9. juuni 2012

Kohupiim ja tatratangu vormiroog.

200 gr kohupiima,
1 1/2 kl tatratanguputru,
100 gr hapukoort,
2 spl suhkrut,
2 muna,
2 spl võid.

Kuumale või külmale tatratangupudrule lisada läbi hakkmasina aetud või hõõrutud kohupiim, hapukoor, klopitud muna ja suhkur, maitseks lisada pisut soola. Segada hästi läbi ja asetada võiga määritud vormi, tasandada, puistata peale riivsaia ja piserdada sulavõiga. Küpsetada 30-40 minutit. Lauale anda hapukoore või sulavõiga.

Kohupiima ja riisi vormiroog.

300 gr kohupiima ,
1 1/2 kl riisiputru,
2 muna,
1 spl suhkrut,
1 1/2 kl hapukoorekastet,
25 gr võid,
soola.

Riisipuder seegada hõõrutud kohupiimaga, lisada munad ja suhkr. Saadud mass panna võiga määritud vormi ja küpsetada ahjus.
Anda lauale hapukoorekastmega.

8. juuni 2012

Kohupiim makaronide või nuudlitega.

300 gr kohupiima,
150 gr makarone või nuudleid,
80 gr sinki,
100 gr hapukoort,
vett, soola.

Makaronid keeta, nõrutada ja panna vaagnale.Sink lõigata kuubikuteks, praadida läbi ja valada koos praerasvaga makaronidele. Samale või eraldi vaagnale asetada hapukoorega segatud kohupiim.
Serveerida eraldi toiduna, lisaks anda toorsalat.

Kohupiima- kapsarullid.

150 gr kohupiima,
1/4 kl keedetud riisi,
1-2 muna,
400 gr kapsast,
10-15 gr võid,
1/4 kl hapukoort,
rohelist peterselli või tilli,
soola ja pipart.

Hõõrutud kohupiimale lisada keedetud jahutatud riis ja toored munad, maitsestada soola ja pipraga. Segada hästi läbi. Valmistatud täidis rullida poolpehmeks keedetud kapsalehtedesse. Rullida praadida võiga, panna ahjuvormi, valada üle hapukoorega ja hautada praeahjus kaane all 30- 40 minutit.
Lauale andmisel valada rullid üle haitamisvedelikuga, puistata peale rohelist peterselli või tilli.

Kohupiimakäkid.

300 gr kohupiima,
2 spl sulavõid,
soola,
köömneid.

Hõõrutud kohupiimale lisada sulavõi, soola, köömneid, segada ja vormida käkid. Hoida jahedas , kus säilitavad umbes üks nädal. Süüa võileivaga.

Kohupiimapallid riivitud leivaga.

250 gr kohupiima,
50 gr võid,
50 gr teravamaitselist juustu,
100 gr riivitud leiba,
soola, pipart.

Vahustatud võile lisada riivitud juust ja ühtlaseks hõõrutud kohupiim. Segada ja maitsestada soola ning peene pipraga. Vormida pallikesed ja veeretada riivitud leivas.
Serveerida hapukoorega.

Kohupiimapallid riivitud juustuga.

300 gr kohupiima,
2 spl hapukoort,
50 gr teravamaitselist juustu,
soola, köömneid.

Kohupiim segada hapukoorega ja maitsestada, lisada pool riivitud juustust, soola, köömneid. Kohupiimasegust võtta tl pallid ja veeretada ülejäänud riivitud juustus.
Serveerida külmlaual või köögiviljatoitude lisandina hommiku- või õhtueineks.

Kohupiimasalat singiga.

200 gr kohupiima,
100 gr keedusinki,
2 keedetud muna,
1 hapukurk,
100 gr hapukoort,
soola, 25 gr hakitud sibulapealseid.

Hapukoor maitsestada soolaga, segada hõõrutud kohupiimaga, vajaduse korral lisada veidi piima, segada juurde ribadeks lõigatud sink, hakitud munad, kurk ja sibulapealsed ; viimaseid puistata peale ka valmis salatile.

Kartulisalat kohupiimaga.

150 gr kohupiima,
200 gr  kartuleid,
125 gr kilu,
1 sibul,
75 gr rohelisi herneid,
piima, rohelist maitseköögivilja.

Koorega keedetud ja jahtunud kartulid koorida, tükeldada kuubikuteks, kilud puhastada luudest, tükeldada , sibul hakkida peeneks. Kohupiim hõõruda ühtlaseks massiks, lisada piim ja segada. Kui segu on hapukoorele omase tihedusega, segada juurde kõik ained. Peale puistata maitserohelist.


Kohupiimamajonees. (šveitsi rahvastoit).

200 gr rasvast kohupiima,
1\2 - 3\4 kl piima,
2 munakollast,
2-3 spl söögiõli ,
soola ja sinepit,
1\2 spl sidrunihapet või äädikat.

Kohupiima hõõruda piima ja munakollasega kuni ühtlase massi moodustamiseni, lisada söögiõli, sinep, sidrunhape või äädikas ja segada kõik hästi läbi.
Majonees antakse lisandiks kala-, muna- ja lihatoitude juurde.


Kohupiim soolaräimedega.

200 gr kohupiima,
200 gr soolaräimi,
1 keedetud porgand,
3 spl hapukoort,
1 tl suhkrut,
2 värsket kurki,
pipart, soola, tilli.

Räimed pesta, eemaldada luud ja soovi korral ka nahka, lõigata tükkideks ja ajada koos kohupiima ja keedetud porgandiga läbi hakkmasina, vajaduse korral lisada maitse järgi soola ja peent pipart, segada hoolega läbi ning tilliga või kaunistada petersellilehtedega. Soolaräimed võib asendada ka kiluga.
Lauale anda kuumade kartulitega.   

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком