Retsept 1.
Marinaad :
3 l vett,
6 spl soola,
6 spl suhkrut,
6 spl 30% äädikat,
loorberilehti,
pipart,
tilliõisikuid.
6 kg kurke,
maitseks mustsõstralehti,
tillivarsi, küüslauku.
Marinaad keeta valmis, lisada äädikas. Kurgit tõsta marinaadi ja kuumutada koos, kuni kurgid muudavad värvi. Steriliseeritud purkide põhja panna mustsõstralehti, tükeldatud küüslauku ja tillivarsi. Kurgid laduda purkidesse, keev marinaad valada peale. Kaanetada õhukindlalt.
Retsept 2.
Marinaad :
5 l vett,
200 gr soola,
200 gr suhkrut,
100 ml 30 % äädikat.
10 kg kurke,
maitseks mädarõigast,
tillivarsi.
Kurgid valada üle kuuma veega ja hoida nii kinnikaetult pool tundi. Siis valada vesi ära, kurgid laduda steriliseeritud purkidesse, kuhu lisada ka mädarõika tükikesi ja tillivarsi. Keev marinaad valada peale. Kaanetada õhukindlalt.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar