ja sõtkuda taignas.

Hapukoore - muretaigen.

1 kl jahu,
1/4 tl soola,
50-60 g margariini,
2-3 spl hapukoort.

Toas seisnud margariin hõõruda puulusikaga pehmeks, lisada hapukoort, soola ja jahu ning sõtkuda taignaks.

Kartuli-muretaigen.

1 kl jahu,
2-3 kartulit,
80 g margariini,
1/4 tl soola.

Keedetud kartulid riivida või suruda kahvliga katki, lisada jahu ja rasvaine, sõtkuda taignaks.

Juustu- või kohupiima-muretaigen.

1 kl jahu,
100 g margariini,
100 g juustu või kohupiima,
1 muna,
soola, pipiart.

Juust riivida või kohupiim hõõruda ühtlaseks. Kõik toiduained segada, sõtkuda taignaks.



Kõik muretaignad hoida 30-60 minutit külmas kohas, siis rullida õhukeseks, lõigata küpsetusvormi avausest veidi suuremad ümmargused taignatükid, suruda need vormida põhjal ja külgedele, küpsetada kuumas ahjus (250 C).



8. aprill 2012

Veiselihapuljong.




1 l vett,
300-400 g kondist veiseliha,
tükike sibulat,
porgand, peterselli või sellerit ( igaüht 10-15 g),
soola,
2 tera pipart.


Tükeldatud liha pannakse külma vette ja lastakse 20-30 minutit jahedas seista, et liha mahl hakkaks välja imbuma. Kuumutatakse kaaneta keema, korjatakse vaht, keedetakse üsna nõrgal tulel 3-4 tundi kaetult.
Kahe tunni pärast listakse viiludeks lõigatud maitseviljad. Puljongile pruunika värvuse andmiseks võib osa maitsevilju kuivalt pruunistada. Soovi korral võib maitseks lisada pelae retseptis nimetatute või nende asemel porrulauku, kaalikat, küüslauku vm. Keetmise lõpul maitsestatakse puljong soolaga.
Valmis puljong kurnatakse läbi sõela. Pehmet liha võib anda omaette või teha pirukat.  
Selge puljong antakse tavaliselt lauale tassides. Puljongisse pannakse lisandeid, mis leent sogaseks ei muuda : eraldi keedetud riis, klimpe, frikadelle, selle kõrvale serveeritakse pirukaid, küpsiseid, võileibu vm.

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком