26. september 2013

Seenerassolnik.

Salme Masso.


40 gr kuivatatud või 400 gr värskeid seeni,
1 petersell,
1/2 sellerit, 1 sibul, 1 porrulauk,
2 sl rasva,
2 hapukurki, 3 kartulit,
1 sl tomatipüreed või ketšupit,
50 gr kapsast või spinatit (oblikat),
3 sl kruupe,
2 l vett, soola, pipart,
maitsetaimi,
4 sl rõõska või hapukoort,
maitserohelist.
Kuivatatud seeni pestakse , leotakse ja keedetakse, leem kurnatakse, seened lõigatakse ribadeks. Värsked seened puhastatakse, lõigatakse peeneks ja hautatakse omas mahlas, lisades veidi vett. Kruubid pestakse ja keedetakse eraldi vees pehmeks. Maitseviljad kuumutatakse peenestatult rasvas, lisatakse tomatipüree ja libledeks lõigatud kurgid, kartulid ja osa vett, keedetakse. Kui kartulid on peaegu pehmed, lisatakse supile seened ja kruubid, keedetakse üheskoos veel 5-10 minutit. kapsad pannakse supisse koos kartulitega, spinat seentega ühel ajal. valmis supile lisatakse rõõska või hapukoort ja hakitud maitseroheline.
Kruupide asemel võib supisse panna klimbid : 1 kl jahu, 1 muna, 1 sl võid või margariini, veidi soola ja 2-3 sl vett või piima segatakse. Teelusikaga vormitakse klimbid ja keedetakse kas supis või eraldi soolaga maitsestatud vees ( 8-10 minutit).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком