19. veebruar 2012

Kalalõigud kurgikastmes.



500 gr praetud kalatükke,
1 kl hapukoort või majoneesi,
1 väike kurk ( 50 gr),
1 spl riivitud sibulat,
1 spl hakitud tomatit või 1 tl ketšupit,
1 spl marineeritud seeni,
1 magus piprakaun,
maitserohelist, soola, suhkrut.

Kalatükid asetakse vaagnale, luud eemaldatakse. Hapukoor ja majonees segatakse hakitud toiduainetega ja maitsestatakse, tõstetakse kalatükkidele. Toit kaunistatakse maitserohelisega.

Kohupiim aedviljadega.



500 gr (2 pakki) kohupiima,
100 gr leht- või kress-salatit,
2 spl tilli või petersellilehti,
1 porgand või 100 gr kaalikat (nuikapsast),
200 gr hapukoort, soola, suhkrut maitsetaimi,
1 hapu õun.

Kohupiim hõõrutakse ühtlaseks, lehtviljad pestakse ja tahendatakse, lõigatakse ribadeks. Maitseroheline hakitakse, juurvilju ja õunu riivitakse. Toiduained segatakse ja maitsestatakse.
Kui soovitakse eriti mahedamalt toitu, võetakse hapukoore asemel 35%-list rõõska koort ; see vahustatakse enne toidu hulka segamist.
Antakse lauale iseseisva toiduna või lisandina kana-, küüliku- või muu liha juurde.

Munad rohelises kastmes.



4 muna,
1 kl hapukoort,
3 spl hakitud tilli, petersellilehti ja sibulapealseid,
soola, suhkrut,
1 väike hapukurk või õun,
1 tomat või 1 spl ketšupit, tükike soolakala või 2 kilu.

Munad keedetakse kõvaks (8-10 min), poolitakse pikuti. Hapukoor segatakse hakitud maitserohelisega, maitsestatakse ja lisatakse üsna peeneks lõigatud või riivitud hapukurk. Kaste pannakse vaagnale, kastmesse asetatakse munad, lõikepool ülespidi. Igale munapoolele pannakse tükike tomatit või ketšupit ja tükike soolakala. Lisandiks praetud sai, keedetud kartulid või sõmer riis.

6. veebruar 2012

Silgu- või kilurullid kastmes.



500 gr silku (soolatud räimi) või kilusid,
tilli,
1 kl hapukoore-, kohupiima- või majoneesikastet,
sibulapealseid või murulauku,     
(salatilehti, rediseid).

Kalad puhastada nii, et kalad seljalt kinni jäävad. Lihapoolele puistetakse tilli ja sibulapealseid, kalad keeratakse pea poolt alates rulli ja iga rull kinnitatakse tikuga. Vaagnale pandud kaladele tõstetakse kastet, puistatakse hakitud maitserohelist ja kaunistatakse salati ning redisega.
Väga soolaseid või kuivi silke leotakse 30-60 min kanges tees.
Samal viisil võib lauale anda ka teisi soolakalu.

Heeringakaste.


2 heeringat,
100 gr kohupiima,
1 kl piima või hapukoort,
soola, suhkrut,
1 sibul või 50 gr sibulapealseid,
1 spl riivitud mädarõigast või 1 vürtsikastet.

Heeringas puhastada, seejärel lõigatakse nad väikesteks tükkideks. Kohupiim hõõrutakse ühtlaseks, lisatakse maitseained ja piim või hapukoort, riivitud või hakitud sibul või sibulapealsed ja mädarõigas. Tükeldatud heeringas segatakse kastmesse ja lastakse veidi aega jahedas seista, et maitse ühtlusteks.
Süüakse kuumade keedetud kartulitega või aedviljasalatiga.

Heeringarullid.



4 heeringat,
1 suurem sibul,
sinep,
äädikas, suhkrut.

 Heeringas puhastada. Sisemisele küljele puistatakse hakitud sibul ja pannakse sinepit. Heeringas keeratakse pea poolt alates rulli ja kinnitaks tiku või nelgiga. Klaasnõusse pandud rullidele valatakse üsna vähese suhkruga keedetud lauaäädikas (2 %-line), hoitakse külmas.
Lauale andmisel võib heeringarullidele panna hapukoort ja tomateid.

Sibulavõie.



100 gr võid,
1 sibul või 50 gr sibulapealseid,
1 hapu õun, soola, maitsetaimi.

Või vahustatakse. Sibul ja koorimata õun riivitakse peenel riivil, sibulapealsed hakitakse. Toiduained segatakse, maitsestatakse ja segatakse ühtlaseks.

5. veebruar 2012

Muna-soolakalavõie.



100 gr võid,
2 kõvaks keedetud muna,
100 gr soolakala,
1 tl äädikat (2 %-list) või sidrunimahla,
1 spl riivitud sibulat, hakitud sibulapealseid või murulauku,
maitsetaimi.

Või vahustatakse, munad hakitakse. Luudest ja nahast puhastatud soolakala surutakse kahvliga puruks. Toiduained segatakse, maitsestatakse ja hõõrutakse ühtlaseks.

Kaunpipravõie.



100 gr võid,
150 gr kaunpiprakonservi (´´Letsho``),
2 kõvaks keedetud muna,
soola, hakitud peterselli või riivitud sellerit.

Või vahustatakse , kaunpipar ja munad hakitakse üsna peeneks. Toiduained segatakse, maitsestatakse, hõõrutakse ühtlaseks.

Juustu-vorstivõie.



100 gr võid,
100 gr juustu või kodujuustu,
100 gr pekita vorsti või taist sinki,
tilli, maitsetaimi (pune, meliss, basiilik).

Või vahustatakse. Kõva juust riivitakse, kodujuust surutakse kahvliga peeneks või aetakse läbi sõela. Vorst või sink hakitakse. Toiduained segatakse, maitsestatakse ja hõõrutakse ühtlaseks.

Juustu-kalavõie.



100 gr võid,
100 gr juustu,
100 gr tomatipüreega kalakonservi,
2 kõvaks keedetud muna,
1 spl hakitud tilli , (tomatilõike).

Või vahustada, juust riivitakse peenel riivil, kalakonserv surutakse kahvliga puruks, muna hakitakse. Toiduained segatakse, maitsestatakse, hõõrutakse ühtlaseks. Tarvitatakse võileivakatteks,  külmlaual või võileivatordi valmistamiseks. Kaunistatakse tilli ja tomatitükikestega

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком