26. september 2013

Kodune rassolnik.

Salme Masso.



800 gr kondist liha või 500 gr lihakonte ja 300 gr neerusid,
1 1/2 l vett,
2 peterselli,
1/4 sellerit,
1 sibul või porrulauk,
1 porgand, 1 pastinaak,
2 spl rasva,
4 kartulid,
150 gr kapsast või spinatit ( võib ka oblikat),
soola,
2 hapukurki,
4 spl hapukoort või 1 muna ja kl piima,
maitserohelist ( tilli, petersellilehed, sibulapealsed).

Lihast või kondist ja veest keedetakse puljong, kurnatakse. Petersell, seller, sibul või porrulauk, porgand ja pastinaak lõigatakse peenteks ribadeks ning kuumutatakse rasvas. Kurgid kooritakse , puhastatakse suurematest seemnetest ja lõigatakse õhustesteks liblideks, lisatakse maitseviljadele koos piklikeks tükkideks lõigatud kartulitega. Puljong valatakse peale ja keedetakse 20-25 minutit. Kapsad pannakse supisse keetmise algul, peenestatud spinat või oblikalehed 5-10 minutit enne keetmise lõpetamist. Mõni minut enne keetmise lõpetamistlisatakse ka tükeldatud liha või neerud. Viimased on eelnevalt pikutipoolitatud, kelmetest puhastatud, hästi pestud ja rohkest vees pehmeks keedetud, seejärel õhukesteks viiludeks lõigatud. Hapukoor või piimaga klopitud muna pannakse valmis supisse kaussi või taldrikusse , hakitud maitseroheline tõstetakse peale.


22. september 2013

Kukuseeni-pelmeenisupp.



1 spl õli,
1-2 sibulat,
3-4 küüslauguküünt,
300 g soolatud kukeseeni,
1 1/2 liitrit vett,
2 loomalihapuljongikuubikut,
300 gr pelmeene.
Peale: hakitud petersell, hapukoor, must pipar.

Leota seeni 1 tund külmas vees. Kuumuta potis õli ja prae hakitud sibulat ja küüslauku mõni minut. lisa leotatud seened ja prae veel veidi. Kalla juurde vesi ja puljongikuubikud. Keeda vaiksel tulel 20 minutit. Lisa pelmeenid ja keeda veel 10 minutit. Maitsesta musta pipraga ja hakitud peterselliga. Serveeri hapukoorega.

22. august 2013

Kasukas.



Heeringas - 5-6 tk,
peet- 3-4 tk,
kartul- 3-4 tk,
munad- 4-5 tk,
sibul- 2 tk,
õun- 2-3 tk,
porgand 2-3 tk,
majonees 220 gr ja hapukoort 500 gr,
maitserohelist.

Heeringas puhastada ja hakkida. Keedetud kartul, porgand ja peet riivida suurel riivil. Samuti riivida munad ja õunad.
Majonees ja koor segada kokku. Toiduained lao kihiti. Põhja katab peet siis majoneesi ja koorekaste, peale kartul, siis munad, õunad, sibul ja majoneesi ja koorekaste, siis õunad, kartul, peet, majoneesi ja koorekaste. Kaunistada maitserohelisega ja munaga.
 Leidsin veel väga huvitav idee salati kaunistamiseks.







21. august 2013

Tikkimine - Kassid....


Tikkimine - Paabulind.


Tikkimine - Armunud kassid :)

Tikkimine - Kiisud.


Tikkimine - Ilus.




Tikkimine - Õun.



Tikkimine - Südamed.




Tikkimine - Ingel.





Tikkimine - Liblikad (mini).




Tikkimine - Kasside valss.

Tikkimine - Kass.





Tikkimine - Kiisu.

Tikkimine - Liblikas.



Tikkimine - Linnuke.

Tikkimine - Tihased.

Tikkimine - Liblikad.

Tikkimine - Kiil.




Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком