22. veebruar 2012
KASTMED.
Salatitele, külmroogadele
ja ka paljudele kuumtoitudele sobivad kastmeks müügil olevad tööstuslikult
toodetud kastmed :
·
majoneesikaste
mitmesuguste maitseainetega ( till jm)
·
puuviljakastmed
ja õunakastmed, riivitud õunad jm.
·
tomatikaste,
ketšup, tomatipüree jm.
·
vürtskaste,
Kodusemaks ja mahedamaks
saab neid kastmeid muuta, lisades neile kas külma hapukoort, piima või
hapupiima (keefir, pett jm) või kuumutades need kasted läbi koos liha- või
aedviljaleemiga, koorega vm.
Majoneesidipp.
200
gr majoneesi,
1
spl sidruni-, õuna- või sõstramahla,
50
gr sellerit,
1
sibul või 60 gr sibulapealseid,
(1
tl vürtsikastet),
soola,
suhkrut, maitsetaimi.
Seller riivitakse ja
segatakse kohe hapu mahlaga. Sibul
hakitakse üsna peeneks või riivitakse. Toiduained segatakse ja maitsestatakse.
Sobib leiva, aedvilja ja liha juurde.
Tellimine:
Postitused (Atom)
Lehed
Külastusi :
Вязаный брелок лисичка крючком
Вязаный брелок лисичка крючком
-
1,5 kg kapsast, 1,5 kg tomatit, 1 kg kurki, 1 kg sibulat, 1 kg porgandid, 0,5 paprikat. Marinaad : 1 kl suhkrut, 100 ml toiduõl...
-
2 k värskeid terved tomatid, 1 punane terav pipar, 2-3 küüslaugu küüst, 1 paprika, terapipar, nelk, suhkur, sool, äädikas 9 %....