30. september 2012
Sõmer tatrapuder seentega.
400 gr tatrakruupe,
2 kl seenekeeduleent,
soola, rasva,
500 gr värskeid puravikke või šampinjone,
1-2 sibulat,
75 gr rasva,
1 1/4 kl hapukoorekastet,
2 spl riivitud juustu.
Värsked seened keedetakse, siis hakitakse ja praetakse rasvas. Puder valmistatakse seenekeeduleemes. Pudrule lisatakse rasva ja hautakse hakitud sibulad. Keraamilised portsjonilised vormid määritakse rasvaga, nendesse jaotatakse puder. Keskele tehakse süvend, sellesse tõstetakse seened. Hapukoorekaste valatakse peale, puistatakse riivitud juustu ja küpsetatakse praeahjus helekollaseks (20-25 minutit).
Puder antakse lauale keraamilistes vormides, milles ta küpsetati.
Anšoovis e. hamsa.
Anšoovis e. hamsa - Vahemeres ja Europa lääne- ja edelarannikul esinev väike kala. Samanimelisi konserve toodetakse ka teistest väikestest heeringalistest.
Aniis.
Aniis - Väike-Aasiast pärinev taim. Viljas leidub rohkesti eeterlikke õlisid. Kasutatakse ravi- ja vürtsainena.
Ananass.
Ananass - Brasiiliast pärinev taim suurte mahlakate viljadega, kultiveeritakse soojadel, niisketel aladel, eriti Havai saatrel.
Amügdaliin.
Amügdaliin - mõrumandleis ja puuviljasemneis leiduv mõru maitsega orgaaniline aine, glükosiid. Vitamiin B17.
27. september 2012
Airaan.
Airaan- hapupiim, mida toodetakse mitmete loomade piimast Kasahstanis, Kesk-Aasias, Siberis, Krimmis, ja Kaukaasias. Sageli segatakse klopitud piim pooleks veega, lisatakse soola või suhkrut.
26. september 2012
Agar-agar.
Agar-agar - merevetikaist saadav, peamiselt süsivesikutest koosnev tarendaine. Kasutatakse marmelaadide ja tarretiste valmistamisel. Toodetakse peamiselt Valge mere ja Kaug- Ida merede punavetikaist.
Agaroid - Musta mere loodeosa vetikaist saadav agar-agari taoline aine.
Kaste tervete sibulatega.
15-20 väikest sibulat,
vett,
3-4 spl rasva või toiduõli,
2 spl jahu,
1-1 1/2 kl piima, soola,
peent pipart.
Kooritud sibulad kallatakse üle keeva, soolaga maitsestatud veega ja keedetakse 10-12 minutit, tõstetakse siis vahulusikaga veest ja lastakse nõrguda. Rasv või õli kuumutatakse, selles praetakse terved sibulad helekollaseks. Jahu segatakse juurde, kuumutatakse kollaseks. Sibulate keeduvesi valatakse peale, keedetakse ja lisatakse nii palju piima, et saadakse vedelavõitu kaste. Keedetakse koos piimaga veel 4-5 minutit, maitsestatakse soola ja pipraga.
Kastet süüakse praetud kalade, muna- ja lihatoitude juurde.
vett,
3-4 spl rasva või toiduõli,
2 spl jahu,
1-1 1/2 kl piima, soola,
peent pipart.
Kooritud sibulad kallatakse üle keeva, soolaga maitsestatud veega ja keedetakse 10-12 minutit, tõstetakse siis vahulusikaga veest ja lastakse nõrguda. Rasv või õli kuumutatakse, selles praetakse terved sibulad helekollaseks. Jahu segatakse juurde, kuumutatakse kollaseks. Sibulate keeduvesi valatakse peale, keedetakse ja lisatakse nii palju piima, et saadakse vedelavõitu kaste. Keedetakse koos piimaga veel 4-5 minutit, maitsestatakse soola ja pipraga.
Kastet süüakse praetud kalade, muna- ja lihatoitude juurde.
Tellimine:
Postitused (Atom)
Lehed
Külastusi :
Вязаный брелок лисичка крючком
Вязаный брелок лисичка крючком
-
1,5 kg kapsast, 1,5 kg tomatit, 1 kg kurki, 1 kg sibulat, 1 kg porgandid, 0,5 paprikat. Marinaad : 1 kl suhkrut, 100 ml toiduõl...
-
2 k värskeid terved tomatid, 1 punane terav pipar, 2-3 küüslaugu küüst, 1 paprika, terapipar, nelk, suhkur, sool, äädikas 9 %....