21. september 2015

Seljanka põhi talveks purki.



1,5 kg kapsast,
1,5 kg tomatit,
1 kg kurki,
1 kg sibulat,
1 kg porgandid,
0,5 paprikat.

Marinaad :
1 kl suhkrut,
100 ml toiduõli,
100 ml äädikat,
2 spl soola,
lörberileht,
must tera pipar maitse järgi.

Kapsas hakkida peenelt . Porgand riivida suurel riivil. Paprika puhastada ja lõigata ribadeks. Kurk, tomat ja sibul lõigata kuubikuteks.
 Marinaadi ained segada kokku. Potti  panna juurviljade segu ja peale valada marinaad, kõik hästi läbi segada ja keeta umbes 1 tund.
Seljanka panna steriliseeritud purkidesse ja kaanetada.

Letšo.




2,5 kg paprikat,
3 l tomatimahla,
3 porgandid,
1 terav pipar,
1 küüslauk,
1 kimp peterselli ja tilli,
3/4 toiduõli,
1 tl äädikaessentsi,
100 gr suhkrut,
2,5 spl soola.

Paprika lõigata ribadeks, porgand riivida suurel riivil. Maitserohelist tükeldada peeneks. Terav pipar, küüslauk tükeldada blenderis. Kõik tükeldatud ained panna potti, valada peale toiduõli ja peale valada 3 l tomatimahla. Keeta 30 minutit. 5 minutit enne valmimist, valada äädikaessentsi. Letšo panna steriliseeritud purkidesse, kaanetada. Purgit pöörata ümber ja hoida kuni jahtuvad.

Baklažaanid.



2 kg bakažaane,
1 kl toiduõli,
5 küüslaugu küünt,
0,5 kl äädikat,
1 spl soola,
0,5 spl suhkrut,
1 spl segu punast ja musta jahvatatud pipart,
kimp maitseroheist.

Baklažaanid lõigata viiludeks ja praadida toiduõlis.Toiduõli jätta, segada sinna pressitud küüslauk, suhkur, sool, mitserohelist ja äädikas. Steriliseeritud 1 l purgid täita kihiti baklažaanidega ja maitserohelise seguga. Kaaned peale ja hoida jahedas kohas.

18. september 2015

Kurgid.




3 l purgile läheb vaja :
2 kg kurki,
5 tk terapipart,
3-4 küüslaugu küünt,
must sõstra lehed,
tilli õied,
3-4 tk väikseid mädarõika juuri.

Marinaad :
1-1,2 vett (kaevuvett),
2 spl soola,
1 spl suhkrut.
Kurgid pesta ja kuivatada. Steriliseeritud purkidesse panna kurgid ja maitseained.
Teha marinaad.
Sool ja suhkur lahjendada külmas vees ja valada kurkidele. Purgid sulgeda plastmass kaantega.
Hoida külmas kohas.

Tšanahi juurviljadega. (Gruusia).



2 kg baklažaane,
1 kg aedoad,
0,5 kg porgandit,
0,5 kg paprikat,
1,5 kg tomateid,
3 sibulat,
200 gr küüslauku,
0,5 l toiduõli,
100 ml äädikat,
70 gr soola,
150 gr suhkrut,
till, petersell.

Baklazaanid tükeldada, pealt pusta soolaga ja lasta seista 1 tund.
Aedoad keeta, porgand riivida suurel riivil ja praadida koos sibulaga üle.
Paprika, tomatid tükeldada viiludeks, küüslauk peenelt lõigata.
Kõik segada omavahel kokku, lisada hakitud petersell ja till, toiduõli, sool. Peale valada äädikas ja suhkur. Keeta 1 tund. Panna seriliseeritud purkidesse.


Letšo.




paprika 25 tk,
porgand 1kg,
sibul 1 kg,
tomatipasta 700 gr,
vett 800 ml,
toiduõli 1 kl,
äädikas 1 kl,
sool 2 spl,
suhkur 4 spl.

Tomatipasta segada vees, lisada õli, äädikas, sool, suhkur ja panna potti ja lasta kuni keemiseni.
Paprika, sibul, porgand tükeldada panna potti peale valada kuum marinaad ja hautada 40 minutit.
Kõik panna steriliseeritud purkidesse.

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком