4. detsember 2012
Karjala pirukas. (Soome rahvustoit).
1 kl riisi või odratangu pesta ja keeta vähese veega sõmeraks. Seejärel lisada natuke võid, 2 kl piima, veidi soola ja keeta paks puder.
Tainaks võtta 3-4 kl vett ja nii palju rukkijahu, et segu on küllalt paks. Sool sulatada vees ja lisada.
Sõtke üsna kõva tainas. Lõigata tainast väikesed tükid, rullida laua peal hästi õhukeseks ka ümmarguseks, alustassisuuruseks. Panna nende peale õhuke kord putru, keerata ääred paari sentimeetri laiuselt kahekorra ja vajutada sõrmega kokku. Panna pirukad ahju ja küpsetada pruuniks. Ahjus võetud pirukad pista hetkeks sulavõi ja piima segusse. Laduda vaagnale ja katta käterätiga kinni, et pirukas pehmeks tõmbuks.
Tangupudru asemel sobib väga hästi ka kartulipuder.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Lehed
Külastusi :
Вязаный брелок лисичка крючком
Вязаный брелок лисичка крючком
-
1,5 kg kapsast, 1,5 kg tomatit, 1 kg kurki, 1 kg sibulat, 1 kg porgandid, 0,5 paprikat. Marinaad : 1 kl suhkrut, 100 ml toiduõl...
-
2 k värskeid terved tomatid, 1 punane terav pipar, 2-3 küüslaugu küüst, 1 paprika, terapipar, nelk, suhkur, sool, äädikas 9 %....
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar