30. august 2012

Kapsarullid hakklihaga.


500 gr hakkliha,
1 pehmem kapsapea,
1 muna,
1 sibul,
soola,
pipart,
vett,
hapukoort,
1/2 klaasi keedetud riisi.

Kapsapeal lõigatakse juurikas välja, pea keedetakse soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Seejärel lehed eraldatakse, jämedamad leherootsud vasardatakse kergelt. Hakkliha hulka segatakse muna, hakitud sibul, sool, pipar ja keedetud riis. Hakkmass jaotakse kapsalehtedele ja pakitakse kokku. Rullid pannakse äärisega pannile, määritakse pealt hapukoorega. Pannile valatakse veidi vett ning rullid küpsetakse praeahjus. Lauale antakse hapukoore-tomatikastmega, lisandiks keedetud kartulid.

Hakkliha-värskekapsahautis.


2 pakki (500 gr) hakkliha,
1 sibul,
1 kg värsket kapsast,
soola, pipart,
1 spl rasva.

Hakkliha hautatakse keedunõu põhjas rasvas, hakitud sibula ja vähese veega poolpehmeks. Lisatakse peenestatud kapsad, maitsestatakse soola ja pipraga, segatakse hästi läbi ning hautakse valmis.

Lisandiks keedetud kartulid.

Aedviljadega hautatud kana.




1 kana,
2 kl vett,
3 spl võid,
5 porgandit,
1 klaas herneid (rohelised),
2 lillkapsast,
1 petersell,
soola, tilli,
2-3 tera pipart.

Puhastatud kana lõigatakse koos kontidega tükkideks, pruunistatakse hautamisnõus, lisatakse vesi ja maitseained ning hautatakse umbes 30 minutit. Seejärel lisatakse tükeldatud porgandid, lillkapsas õisikutena ja hautakse koos. Veidi enne hautamise lõppu lisatakse herned. Peale puistatakse maitserohelist.


                                  

Ühepajatoit.



500 gr pehmet veise-, lamba- või sealiha,
2 spl rasva,
1 l vett,
4 porgandit,
1 kaalikas,
6 kartulit,
1 sibul,
soola,
1 seller.

Liha lõigatakse 40-50 grammisteks kuubikuteks, pruunisttakse hautamisnõus koos sibula ja selleriga, lisatakse vett, nii et liha on keatud, ja hautatakse. Porgandid ja  kaalikad lõigatakse kuubikuteks ja pruunistatakse kergelt rasvas. Kui liha on pool pehme , lisatakse pruunistatud porgand ja kaalikas ning sool ja hautatakse kaane all. Poolpehmetele aedviljadele lisatakse kartulikuubikud, mis on eelnevalt kergelt pruunistatud, ja hautatakse, kuin kõik toiduained on pehmed. Lauale andmisel puistatakse peale maitserohelist.

                                                

29. august 2012

Aedviljadege keedetud liha.





500 - 600 gr sea- või lambaliha,
1 l vett,
1 sibul,
2 väiksemat kaalikat,
2 porgandit,
1 petersell,
1/2 kapsapead,
6 kartulid,
soola, pipart,
maitserohelist.

Liha pannakse keema külma veega. Kui liha keema hakkab, riisutakse vaht ja keedetakse nõrgal tulel kuni 1 tund. Seejärel lisatakse suurte tükkidena aedviljad pehnemise järjekorras (kaalikas, porgand, kapsas, kartul). Keedetakse , kuni toiduained on pehmed. Kastmeks kasutatakse keeduleent.


                                          

Salat "Granaadi Käevõru".




300 gr kanafileed
150 gr sibulat
300 gr kartulit
300 gr peeti
50 gr kreeka pähkleid
1 suur granaatõun
soola
majoneesi

Kanafilee keeta, peale vee keema minemist veel umbes 20 minutit.
Kartul ja peet keeta.
Sibul hakkida ja praadida õlis kuldseks.
Keedetud kanafilee lõigata väikesteks tükkides ja lisada sibula juurde kuni kanatükid pruunistuvad kuldseks.
Kartul ja peet riivida suure riiviga.
Kreeka pähkel tükeldada.
Granaatõun puhastada.
Võtta suur taldrik ja selle keskele asetada klaas. Klaasi juurde panna riivitud kartul, määritud majoneesiga.
Järgmise kihina panna kanafilee sibulaga ja määrida majoneesiga.
Filee peale panna pähklid ja peet määrida majoneesiga.
Ettevaatlikult eemaldada klaas ja raputa salati peale granaatõuna seemned.
Võib lisada ananassi, muna, jne.
Granaatõuna võib asetada pohlatega.
 
                                   

Kevadine salat.



300 gr kanafilee
3 muna
400 gr kartulit
300 gr porgandit
200 gr marineeritud šampinjone
sibulat
soola
majoneesi

Pane kartul ja porgand keema. Jahuta ja puhasta. Keeda munad.
Pane kanafilee keema, keeda peale vee keema minemist 20 minutit.
Riivi kartul, porgand ja muna.
Kanafilee tükela kuubikuteks.
Tükelda sibul ja juust.
Pane suurele taldrikule kiht kartuleid nende peale kiht seeni  ja määri majoneesiga.
Järgmisena pane  kiht porgandeid ja lisa majonees. Selle peale pane kanafilee raputa peale natuke soola ja kana majoneesiga.
Järgmisena sibul, kanafilee ja majonees ja muna.
Salat kaunista rohelisega ( till, petersell).
Hoida külmas vähemalt 2 tundi.
                                 
                                            

28. august 2012

Salat ´´Caesar´´.



200 gr saia
300 gr kanafileed
1 kimp lehtsalatit
50 gr Parmesanijuustu
1 küüslauguküün
oliivõli

Kaste :
2 keedetud munakollast
2 tl sinepit
1 küüslauguküün
2 spl sidrunimahla
1 tl 6%-list äädikat
100 ml oliiviõli
soola, pipart.

Segda kokku 5 spl õli ja peenestatudküüslauguküüs. Jätta seisma 15 min. Sai lõigata kuubikuteks ja praadida õli ja küüslaugu seguga kuldseks.
Kanafilee lõigata tükkideks. Praadida pannil soolaga ja pipraga.
Kastme valmistamiseks tuleb munakollased segada koos sinepiga. Sinna lisada peenestatud küüslauk ja hästi segada. Lisada äädikas ja sidrunimahl. Siis lisada õli , sool ja pipar ja kõik hästi segada.
Juus peene riiviga riivida.
Salatilehed rebida katki ja panna taldrikule. Peale panna kanafilee ja saia kuubikud. Valada üle kastega. Peale raputada riivitud juustu.



                                                     

23. august 2012

Kanarullid.




125 gr mozzarellat,
50 gr Parma sinki,
sinepit,
4 broilerifileed,
8 peekoniviilu (suitsu).
Riivi juust, maitsesta sinepiga. Lõika fileesse tasku, täida juustuga. Keera peekoniviil ümber filee, kinnita tikuga. Aseta ahju 200 C juurde 20-25 minutiks.


                                         

19. august 2012

Seenekaste.



50 gr pekki või 2 spl rasva, õ
1 sibul,
200 gr värskeid või 100 gr kuputatud seeni,
1 spl jahu,
1 kl vedelikku,
3 spl hapukoort,
soola, pipart või matsetaimi,
2 tl vürtsikastet.

Kuubikuteks lõigatud pekk sulatakse, selles praetakse hakitud sibul ja seened läbi, lisatakse jahu ja vedelik, keedetakse 5 minutit. Maitsestatakse ja lisatakse hapukoor.

5. august 2012

Tomatisuupiste.


24 väikest kobartomatit,
100 gr suitsupeekonit,
150 gr mozzarella´t,
basiilikulehti ja kokteilitikku.

Lõika tomati varrekoht välja. Lõika peekon algul õhukesteks viiludeks, siis 24 ribaks ja mozzarella - 24 kuubikuks. Pane peekoniviilule juustukuubik ja kõige peale väike kobartomat, torka  mõned basiilikulehed varreauku ja kinnita kõik kokteilitikuga. 

Õiget pilti varsti postitan.

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком