21. september 2015

Baklažaanid.



2 kg bakažaane,
1 kl toiduõli,
5 küüslaugu küünt,
0,5 kl äädikat,
1 spl soola,
0,5 spl suhkrut,
1 spl segu punast ja musta jahvatatud pipart,
kimp maitseroheist.

Baklažaanid lõigata viiludeks ja praadida toiduõlis.Toiduõli jätta, segada sinna pressitud küüslauk, suhkur, sool, mitserohelist ja äädikas. Steriliseeritud 1 l purgid täita kihiti baklažaanidega ja maitserohelise seguga. Kaaned peale ja hoida jahedas kohas.

18. september 2015

Kurgid.




3 l purgile läheb vaja :
2 kg kurki,
5 tk terapipart,
3-4 küüslaugu küünt,
must sõstra lehed,
tilli õied,
3-4 tk väikseid mädarõika juuri.

Marinaad :
1-1,2 vett (kaevuvett),
2 spl soola,
1 spl suhkrut.
Kurgid pesta ja kuivatada. Steriliseeritud purkidesse panna kurgid ja maitseained.
Teha marinaad.
Sool ja suhkur lahjendada külmas vees ja valada kurkidele. Purgid sulgeda plastmass kaantega.
Hoida külmas kohas.

Tšanahi juurviljadega. (Gruusia).



2 kg baklažaane,
1 kg aedoad,
0,5 kg porgandit,
0,5 kg paprikat,
1,5 kg tomateid,
3 sibulat,
200 gr küüslauku,
0,5 l toiduõli,
100 ml äädikat,
70 gr soola,
150 gr suhkrut,
till, petersell.

Baklazaanid tükeldada, pealt pusta soolaga ja lasta seista 1 tund.
Aedoad keeta, porgand riivida suurel riivil ja praadida koos sibulaga üle.
Paprika, tomatid tükeldada viiludeks, küüslauk peenelt lõigata.
Kõik segada omavahel kokku, lisada hakitud petersell ja till, toiduõli, sool. Peale valada äädikas ja suhkur. Keeta 1 tund. Panna seriliseeritud purkidesse.


Letšo.




paprika 25 tk,
porgand 1kg,
sibul 1 kg,
tomatipasta 700 gr,
vett 800 ml,
toiduõli 1 kl,
äädikas 1 kl,
sool 2 spl,
suhkur 4 spl.

Tomatipasta segada vees, lisada õli, äädikas, sool, suhkur ja panna potti ja lasta kuni keemiseni.
Paprika, sibul, porgand tükeldada panna potti peale valada kuum marinaad ja hautada 40 minutit.
Kõik panna steriliseeritud purkidesse.

Peedi salat.




1,5 kg peeti,
0,5 kg porgandeid,
0,5 kg õunu,
0,5 kg sibulat,
0,5 kg tomateid,
0,5 rohelist paprikat.

Marinaad :
1 kl toiduõli,
1 spl 70% äädikat,
3 spl soola,
12 spl suhkrut.

Peet, porgand, õunad pesta , koorida ja riivida suurel riivil.
Sibul puhastada ja tükeldada, samuti tükeldada tomat ja roheline paprika.

Teha marinaad :
Toiduõli, äädikas, sool, suhkur segada kokku.

Juurviljad panna potti peale valada marinaad ja panna tulele. Kui segu läheb keema, kuumus võtta maha ja keeta vaiksel tulel 20-25 minutit. Seejärel panna steriliseeritud purkidesse, kaan peale ja valmis.

Külm tomatisupp.




1 kg tomateid,
2 viilu koorikuta saia,
1 väike kurk,
2-3 küülauguküünt,
3/4 kl majoneesi,
1 sidrun või veidi äädikat,
3 kl keedetud vett,
petersell - või piparmündilehti,
1 sibul,
pipart, soola, suhkrut, paprikapulbrit.

Saiaviilusid leotada väheses vees. 1-2 tomatit, kurk, sibul ja maitseroheline lõigata väikesteks tükkideks. Ülejäänud tomatitele valada keeva vett peale ja hõõruda koos leotatud saiaga läbi sõela. Saadud püreele lisada majoneesi, äädikat, külma keedetud vett, tükeldatud tomatid, kurgit, sibulad, maitseroheline. Supp maitsestada küüslaugu, suhkru, soola ja paprikaga.

9. august 2015

Baklažaanid tomatitega.



3 kg tomateid,
2 kg baklažaane,
200 gr toiduõli,
200 gr suhkrut,
100-150 gr 9% äädikat,
2 teravat pipart
2 küüslauku,
2 spl soola.
Tomatid ja pipar hakkida, lisada soola ja keeta 15 minutit.  Baklažaanid lõikame sektoriteks, lõigatud baklažaanid lisame tomatitele, samuti sinna lisame toiduõli, suhkur ja äädikas. Kõik keedame 40 minutit, keetmise lõpus lisame pressitud küüslauk.
Valame kõik steriliseeritud purkidesse, keerame metall kaantega kinni.
Purgid keerame tagurpidi ja mähime soe tekki sisse 1-2 päevaks.

Kurgid tomatimahlas.



kurgid 1,5 kg,
tomatimahl 1,5 l,
küüslauk 5-6 küünt,
estragon 10 gr,
till õis 50 gr,
sool 3 spl.
Tomatimahl keeta ja jahutada. Lahjendada tas soola, lisada küüslauk ja maitserohelist. Purkidesse panna puhtaks pestud ja kuivatatud kurgid ja peale valada tomatimahl. Purgid sulgeda ja hoida jahedas.

Mädarõigas tomatitega.



3 kg tomateid,
250 gr mädarõigast,
200 gr küüslauku,
3 spl soola,
1 spl suhkrut.
Mädarõigas puhastada ja leotada 30 minutit vees. Seejärel tükeldada ja hakkida hakklihamasinas. Pesta tomatid, tükeldada ja hakkida koos küüslauguga . Kõik koostisosad segada omavahel ära, lisada sool ja suhkur ja uuesti segada. Kõik panna steriliseeritud purkidesse ja hoida külmikus. Sobib ideaalselt maitseaineks suppidele, kastmetele.

Kodune tomatikaste.



Tomatid 1 kg,
õunad 3 tk,
porgand 2 tk,
sool 1 tl,
suhkur 1 spl,
äädikas 2 spl,
pipar, küüslauk maitse järgi.

Tomat, porgand ja kooritud õunad, kõik hakkida hakkmasinas, lisada sool, suhkur, äädikas ja panna keema. Kui  segu läheb keema, keeta teda 20 minutit, lisada pressitud küüslauku ja pipart, segada.
Segu panna purkidesse ja steriliseerida neid potis kuuma veega 20 minutit, eelnevalt on soovitav potti põhja panne rätik siis purk ei lähe katki.
Valmis kaste hoida pimedas ja jahedas kohas.

Kabatšokid tomatikastmes.


kabatšokid noored 5 kg,
tomati mahl 2 l,
suhkur 2 kl,
sool 2 spl,
toiduõli 200 ml,
äädikas 9 % - 150 ml
punane jahvatatud pipar  1 tl kuhjaga,
petersell 1 punt,
küüslauk 2 küüst.
Kabatšokk pesta ja tükeldada viiludeks mitte paksem kui 1 cm.
Purgi põhja panna paar peterselli oksa. Petersellidele panna kabatšoki viilud.
Edasi valmistame kaste :
potti valame tomatimahl, kui teil pole tomati mahla siis seda võib asendada tomatipastaga (0,5 kg*) lahjendatud veega (1,5 l*). Lisame suhkur, sool, toiduõli, äädikas, küüslauk ja pipar.
Panna keskmisele tulele ja keta 10 minutit. Kuum tomati kaste valada purkidesse kabatšokkidele. Purgid  sulgeda kaantega, keerata ümber ja mähkida soe tekki sisse.

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком