18. september 2015

Peedi salat.




1,5 kg peeti,
0,5 kg porgandeid,
0,5 kg õunu,
0,5 kg sibulat,
0,5 kg tomateid,
0,5 rohelist paprikat.

Marinaad :
1 kl toiduõli,
1 spl 70% äädikat,
3 spl soola,
12 spl suhkrut.

Peet, porgand, õunad pesta , koorida ja riivida suurel riivil.
Sibul puhastada ja tükeldada, samuti tükeldada tomat ja roheline paprika.

Teha marinaad :
Toiduõli, äädikas, sool, suhkur segada kokku.

Juurviljad panna potti peale valada marinaad ja panna tulele. Kui segu läheb keema, kuumus võtta maha ja keeta vaiksel tulel 20-25 minutit. Seejärel panna steriliseeritud purkidesse, kaan peale ja valmis.

Külm tomatisupp.




1 kg tomateid,
2 viilu koorikuta saia,
1 väike kurk,
2-3 küülauguküünt,
3/4 kl majoneesi,
1 sidrun või veidi äädikat,
3 kl keedetud vett,
petersell - või piparmündilehti,
1 sibul,
pipart, soola, suhkrut, paprikapulbrit.

Saiaviilusid leotada väheses vees. 1-2 tomatit, kurk, sibul ja maitseroheline lõigata väikesteks tükkideks. Ülejäänud tomatitele valada keeva vett peale ja hõõruda koos leotatud saiaga läbi sõela. Saadud püreele lisada majoneesi, äädikat, külma keedetud vett, tükeldatud tomatid, kurgit, sibulad, maitseroheline. Supp maitsestada küüslaugu, suhkru, soola ja paprikaga.

9. august 2015

Baklažaanid tomatitega.



3 kg tomateid,
2 kg baklažaane,
200 gr toiduõli,
200 gr suhkrut,
100-150 gr 9% äädikat,
2 teravat pipart
2 küüslauku,
2 spl soola.
Tomatid ja pipar hakkida, lisada soola ja keeta 15 minutit.  Baklažaanid lõikame sektoriteks, lõigatud baklažaanid lisame tomatitele, samuti sinna lisame toiduõli, suhkur ja äädikas. Kõik keedame 40 minutit, keetmise lõpus lisame pressitud küüslauk.
Valame kõik steriliseeritud purkidesse, keerame metall kaantega kinni.
Purgid keerame tagurpidi ja mähime soe tekki sisse 1-2 päevaks.

Kurgid tomatimahlas.



kurgid 1,5 kg,
tomatimahl 1,5 l,
küüslauk 5-6 küünt,
estragon 10 gr,
till õis 50 gr,
sool 3 spl.
Tomatimahl keeta ja jahutada. Lahjendada tas soola, lisada küüslauk ja maitserohelist. Purkidesse panna puhtaks pestud ja kuivatatud kurgid ja peale valada tomatimahl. Purgid sulgeda ja hoida jahedas.

Mädarõigas tomatitega.



3 kg tomateid,
250 gr mädarõigast,
200 gr küüslauku,
3 spl soola,
1 spl suhkrut.
Mädarõigas puhastada ja leotada 30 minutit vees. Seejärel tükeldada ja hakkida hakklihamasinas. Pesta tomatid, tükeldada ja hakkida koos küüslauguga . Kõik koostisosad segada omavahel ära, lisada sool ja suhkur ja uuesti segada. Kõik panna steriliseeritud purkidesse ja hoida külmikus. Sobib ideaalselt maitseaineks suppidele, kastmetele.

Kodune tomatikaste.



Tomatid 1 kg,
õunad 3 tk,
porgand 2 tk,
sool 1 tl,
suhkur 1 spl,
äädikas 2 spl,
pipar, küüslauk maitse järgi.

Tomat, porgand ja kooritud õunad, kõik hakkida hakkmasinas, lisada sool, suhkur, äädikas ja panna keema. Kui  segu läheb keema, keeta teda 20 minutit, lisada pressitud küüslauku ja pipart, segada.
Segu panna purkidesse ja steriliseerida neid potis kuuma veega 20 minutit, eelnevalt on soovitav potti põhja panne rätik siis purk ei lähe katki.
Valmis kaste hoida pimedas ja jahedas kohas.

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком