21. jaanuar 2012

Munasalat.


5 keedetud muna,
250 gr värsket või hapukurki,
100 gr sibulat või sibulapealseid,'
100 gr vorsti või sinki ( võib ka suitsukala või kalakonserv),
1 toores porgand,
2 paprikat,
200 gr hapukoort või majoneesi,
soola,
pipar või maitsetaimi,
tilli või peterselli.

Toiduained lõigatakse kuubikuteks või piklikeks tükkideks, toores porgand riivitakse, paprika lõigatakse peenteks ribadeks. Toiduained segataks maitsetstatud kastmega.

Makrasalat (krabisalat).


100 g makrat või krabipulgad,
200 gr keedetuid kartuleid või riisi ( keema panna 70 gr),
1 keedetud porgand,
100 gr konservherneid või aedube,
100 gr õuna,
värsket või hapukurki,
1 sibul või porrulauk,
tükike sellerit,
1 paprika,
2 kõvaks keedetud muna,
200 gr hapukoort või majoneesi,
soola,
maitsetaimi,
tilli või peterselli,
lehtsalatit,
tomateit,
rediseid.

Makra lõigatakse väikesteks tükkideks, aedviljad ja munad kuubikuteks, sibul ja selle riivitakse või hakitakse. Toiduained pannakse kaussi, peale tõstetakse soola ja maitsetaimedega segatud hapukoor või majonees. Kaunistatakse maitserohelise, redise-, tomati- ja munaviilidega.

Makaroni – kalasalati.


100 g makarone,
150 gr kalakonservi,
1 hapukurk või õun,
1 toores porgand,
2 kõvaks keedetud muna,
1 paprika,
100 g konservherneid või aedube,
200 g hapukoort või majoneesi,
( 2 tl vürtskastet),
soola,
maitsetaimi,
maitserohelist ( kõige paremini sobib till ja murulauk),
rediseid,
tomateid,
salatilehti.

Makaronid keedetakse, jahutakse, lõigatakse väikesteks tükkideks. Porgand riivitakse. Teised toiduained lõigatakse väikesteks kuubikuteks ja segatakse makaronidaga. Hapukoor ja majonees maitsestatakse vürtskastme ja maitsetaimedega, tõstetakse teistele toiduainetele. Peale puistatakse hakitud  maitserohelist, pannakse redise-, tomati-, ja munaviile, salatilehti.

20. jaanuar 2012

Porrulaugu – kalmaarisalat.


300 g porrulauk,
300 g kalmaari,
2 haput õuna või 1 hapukurk,
100 g juustu,
1 kõvaks keedetud muna,
100 g majoneesi,
100 g rõõska 10 % - list koort,
soola,
suhkrut,
( 1 tl sinepit või vürtsikastet),
hakitud tilli ja peterselli.
Porrulauk lõigatakse ketasteks ja keedetakse soolaga maitsestatud vees 3 minutit. Kalmaari keedetakse 5 minutit, lõigatakse kuubikuteks ning jahutakse. Koorimata õunad riivitakse  jämedal riivil, juust ja muna lõigatakse ribadeks. Toiduained pannakse kaussi ja valatakse üle  maitsestatud majoneesi ja koore seguga.

19. jaanuar 2012

Porgandi-suitsukalasalat.


300 gr porgandeid ( võib võtta konservi),
300 gr suitsukala,
2 kõvaks keedetud muna,
1 hapukurk või õun,
1 sibul või 50 gr sibulapealsed,
tükike toorest sellerit,
200 gr hapukoort,
soola,
suhkrut,
(1 tl vürtsikastet või mädarõigast)
maitserohelist.

Porgandid lõigatakse piklikeks tükkideks. Suitsukala puhastatakse nahast, luudest ja sisikonnast, lõigatakse väikesteks kuubikuteks, samuti muna ja hapukurk. Sibul riivatakse või hakitakse. Toiduained pannakse kaussi, peale valatakse suhkrut, soola ja vürtskastme või mädarõikaga maitsetsatud koor. Kaunistatakse maitserohelisega või tomatiga.

Porgandi-vorstisalat.



300 gr porgandeid ( võib võtta konservi),
300 gr vorsti,
1 hapukurk,
50 gr sibulapealseid,
2 haput õuna,
2 kõvaks keedetud munad,
100 gr majoneesi,
100 gr hapukoort,
sool,
suhkrut,
tilli või peterselli.

Keedetud porgandid ja vorst lõigatakse piklikeks tükkideks, kurk ja sibul õhukesteks ketasteks, koorimata õun riivitakse jämedal riivil. Toiduained pannakse kaussi ning valatakse üle hapukoorega segatud, sool ja suhkruga maitsestatud majoneesiga. Peale pannakse munakettad ja maitserohelist.

18. jaanuar 2012

Tomati-kõrvitsasalat.


200 g tomateid,
200 g kõrvitsat või kabatšokki,
1 väike sibul,
2 spl murulauku või sibulapealseid,
tilli või peterselli,
soola,
suhkrut,
4 spl majoneesiga segatud hapukoort või kohupiimakastet : 50 g kohupiima ja 3 spl piima.

Tomatid ja kõrvits või kabatšokk lõigatakse väikesteks õhukesteks viiludeks ja reastatakse vaheldumisi vaagnale. Peale puistata hakitud sibul ja maitseroheline, tõstetakse maitsestatud salatikaste.

Sibulasalat.


300 gr sibulaid,
200 g hapusid õunu või õunapüreed,
1 hapukurk,
100 gr hapukoort või -piima või toiduõli,
soola,
suhkrut,
hakitud sibulapealseid.

Sibulad lõigatakse õhukesteks ratasteks, lisatakse tükeldatud õunad või õunapüreed ja hapukurk ning hapukoor või – piima või toiduõli. Maitsestatakse. Salatile puistatakse sibulapealseid.
Lisada võib ka riivitud porgandit ja kõvaks keedetud muna.

Sellerisalat.



300 gr sellerit,
2 haput õuna või 2 spl õunapüreed,
1 porgand või tükike kaalikat,
1 väike sibul, või hapukurk,
3 spl hapukoort või -piima,
soola,
suhkrut,
peterselli.

Seller riivitakse jämedalt või lõigatakse ribideks, segatakse kohe riivitud õunte või õunapüreega, et ta ei tumeneks. Lisatakse teisedtoiduained ja maitsestatakse. Peale puistatakse peterselli.

Rõikasalat.


300 gr valget või musta rõigast,
soola,
suhkrut,
1 väike sibul,
2 õuna või 1 hapukurk,
3 spl hapukoort,
murulauku või sibulapealsed,
1 tomat või 2 redist.

Rõigas riivitakse jämedalt, puistatakse sool ja suhkruga üle raputakse taldrikuga kaetud kausis tugevasti läbi. Lisatakse riivitud või hakitud sibul, õunad või hapukurk ning hapukoort. Peale pannakse peeneks hakitud maitserohelist ning tomati – või rediseviile.

Redisesalat.


300 gr rediseid,
100 gr lehtsalatit,
murulauku,
peterselli,
3 spl rõõska või hapukoort,
soola,
suhkrut.
Redis lõigatakse õhukesteks ketasteks, salatilehed rebitakse väiksemaks, segatase hakitud maitserohelisega. Peale tõstetakse maitsestatud koorekste. Kaunistatakse rediselõikudega ja salatilehtedega.

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком