22. veebruar 2012

Hapukoore- ketšupikaste.

½ kl ketšupit,
½ kl hapukoort,
soola,
suhkrut,
tilli, peterselli või sibulapealseid.

Toiduained segatakse ja maitsestatakse.

KASTMED.

Salatitele, külmroogadele ja ka paljudele kuumtoitudele sobivad kastmeks müügil olevad tööstuslikult toodetud kastmed :
·        majoneesikaste mitmesuguste maitseainetega ( till jm)
·        puuviljakastmed ja õunakastmed, riivitud õunad jm.
·        tomatikaste, ketšup, tomatipüree jm.
·        vürtskaste,
Kodusemaks ja mahedamaks saab neid kastmeid muuta, lisades neile kas külma hapukoort, piima või hapupiima (keefir, pett jm) või kuumutades need kasted läbi koos liha- või aedviljaleemiga, koorega vm.


Õunadipp.

1 kl õunapüreed,
100 gr juustu,
1 sibul,
2 spl mädarõigast,
2spl hapukoort või kondenspiima,
soola,
maitsetaimi,
(riivitud sidrunikoort).

Juust, sibul ja mädarõigas riivitakse, segatakse õunapüreega ja maitsestatakse. Sobib toore aedvilja ning ulukiliha juurde.

Sõstra- või pohladipp.



1 kl sõstraid-, pohla- või jõhvikavõiet,
1 spl majoneesi,
1 väike sibul,
maitsetaimi.

Toiduained segatakse ja maitsestatakse. Sobib vorsti, linnu- ja ulukiliha juurde.


Seenedipp.

100 gr marineeritud või omas mahlas hautatud seeni,
100 gr hapukoort või majoneesi,
1 väike sibul või sibulapealseid,
soola, suhkrut.

Seened hakitakse hästi peeneks, segatakse hapukoore ja riivitud sibula või hakitud sibulapealsetega, maitsestatakse. Sobib leivaga

Roheline dipp.

100 gr kohupiima,
100 gr hapukoort või keefiri,
soola, suhkrut,
50 gr spinatilehti,
3 spl tilli või peterselli.

Kohupiim hõõrutakse ühtlaseks või aetakse läbi sõela. Spinat ja maitseroheline hakitakse üsna peeneks. Toiduained segatakse, maitsestatakse. Sobib liha, kala ja leiva juurde.

Mädarõikadipp.



3 spl riivitud mädarõigast,
2 haput õuna,
100 gr hapukoort või keefiri,
soola, suhkrut, maitsetaimi,
sibulapealseid või 1 väike sibul,
peterselli.

Pestud õunad riivitakse kooremata, toiduained segatakse ja maitsestatakse. Sobib tooreste aedviljade ja keedetud liha juurde.


Majoneesi-õunadipp.



200 gr majoneesi,
100 gr õunapüreed,
1 sibul või 60 gr sibulapealseid,
1 tl mädarõigast,
soola, suhkrut, maitsetaimi.

Peenestatud toiduained segatakse ja maitsestatakse. Sobib kala, liha ja vorsti juurde.

Majoneesidipp.

200 gr majoneesi,
1 spl sidruni-, õuna- või sõstramahla,
50 gr sellerit,
1 sibul või 60 gr sibulapealseid,
(1 tl vürtsikastet),
soola, suhkrut, maitsetaimi.

Seller riivitakse ja segatakse kohe hapu mahlaga.  Sibul hakitakse üsna peeneks või riivitakse. Toiduained segatakse ja maitsestatakse. Sobib leiva, aedvilja ja liha juurde.


Koore-sibuladipp.



200 gr hapukoort,
2 spl hapupiima,
2 spl toiduõli,
1 sibul,
2 spl sibulapealseid või murulauku,
soola, suhkrut, maitsetaimi.

Toiduained segatakse ja maitsestatakse. Sobib liha ja vorsti  juurde.

Koore-puuviljadipp.


150 gr hapukoort,
150 gr puuvilja- või õunapüreed,
1 tl vürtskastet,
2 spl toiduõli,
soola, suhkrut, sinepit või maitsetaimi (meliss, pune, piparrohi vm).

Toiduained segatakse ja maitsestatakse. Sobib aedvilja, tailiha ning vorstide juurde.

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком