Salme Masso.
800 gr kondist liha või 500 gr lihakonte ja 300 gr neerusid,
1 1/2 l vett,
2 peterselli,
1/4 sellerit,
1 sibul või porrulauk,
1 porgand, 1 pastinaak,
2 spl rasva,
4 kartulid,
150 gr kapsast või spinatit ( võib ka oblikat),
soola,
2 hapukurki,
4 spl hapukoort või 1 muna ja kl piima,
maitserohelist ( tilli, petersellilehed, sibulapealsed).
Lihast või kondist ja veest keedetakse puljong, kurnatakse. Petersell, seller, sibul või porrulauk, porgand ja pastinaak lõigatakse peenteks ribadeks ning kuumutatakse rasvas. Kurgid kooritakse , puhastatakse suurematest seemnetest ja lõigatakse õhustesteks liblideks, lisatakse maitseviljadele koos piklikeks tükkideks lõigatud kartulitega. Puljong valatakse peale ja keedetakse 20-25 minutit. Kapsad pannakse supisse keetmise algul, peenestatud spinat või oblikalehed 5-10 minutit enne keetmise lõpetamist. Mõni minut enne keetmise lõpetamistlisatakse ka tükeldatud liha või neerud. Viimased on eelnevalt pikutipoolitatud, kelmetest puhastatud, hästi pestud ja rohkest vees pehmeks keedetud, seejärel õhukesteks viiludeks lõigatud. Hapukoor või piimaga klopitud muna pannakse valmis supisse kaussi või taldrikusse , hakitud maitseroheline tõstetakse peale.