8. juuni 2012

Kohupiimakäkid.

300 gr kohupiima,
2 spl sulavõid,
soola,
köömneid.

Hõõrutud kohupiimale lisada sulavõi, soola, köömneid, segada ja vormida käkid. Hoida jahedas , kus säilitavad umbes üks nädal. Süüa võileivaga.

Kohupiimapallid riivitud leivaga.

250 gr kohupiima,
50 gr võid,
50 gr teravamaitselist juustu,
100 gr riivitud leiba,
soola, pipart.

Vahustatud võile lisada riivitud juust ja ühtlaseks hõõrutud kohupiim. Segada ja maitsestada soola ning peene pipraga. Vormida pallikesed ja veeretada riivitud leivas.
Serveerida hapukoorega.

Kohupiimapallid riivitud juustuga.

300 gr kohupiima,
2 spl hapukoort,
50 gr teravamaitselist juustu,
soola, köömneid.

Kohupiim segada hapukoorega ja maitsestada, lisada pool riivitud juustust, soola, köömneid. Kohupiimasegust võtta tl pallid ja veeretada ülejäänud riivitud juustus.
Serveerida külmlaual või köögiviljatoitude lisandina hommiku- või õhtueineks.

Kohupiimasalat singiga.

200 gr kohupiima,
100 gr keedusinki,
2 keedetud muna,
1 hapukurk,
100 gr hapukoort,
soola, 25 gr hakitud sibulapealseid.

Hapukoor maitsestada soolaga, segada hõõrutud kohupiimaga, vajaduse korral lisada veidi piima, segada juurde ribadeks lõigatud sink, hakitud munad, kurk ja sibulapealsed ; viimaseid puistata peale ka valmis salatile.

Kartulisalat kohupiimaga.

150 gr kohupiima,
200 gr  kartuleid,
125 gr kilu,
1 sibul,
75 gr rohelisi herneid,
piima, rohelist maitseköögivilja.

Koorega keedetud ja jahtunud kartulid koorida, tükeldada kuubikuteks, kilud puhastada luudest, tükeldada , sibul hakkida peeneks. Kohupiim hõõruda ühtlaseks massiks, lisada piim ja segada. Kui segu on hapukoorele omase tihedusega, segada juurde kõik ained. Peale puistata maitserohelist.


Kohupiimamajonees. (šveitsi rahvastoit).

200 gr rasvast kohupiima,
1\2 - 3\4 kl piima,
2 munakollast,
2-3 spl söögiõli ,
soola ja sinepit,
1\2 spl sidrunihapet või äädikat.

Kohupiima hõõruda piima ja munakollasega kuni ühtlase massi moodustamiseni, lisada söögiõli, sinep, sidrunhape või äädikas ja segada kõik hästi läbi.
Majonees antakse lisandiks kala-, muna- ja lihatoitude juurde.


Kohupiim soolaräimedega.

200 gr kohupiima,
200 gr soolaräimi,
1 keedetud porgand,
3 spl hapukoort,
1 tl suhkrut,
2 värsket kurki,
pipart, soola, tilli.

Räimed pesta, eemaldada luud ja soovi korral ka nahka, lõigata tükkideks ja ajada koos kohupiima ja keedetud porgandiga läbi hakkmasina, vajaduse korral lisada maitse järgi soola ja peent pipart, segada hoolega läbi ning tilliga või kaunistada petersellilehtedega. Soolaräimed võib asendada ka kiluga.
Lauale anda kuumade kartulitega.   

Kohupiim suitsuheeringaga.

300 gr kohupiima,
1 suitsuheeringas,
2-3 spl hapukoort,
2\3 spl tomatipüreed,
sinepit,
1 väike sibul,
1 tomat.

Suitsuheeringas puhastada, eemaldada luud , lõigata väikesteks tükkideks. Hästi läbihõõrutud kohupiim segada suitsuheeringaga, lisada hapukoor, tomatipüree, sinep hakitud ja õlis pruunistatud sibul. Saadud mass segada hästi läbi, panna vaagnale ja kaunistada tomatilõikudega.
Lauale anda kuumade kartulitega.

Kohupiim heeringaga.

300 gr kohupiima,
1 heeringas,
2-3 spl hapukoort,
1 spl võid või söögiõli,
rohelist või murulauku.

Leotatud ja nahast ning luudest puhastatud heeringas peenestada hakkmasinas. Lisada juurde kohupiim, hapukoor ja sulatatud või. Segada läbi ja asetada heeringakujuliselt  vaagnale. Peale puistata hakitud sibulapealseid või murulauku. Murulaugu asemel võib lisada ka köömneid ja koore asemel keefirit.
Lauale anda kuumade kartulitega.

Kohupiim hapukoore, muna ja sibulaga.



300 gr kohupiima,
2-3 spl hapukoort,
2 muna,
30 gr rohelist sibulat,
20 gr lehtsalatit,
1 tomat,
soola.

Kohupiim hõõruda hapukoore, keedetud ning peeneks hakitud munaga läbi, maitsestada soolaga, lisada hakitud roheline sibul. Vormida väikesed pallid, panna vaagnale ja kaunistada salatilehtede ning tomatilõikudega.
Lauale anda keedetud või küpsistatud kartulitega.


Kohupiim hapukoore ja värske köögiviljaga.



300 gr kohupiima,
5-6 redist,
1 roheline sibul,
1 kurk,
2 spl hapukoort,
soola ja suhkrut.

Hästi läbihõõrutud kohupiimale lisada peeneks hakitud redist, roheline sibul, kurk, hapukoor. Saadud mass maitsestada soola ja suhkruga. Lauale anda keedetud või küpsetatud kartulitega.

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком