29. november 2012

Hautatud seakarbonaad.



1 spl toiduõli,
2 sibulat,
3-4 magusa piprakauna,
0,5 kl vett,
1 spl jahu,
4-6 karbonaadilõiku,
3 spl toiduõli,
3 spl sinepit,
2 spl ketšupit,
1 spl haput mahla,
petersellilehti.

Paksupõhjalises keedunõus kuumutatakse sibulalõike õliga, kuni nad pehmenevad, aga ei pruunistu. Vahepeal poolitatakse piprakaunud pikuti, eemaldatakse seemned ja tükeldatakse ribadeks. Jahu segatakse veega ja lisatakse koos kaunribadega sibulatele, hautakse koos 10-15 minutit.
Õli , sinep, ketšup ja mahl segatakse läbi ja määritakse sellega karbonaaditükkid mõlemalt poolt, seejärel praetakse ja tõstetakse siis potti kaunpipra juurde ning hautatakse pehmeks. Valmis roale raputatakse hakitud petersellilehti.
Süüakse kartulipüreega.

Ahjukala.



2 suuremat või 4 väikest kala (tursk, haug, karpkala),
soola,
võid,
2 spl rukkijahu või riivsaia,
umbes klaas piima (mina panin kohvikoort),
10 väikest sibulat,
1 loorberileht.

Puhastatud kalad lõigatakse 2-3 cm paksusteks sõõrlõikudeks ja laotakse võitatud ahjuvormi, vahekohtadesse puistatakse väikesi puhastatud sibulaid, pelae raputatakse rukkijahu-soolasegu ja pannakse väikesi võitükikesi. Vorm pannakse kuuma ahju seniks, kuni kala pind hakkab pruunistuma. Siis puistatkse peale purustatud loorberilehti ja valatakse juurde piim, nii et kalad on vaevult kaetud ja hautakse roog veel umbes 10 minutit.
Serveeritakse keedetud kartuli ja toor aedviljasalatiga.

Kabatšokipihvid.




2 noort seemneteta kabatšokki,
soola,
3 spl toiduõli,
peent pipart,
1 küüslauguküüs,
5 spl riivitud juustu.
Kabatšokk lõigatakse koos koorega 1 cm piksusteks lõikudeks, puistatakse neine soola ja lastakse hetk maitsestuda. Seejärel praetakse mõlemalt poolt , puistetakse peale maitseained ja riivitud juust ning pannakse mõneks ajaks veel kuuma ahju, kuni juust sulabja värvub pruunikaks.
Süüakse röstitud leiva ja tomatisaltiga.

Täidetud kabatšokk.



1-1,2 kg kabatšokki,
soola,
250 gr hakkliha,
1 suur sibul,
1 spl võid või margariini,
1 kl keedetud riisi,
soola, pipart,
hakitud petersellilehti,
riivitud juustu.

Hakitud sibul ja hakkliha praetakse rasvas läbi, lisatakse keedetud riis, maitsestatakse ja kuumutatakse veel koos.
Kooritud kabatšokk poolitatakse pikuti, seeneosa õõnestatakse välja. Sisse puistatakse veidi soola ja tõstetakse kuhjana täidis. Peale puistatakse hakitud peterselli ja riivitud juustu. Täidetud kabatšokipooled tõstetakse võitatud ahjupannile või tulekindlasse vormi ja küpsetatakse ahjus umbes 30 minutit. Küpsetamise ajal valatakse pannile veidi vett.
Pakuda mahlase toorsalatiga.

Aedviljasupp.




1 l vett,
4 väikest peeti,
1 porgand,
2 sibulat,
1 väike seller,
1 küüslauguküüs,
2 spl puljongipulbrit,
soola, suhkurt,
1 hapukurk,
100 gr hapukoort.

Jämedalt riivitud aedvili keedetakse pehmeks (umbes 10 minutit), siis lisatakse puljongipulber ja maitsestatakse supp täiendavalt soola ja suhkruga. Hapukurk kuubistatakse ja jagatakse taldrikutesse, samasse tõstetakse hapukoor. Valmis supp valatakse taldrikutesse pandud lisanditele.

Kartuli-porrusupp kanaleemel.




1,5 l kanaleent,
2 spl toiduõli või võid,
2 sibulat,
4-5 kartulit,
2 loorberilehte,
1-2 porrusibulat,
petersellilehti,
soola.

Hakitud sibul hautakse rasvaines paksupõhjalises keedunõus. Lisatakse leem, maitseained ja kartulilõigud. Keedetakse tasasel tulel , kuni kartul laguneb. Siis klopitakse vipseliga kartulid täiesti puruks. Nüüd lisatakse porrurõngad ja keedetakse supp veel 10 minutit, kontrollitakse maitset ja puistatakse peale hakitud petersellilehti.
Ideaalselt sobib süüa küpsetatud juustusaiadega.

28. november 2012

Seene salat.




0,5 l kupatatud kaseriisikaid,
2 noort sibulat koos vartega,
2-3 küüslauguküünt,
murulauk,
soola,
2 õuna,
300 gr hapukoort,
tilli.

Salatiained tükeldatakse. Koor maitsestatakse soolaga ja segatakse hulka. Salatile puistatakse hakitud tilli.

27. november 2012

Peedi-toorsalat.




Toored noored peedid riivitakse jämeda riiviga ja segatakse soola, suhkru ja sinepi või mädarõikaga maitsestatakse hapukoorega. Peale puistatakse hakitud petersellilehti.
Sobib hakklihatoitude kõrvale.

Pidulik krevetisalat.



200 gr värsket kurki,
150 gr leotatud soolaseeni,
200 gr krevetiliha,
sidrunilõike,
salatilehti.

Kaste :
4 spl toiduõli,
1 spl lahjendatud äädikat,
soola, pipart, tilli.
Kes õlikastet ei soovi, võib selle asendada tilliga segatud majoneesiga.
Laiematesse pokaalidesse või nägustesse klaaskausikestesse pannakse põhja jäätükid, peale suur salatileht. Seened ja kooritud kurk tükeldatakse ribadeks ning tõstetakse kihiti krevetidega salatilehele. Kastmeained klopitakse segi ja valatakse salatile.

Pohla-porgandisalat.



1 klaas pohli,
4-5 porgandit,
mett.

Katkisurutud pohlad segatakse jämedalt riivitud porganditega, maitsestatakse meega. Antakse salatiks veise-, põdra-, jänese- ja kanalihast toitude juurde.

26. november 2012

Kreveti-munasalat.



200 gr krevetiliha,
4 keedetud muna,
tilli,
4-6 spl majoneesi.

Munad ja krevetiliha tükeldatakse kahvliga suvalisteks tükkideks, tõstetakse salatikaussi, puistatakse peale hakitud tilli ja valatakse üle majoneesiga.

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком