200 g värsket haugi, latikat, koha jne.,
vürtse, maitsejuuri,
soola,
100 g konserveeritud rohelisi herneid,
30 g keedetud porgandit,
20 ml taimeõli ja äädika segu,
tomativiil, tilli.
Kastmeks : 50 g võid, 1 toores munakollane, 1 tl lauaäädikat, 50 ml rõõska koort, soola, suhkrut.
Kala puhastada , tükeldada ja keeta soolaga maitsestatud vees, millele on lisatud sibulat, peterselli, sellerit, must pipart ja loorberilehte. Kalatükkidele lisada nõõrutatud herned, porgandikuubikud ja niisutada taimeõli ning lauaäädika seguga. Panna tunniks külmkappi. Siis valada üle kastmega ja panna salatikaussi. Kaunistada tomativiiludega ja tilliga.
Kastme valmistamiseks hõõruda munakollane soola, suhkru ja äädikaga, lisada väikeste tükkidena või. Panna nõu kuuma vette ja hõõruda, kuni soust muutub hapukoore paksuseks. Siis kaste jahutada ja segada juurde vahustatud koor.