15. jaanuar 2012
Kartulisalat vormis.
100 g majoneesi,
150 g hapukoort,
soola, pipart, äädikat,
7-10 g želatiini,
750 g keedetud kartuleid,
1 värske kurk või 1-2 vürtskurki,
1 tomat,
1 sibul,
125 g keedusinki või vorsti,
2 keedetud muna.
Keedetud munad lõigata viiludeks või hakkida peeneks, valge ja kollane eraldi. Ülejäänud toiduained tükeldada kuubikuteks. Segada majonees, hapukoor, sool, pipar, äädikas, ettevalmistatud želatiin. Tükeldatud toiduained segada kastmega. 1/2 rõngasvormist täita salatiga, selle peale panna munad ja ülejäänud salat. Hoida vähemalt 2 tundi külmas, lüüa vormist välja.
Vale jänes.
750 gr hakkliha,
50 g saia,
vett saia leotamiseks,
125 g punast paprikat,
125 g rohelist paprikat,
125 g kollast paprikat,
2-3 muna,
2 mugulsibulat,
sinepit,
soola,
pipart,
suhkrut.
Paprikakaunad puhastada, tükeldada neljaks. 1/4 paprikat tükeldada kuubikuteks, ülejäänud keeta ca 5 minutit soolaga maitsestatud vees. Hakklihale lisada leotatud sai, tükeldatud sibul ja munad, maitsestada. Piklik keeksi vorm määrida rasvainega. 1/4 hakkmasist tõsta vormi, sellele punane paprika, 1/4 hakkmassi ja kollane paprika,1/4 hakkmassi ja roheline paprika. Peale asetada ülejäänud hakkmass. Küpsetada praeahjus 200 C ca 1 1/4 tundi. Umbes 15-20 min. enne valmimist asetada peale tükeldatud paprika.
Shoti munad.
4 keedetud muna,
500 gr hakkliha,
1 muna,
10 gr hakitud peterselli,
soola,
pipart,
1 mugulsibul,
1-2 spl jahu.
Paneerimiseks : 1 muna, 1/2 kl riivsaia.
Keetmiseks : 300 gr taimeõli.
Valmistada hakkmass. Keedetud ja kooritud munad ümbritseda hakkmassiga, paneerida lahtiklopitud munas ja riivsaias. Keeta tulises rasvas pruuniks ( ca 10-15 minutit).
Võib serveerida nii külmalt kui ka soojalt, pooleks lõigatult. Šoti munad võid keeta ka soolaga maitsestatud vees, ilma paneerimata, marlisse keeratuna.
Vardas küpsetatud suupisted.
2 suuremad õuna ( 6 väikest),
2 paprikat,
6 väiksemat sibulat,
6 väikest tomatit,
500 g sealiha (taimsed),
500 g sinki.
Õunad, paprika, liha ja singid lõikame 5-6 cm servamõõduga kuubikuteks ja lükime toiduained tihedalt vaheldumisi vardasse. Täis vardad asetada taldrikule, tõmbame üle toidukile ja hoiame külmas 2-3 tundi.
Räimed sinepikastmes.
(5-6 inimesele)
600 g räimefileesid ( 1 kg räimi),
100 g veiniäädikat,
3 tl soola,
0,5 sl vett,
paar tillioksa.
Kaste : 100 g kanget sinepit, 1 sl magusat sinepit, 3 sl suhkrut, 1 tl soola, 2 tl valget purustatud pipart, 1-2 tl veiniäädikat, 100 g peenestatud tilli, 100 g õli, 2-3 sl vett.
Kalafileed koos eelmarineerimise vedelikuga jäetakse 5-6 tunniks jahedasse, seejärel võetakse fileedelt ära nahk, nõrutatakse ja leotakse purki (võib keerata ka rulli). Kihtide vahele valatakse kaste ( hakitud tilli võib rulli sisse keerata) ja jäetakse ööseks külmkappi marineerima.
Marineeritud räimed juurde sobivad suurepäraselt kuumad fooliumis küpsetatud kartulid koos võisegude või külmade hapukoorekastmetega.
Kohupiimatort.
1 pk kohupiima,
2-3 kl jahu,
1/4 kl pihklakamarjajahu,
1 pk margariini,
1 muna,
1 tl soola,
1-2 sl suhkrut.
Tort valmistada külmas ruumis jahedate vahenditega.
Kuiv rasvata kohupiim hõõruda peeneks ja hakkida koos teiste ainetega ühtlaseks peenaks massiks. Hoida paar tundi külmkapis. Kerkimiseks võib lisada jahule 0,5 tl küpsetuspulbrit, soodat või pärmi. Kaunistada kreemiga ja puuviljadega vms.
Kohupiima vormiroog.
2 kl kohupiima,
3-4 sl jahu,
2 muna,
2-4 sl suhkrut,
kuivatatuid tikreid,
pihlakaid,
rosinaid,
ebaküdooniatükkikesi ( kompott või tahendatud),
vormi määrimiseks võid,
riivsaia või jahu.
Ained segada ja tõsta ettevalmistatud küpsetusnõusse. Tasandatud pinda määrida hapukoorega. Küpsetada ja anda lauale jahtunult.
Kohupiima pühadetoit.
500 g kohupiima,
3 muna,
1 kl suhkrut,
100 g võid,
purustatud pähklid,
rosinad,
mariõunu,
pihlakaid,
kuldsõstraid,
šokolaaditükikesi,
vanilliini jms.
Või sulatada, munad suhkruga vahustada, kohupiim läbi sõela suruda, kõik ained omavahel segada. Panna marlikotti ja kergevajutisse alla. Lauale anda järgmisel päeval.
Tellimine:
Postitused (Atom)
Lehed
Külastusi :
Вязаный брелок лисичка крючком
Вязаный брелок лисичка крючком
-
1,5 kg kapsast, 1,5 kg tomatit, 1 kg kurki, 1 kg sibulat, 1 kg porgandid, 0,5 paprikat. Marinaad : 1 kl suhkrut, 100 ml toiduõl...
-
2 k värskeid terved tomatid, 1 punane terav pipar, 2-3 küüslaugu küüst, 1 paprika, terapipar, nelk, suhkur, sool, äädikas 9 %....