20. juuli 2012

Sibula-kartulisupp.


5 suurt sibulat,
5 suurt kartulit,
1,5 l vett või puljongit,
100 gr riivitud juusu,
1 muna,
4 spl rõõska koort,
soola, pipart.

Sibula ja kartulid kooritakse, lõigatakse õhukesteks viiludeks ja keedetakse pehmeks. Surutakse puruks või aetakse läbi köögikombaina. Riivitud juust, lahtiklopitud muna ja rõõsk koor segatakse kausi, peale valatakse kuum supp ja maitsestatakse. Supile võib puistata peale hakitud maitserohelist.

Kala majoneesis.


500 gr kedetud või praetud kalaliha,
1/2 tl peent soola,
1-2 spl sidrunimahla või lauaäädikat,
1 purk majoneesi,
1/2 spl želatiini, 2 spl vett,
salatilehti.

Kala tükeldatakse, puistatakse soola ja piserdatakse sidrunimahla peale, hoitakse 30-40 minutit jahedas. Želatiini leotakse külmas vees 20-30 minutit, kuumutakse siis, kuni see on sulanud, valatakse segades peene nirena majoneesisse ja hoitakse 15-20 minutit külmas. Kalatükid lastakse nõrguda, tõstetakse vaagnale ja valatakse külma kastmega üle. See peab olema nii paks, et kalatükid on üleni kaetud. Hoitakse külmas kohas. Toit antakse lauale külmalt, vaagen kaunistatakse salatiga või kurgi-, tomati- ja munalõikudega.

Räimepihvid.


1 kg räimi,
soola,
tilli,
riivsaia, praadimiseks rasva või õli.

Puhastatud räimedel eemaldatakse pea ja luud, nii et kalad seljalt terveks jäävad. Lihapoolele puistatakse soola ja hakitud tilli. Kalad pannakse kahekaupa kokku, kastetakse riivsaiasse ja praetakse helepruuniks. Lisandiks antakse kartuleid, tomateid ja koorekastet.


19. juuli 2012

Riisipuding.



1 1/2 kl riisi,
3 kl vett,
1/2 kl rosinaid,
1 kl viigimarju,
1 kl datleid,
1-2 spl suhkrut,
soola,
1 1/2 kl piima,
3 munavalget,
veidi ingverit,
värsket või kuivatatud puuvilja või marju.

Riis keedetakse vees 10 minutit. Rosinad, viigimarjad ja datlid peenestatakse, lisatakse riisile koos suhkru, soola ja ingveriga, keedetakse üsna nõrgal tulel veel 10 minutit. Lisatakse piim ja kõvaks vahuks löödud munavalged. Pannakse külma veega märjaks kastetud vormi või kaussi, jahutatakse.
Juurde antakse värsket või keedetud kuivatatud puuvilja või marju.

Suvine salat.





8 õhukest singiviilu (keedusink või suitsukarbonaad),
4 tomatit,
1 kl kurgikuubikuid,
1 kl õunalõike,
1 kl poolpehmeks keedetud selleritükke,
2 spl apelsinimahla,
4-5 salatilehte,
majoneesi.
Singirullid keeretakse rulli. Kurgi-, õuna- ja sellerikuubikud segatakse apelsinimahlaga, asetatakse vaagna keskele salatilehtedele, ümbritsetakse singirullide ja veeranditeks lõigatud tomatitega.  Juurde antakse rohkesti majoneeskastet.

Kartulipannkoogid.


1,2 kg kartuleid,
1 spl jahu,
2 spl taimeõli,
3/4 tl söögisoodat,
2 spl võid või 3/4 kl kl hapukoort,
soola.

Toored kartulid riivitakse, lisatakse soola, jahu ja söögisooda. Taignast praetakse kohe pannkoogid (seistest taigen rikneb).
Kartulipannkoogid antakse kohe lauale hapukoore või võiga.

Külm kaljasupp.


1,5 l leivakalja,
350 gr veiseliha,
100 gr sibulapealseid,
250 gr värsket kurki,
3/4 kl hapukoort,
2 muna,
1 spl suhkrut,
1 1/2 valmis sinepit,
soola,
maitserohelist.

Külm keedetud liha ja kooritud kurgit lõigatakse väikesteks kuubikuteks või lühikesteks ribadeks (1,5 - 2 cm). Sibulapealsed hakitakse ja segatakse soolaga, kuni neist imbub välja mahla. Kõvaks keedetud munad hakitakse. Lauale andmisel pannakse hapukooresse munad, sibulapealsed, suhkr, sinep ja sool, segatakse ja lisatakse kali. Segades pannakse supisse teised toiduained.
Valmis supile puistatakse maitserohelist.

13. juuli 2012

Suvine makaroniroog.















400 gr makarone,
toiduõli,
2 küüslauguküünt,
200 gr sinki või peekonit,
1 punane sibul,
kirsstomateid,
1 paprika,
hakitud petersell,
till ja soola.

Pane makaronid soolaga keema, tükelda sinki , haki sibul ja küüslaug ning pruunista pannil õlis. Tükelda tomatid, paprika ning lisa koos hakitud peterselliga pannile, kuumuta kergelt ära. Kui makaronid on keenud, kurna neid ja lisa pannile. Prae kogu pannitäis läbi. Serveerides puista peale tilli ja mozzarella juustu.

Retsepti sain kalendrist, ise lisasin sinki.  Nii , et soovitan ilma singita ka proovida, maitse super ja kerge.!!!!

30. juuni 2012

Seenepüree.


100 gr kuivatatud seeni,
300 gr soolatud seeni,
100 gr toiduõli,
1 suur sibul,
100 gr sibulapealseid,
1 spl lauaäädikat,
1 tükike küüslauku, soola, pipart.

Kuivatatud seened pestakse, leotakse 3-4 tundi, keedetakse pehmeks, jahutatakse, hakitakse või aetakse läbi hakkmasina. Hakitud sibul hautatakse toiduõlis koos peenestatud 10-15 minutit. Siis listakse külmas vees pestud ja seejärel hakitud soolatud seened. Maitsestatakse tambitud küüslaugu, soola, pipart ja äädikaga.

Seenesalat hapukapsastega.


250 gr marineeritud või soolatud seeni,
250 gr hapukapsast,
1 suur sibul või 80 gr rohelised sibulapealsed,
2 spl toiduõli,
suhkrut,
soola,
pipart.

Seened lõigatakse tükkideks, segatakse hapukapsaste ja toiduõliga , maitsestatakse suhkru, soola ja pipraga. Salat asetatakse kaussi, peale puistetakse rõngasteks  lõigatud või hakitud sibul.

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком