25. juuni 2012

Kartulitega hautatud seened.


500 gr värskeid või 350 gr kupatatud seeni,
50 gr rasva,
2 sibulat,
8 kartulit,
4 värsket tomatit või 1/2 klaasi tomatipüreed,
soola, suhkrut,
3 spl hapukoort,
maitserohelist.

Seened tükeldatakse ja praetakse koos hakitud sibulatega rasvas, lisatakse toored tükeldatud kartulid ning hautatakse koos, kuni kratulid on pehmed, siis maitsestatakse. Vajaduse korral võib lisada veidi vett. Tomatipüree lisatakse hautamise ajal, tomatid hautamise lõpul. Lõpuks lisatakse hapukoor.

Seened hapukoore ja pekiga.



2 kl soolatud seeni,
100 gr seapekki või suitsuribi,
2 sibulat,
1/2 kl hapukoort,
maitseaineid,
soola.

Pekk või suitsuliha tükeldatakse kuubikuteks ja praetakse koos tükeldatud sibulatega, lisatakse hakitud leotud seened ja praetakse koos läbi. Lõpuks lisatakse hapukoor, keedetakse läbi ning maitsestatakse.

24. juuni 2012

Ahjus küpsetatud searibi.


1 kg searibi,
1 sibul,
soola, pipart,
lauasinepit.

Liha hõõrutakse soola, pipart ja lauasinepiga sisse, pannakse pannile ja asetatakse kuuma praeahju küpsema. Kui liha on pruunistunud, valatakse vett juurde. Aeg-ajalt kastetakse liha praeleemega ja küpsetatakse valmis.
Lisandiks hautatud hapukapsad, keedetud või praetud kartulid.

Praetud maks hapukoorekastmes.


500 gr maksa,
2 spl jahu,
pipart , soola,
1-2 spl rasva,
100 gr hapukoort,
vett.

Maks puhastada, lõigatakse viiludeks. Iga viil vasardatakse kergelt, veeretakse pipraga segatud jahus ja praetakse rasvas mõlemalt poolt helepruuniks. Sool puistetakse praadimise ajal praetud poolele. Praetud maks tõstetakse nõusse. Pannile jäänud rasvasse pannakse jahu, kuumutakse , lisatakse vesi ja hapukoort ning keedetakse läbi. Saadud kaste maitsestatakse soolaga ja valatakse maksale.

Praetud maks suitsuribiga.


500 gr maksa,
2 spl jahu,
soola, pipart,
2 spl rasva,
100 gr suitsuribi,
3 sibulat.

Maks puhastatakse kelmest ja soontest, lõigatakse viiludeks , vasardatakse kergelt, veeretakse pipraga segatud jahus ja praetakse mõlema poolt helepruuniks. Maitsestatakse soolaga. Suitsuribi lõigatakse viiludeks ja praetakse. Lauale andmisel asetatakse maksalõigule ribitükk.

Ülepraetud liha.


300- 400 gr seapraadi,
keedetud kana-, veise-, või vasikaliha,
1 muna, pipart, jahu, riivsaia,
2-3 spl rasva või toiduõli, piima.

Järelejäänud külm liha lõigatakse paksemateks viiludeks (kanalihale võib kondid sisse jätta), soovi korral puistatakse lihale pipart, veeretakse jahus, siis kastetakse lahtiklopitud munasse, millel on lisatud pisut soola ja 1/2 - 1 kl piima, veeretakse riivsaias ja praetakse kuumas rasvas või õlis.
Lauale antakse praetud kartulite, keedetud või hautatud aedviljade ja kurgi-, tomati - või kõrvitsalatiga. 

Täidetud kanakoivad.


4 kanakoiba,
200 gr hakkliha,
1 spl hakitud petersellilehti,
soola, pipart, maitsetaimi,
50 gr konjakit,
4 viilu suitsupekki,
1 sibul,
1 porgand,
1 spl margariini või võid,
1 tl jahu,
2 spl hapukoort,
100 gr punast veini,
1 kl vett.

Kanakoivast lõigatakse luu välja, hoides seda otsast kinni. Hakkliha segatakse peterselli, maitseainete ja konjakiga. Kanakoivad täidetakse seguga, avaus suletakse pekiviiluga ja seotakse. Koivad pruunistatakse kuumas margariinis või võis, puistatakse peale soola ja pipart, lisatakse tükeldatud sibul, porgand, vesi , vein ja hautatakse kaane all pehmeks. Hautamisleemele lisatakse jahu ja hapukoor ning keedetakse läbi. Maitsestatakse.
 

Hautatud kana.


1 kana,
2 spl rasva,
1 porgand,
2 kl vett,
soola,
1 spl jahu,
2 spl koort,
1 petersell,
1 porrulauk.

Kana seest pestakse hoolikalt. Seejärel kana tükeldatakse ja pruunistatakse kergelt rasvas. Lisatakse vesi, porgand, sool ja hautatakse pehmeks. Hautamisleemest valmistatakse kaste. Selleks segatakse jahu rasvaga, lisatakse hautamisleemele ja keedetakse 10 minutit. Lõpuks lisatatkse koor, kaste valatakse kanatükkidele ning kuumutatakse koos läbi.
Lisandiks keedetud kartulid või riis, kõrvitsa- või õunasalat.

Juustumuretaignaküpsised.


200 gr jahu,
150 gr võid või margariini,
150 gr riivitud juustu,
1 muna, soola ,(punast pipra).

Valmistatakse juustumuretaigen, rullitakse õhukeselt lauale ja lõigatakse noaga või taignarattaga piklikud tükid, tõstetakse küpsetusplaadile ning küpsetatakse.

Soojad tomati-munaleivad


8 saiaviilu,
2 tomatit,
1 muna,
soola,
peent pipart,
riivsaia,
1 spl margariini.

Tomatid hõõrutakse läbi sõela või lastakse läbi hakkmasina. Saadud püreele lisatakse lahtiklopitud muna, maitsestatakse. Saiaviilud kastetakse tomati-munasegusse, seejärel riivisaiasse ja praetakse mõlemalt poolt.

Soojad vorstileivad.


4 leiva- või 6 saiaviilu,
1 spl võid või margariini,
100 gr keedetudvorsti,
1 munavalge, muskaatpähklit,
soola.

Leiva- või saiaviilud määritakse kahelt poolt võiga. Vorst hakitakse peeneks ja segatakse vahustatud munavalgega. Segu maitsestatakse riivitud muskaatpähkli ja soolaga. Leiva- või saiaviilud kaetakse vorstiseguga ja küpsetakse.

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком