1 kg värskeid räimi,
pool kl lahjendatud lauaäädikat,
0,5 l vett,
2 tl soola ( kui oled võtnud värskeid räimed).
Marinaadiks kolmveerand klaasi vett, veerand klaasi 30%- list äädikat, 2 sl toiduõli, 3 sl suhkrut, 2 tl soola, 2 tl riivitud sidrunikoort, mis segada 0,5 tl pipraga.
Purki pannes pista vahele 2 küüslauguküünt, 3 punastsibulat, tükike mädarõigast.
Puhasta kalal selgroog välja ja eralda fileedeks. Sega vesi , äädikas ja sool. Kalla see kalafileede peale ja lase olla jahedas umbes 4 tundi.
Sega kokku marinaadiained kuni suhkur (ja sool) on sulanud. Kurna kalafileed esimesest leemest välja ja lao nad puhtasse klaaspurki vaheldumisi sibularataste, küüslauguküünte ja mädarõikalaastudes. Kalla marinaad peale ja lase seista paar päeva jahedas.