26. november 2012

Küüslauguküpsiste retsept.



1 pakk kohupiima,
1 pakk margariini,
poolteist klaasi jahu,
veidi soola,
200 gr juustu,
määrimiseks 1 muna,
2-4 küüslauguküünt või 1 tl küüslaugupulbrit.

Kohupiima-muretaigen rullitakse poole sentimeetri paksuseks, määrituakse munaga, raputatakse peale küüslaugupulbrit, riivitud juustu ja soovi korral ka punast pipart. Värske küüslaugu kasutamisel lisatakse pressitud küüslaugumahl küpsiste määrimiseks mõeldud munale. Lõigatakse kangikujulised küpsised, küpsetakse 5 minutit 200-220 C ahjus kuldkollaseks.

Ameerika šokolaadiküpsised.




4 muna,
500 gr suhkrut,
200 gr võid või margariini,
200 gr šokolaadi,
300-400 gr purustatud pähkleid,
300 gr nisujahu,
2 tl küpsetuspulbrit.
Glasuuriks 200 gr šokolaadi.

Vahusta munad suhkruga. Šokolaad sulata veevannil. Sulatatud või (margariin) sega munavahuga, samuti šokolaas ja pähklid. Lõpuks lisa küpsetuspulberiga segatud jahu.
Küpsetada võitatud sileda põhjaga pannil 200 C juures 20 minutit.
Lõika kook väikesteks ruudukujulisteks tükkideks ja lase jahtuda. Määri sulatatud ja jahutatud šokolaadiga.


23. november 2012

Kapsapirukas . Jällegi üks suur aitäh Katile ;)

Foto: Kuna paljud tahavad seda kapsapiruka retsepti siis kirjutan siia.....
(kogus on mõeldud koogivormile läbimõõduga 24 cm)
Põhi: 100 g kodujuustu
100 g võid
2,5 dl jahu
1 tl küps. pulber
0,5 tl soola
1 tl suhkur
põhja valm. sega kodujuust, toasoe või, sool ja suhkur ning lõpuks küps.pulbriga jahu. Sega ühtlaseks massiks ja pane täidise valm. ajaks külmkappi.
Täidis: 0,5 kg kapsast (soov. värske)
1 dl vett
100 g riivjuustu
2 muna 
100 g hapukoort
soola, suhkrut, tilli
haki kapsas peeneks ja hauta ligi 10 minutit vähese veega tasasel tulel pehmeks, maitsesta soola, suhkru, tilliga. Vajadusel nõruta kuivemaks.
Rulli tainas lahti ja suru ahjuvormi põhja ja äärtele. Jaota kapsas ühtlaselt põhjale ja piusta peale riivjuust. Klopi vahtu munad hapukoorega ja lisa vesi ning vala pirukale.
Küpseta 175 C kraadi juures 30-40 minutit, oleneb ahjust, et pealt oleks ilus kuldne...
Head isu!!! 
Kuna paljud tahavad seda kapsapiruka retsepti siis kirjutan siia.....
(kogus on mõeldud koogivormile läbimõõduga 24 cm)
Põhi: 100 g kodujuustu
100 g võid
2,5 dl jahu
1 tl küps. pulber
0,5 tl soola
1 tl suhkur
põhja valm. sega kodujuust, toasoe või, sool ja suhkur ning lõpuks küps.pulbriga jahu. Sega ühtlaseks massiks ja pane täidise valm. ajaks külmkappi.
Täidis: 0,5 kg kapsast (soov. värske)
1 dl vett
100 g riivjuustu
2 muna
100 g hapukoort
soola, suhkrut, tilli
haki kapsas peeneks ja hauta ligi 10 minutit vähese veega tasasel tulel pehmeks, maitsesta soola, suhkru, tilliga. Vajadusel nõruta kuivemaks.
Rulli tainas lahti ja suru ahjuvormi põhja ja äärtele. Jaota kapsas ühtlaselt põhjale ja piusta peale riivjuust. Klopi vahtu munad hapukoorega ja lisa vesi ning vala pirukale.
Küpseta 175 C kraadi juures 30-40 minutit, oleneb ahjust, et pealt oleks ilus kuldne...
Head isu!!!

Pardi salat hurmaaga. Aitäh Katile.

Foto: Pardi salat hurmaaga

Kuigi tundub keeruline, on parti kodus hästi lihtne valmistada. Pähkliselt tugevamaitselise rukola tasakaalustamiseks ja pardi täiustamiseks sobib ideaalselt magusalt mahlane hurmaa. 

Jagub neljale:
- ca 500 grammi pardirinnafileed
- soola, pipart
- 400 grammi rukolat
- 2 hurmaad 

Kastme jaoks:
- 120 ml (8spl) punasesõstramahla
- 60ml (4 spl) vett
- 60ml (4 spl) sojakastet
- 2 spl tšillikastet
- pardi praeleem


Lõika pardifilee nahale tihedalt diagonaalis lõiked kuni lihani ja aseta külmale pannile nahk allpool küpsema. Puista peale soola, pipart. Prae keskmisel kuumusel 10minutit, et nahk muutuks krõbedaks ja rasv välja sulaks. Vahepeal vala pannilt rasva ära. Pööra fileed ümber ja prae ka teiselt poolt 8minutit ning raputa soola-pipart krõbedale nahale. Mässi filee fooliumisse ning lase rätiku all 10minutit tõmmata.

Samal ajal pese ja nõruta rukola, lõika hurmaa suupärasteks tükkideks ja aseta salativaagnale. 

Kastme valmistamiseks vala pannilt ära üleliigne rasv, lisa punasesõstramahl, vesi, tšillikaste ja soja ning nõruta fooliumist juurde pardi praeleem. Lase keema tõusta ja redutseeri natuke, et saaksid siirupilaadse, paksema kastme.
Lõika pardifileed õhukesteks viiludeks, laota salativaagnale ja vala peale kaste. Serveeri kõrvale head saia, millega taldrikult hea kastme kätte saab. Head proovimist!


Kuigi tundub keeruline, on parti kodus hästi lihtne valmistada. Pähkliselt tugevamaitselise rukola tasakaalustamiseks ja pardi täiustamiseks sobib ideaalselt magusalt mahlane hurmaa.

Jagub neljale:
- ca 500 grammi pa
rdirinnafileed
- soola, pipart
- 400 grammi rukolat
- 2 hurmaad

Kastme jaoks:
- 120 ml (8spl) punasesõstramahla
- 60ml (4 spl) vett
- 60ml (4 spl) sojakastet
- 2 spl tšillikastet
- pardi praeleem


Lõika pardifilee nahale tihedalt diagonaalis lõiked kuni lihani ja aseta külmale pannile nahk allpool küpsema. Puista peale soola, pipart. Prae keskmisel kuumusel 10minutit, et nahk muutuks krõbedaks ja rasv välja sulaks. Vahepeal vala pannilt rasva ära. Pööra fileed ümber ja prae ka teiselt poolt 8minutit ning raputa soola-pipart krõbedale nahale. Mässi filee fooliumisse ning lase rätiku all 10minutit tõmmata.

Samal ajal pese ja nõruta rukola, lõika hurmaa suupärasteks tükkideks ja aseta salativaagnale.

Kastme valmistamiseks vala pannilt ära üleliigne rasv, lisa punasesõstramahl, vesi, tšillikaste ja soja ning nõruta fooliumist juurde pardi praeleem. Lase keema tõusta ja redutseeri natuke, et saaksid siirupilaadse, paksema kastme.
Lõika pardifileed õhukesteks viiludeks, laota salativaagnale ja vala peale kaste. Serveeri kõrvale head saia, millega taldrikult hea kastme kätte saab. Head proovimist!

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком