21. september 2015

Seljanka põhi talveks purki.



1,5 kg kapsast,
1,5 kg tomatit,
1 kg kurki,
1 kg sibulat,
1 kg porgandid,
0,5 paprikat.

Marinaad :
1 kl suhkrut,
100 ml toiduõli,
100 ml äädikat,
2 spl soola,
lörberileht,
must tera pipar maitse järgi.

Kapsas hakkida peenelt . Porgand riivida suurel riivil. Paprika puhastada ja lõigata ribadeks. Kurk, tomat ja sibul lõigata kuubikuteks.
 Marinaadi ained segada kokku. Potti  panna juurviljade segu ja peale valada marinaad, kõik hästi läbi segada ja keeta umbes 1 tund.
Seljanka panna steriliseeritud purkidesse ja kaanetada.

10 kommentaari:

  1. See ei ole ju seljanka, vaid mis iganes supi põhi. Kes varem seda kuulnud-näinud et seljankas kapsas ja paprika on. Lisage punapeet, natuke küüslauku ja jätke paprika ära, saate borši põhja

    VastaKustuta
  2. Seljanka supis ei ole kapsast

    VastaKustuta
  3. Äädikas lisada ikka alles siis, kui juurikad pehmeks on haudunud...

    VastaKustuta
  4. Retsepti sain Remmeli kokkaraamatus, nii kuidas kirjas oli nii panin ka kirja. Teen seda juba mitmed aastaid, ja ju siis minu tehtud seljanka on alati teissugune. :) aga kõigile maitseb.

    VastaKustuta
  5. Mis tahes, kuid mitte seljanka.

    VastaKustuta
  6. Seljanka ehk soljanka põhi tehakse soolatud kurgist ja vedelikust ning praetud sibulast ja tomatipastast.. Kapsas sinna kindlasti ei sobi ammugi värske kurk

    VastaKustuta
  7. Vene ja ukraina rahvusköögis on iga teine asi солянка. Olen ise mitu korda petta saanud. Ükskord pakuti seljankat, aga lauale toodi hautatud värske kapsas rohke lihaga( kapsas algul pannil pruunistatud ja siis hautatud koos lihaga) - ukrainlastel oli see samuti солянка. Samuti nimetatakse mitmeid seentest tehtud hoidiseid ka seljankadeks.

    VastaKustuta
  8. Tere. Palju teil koguse poolest tuli seda suppipõhja ?

    VastaKustuta

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком