(5-6 inimesele)
600 g räimefileesid ( 1 kg räimi),
100 g veiniäädikat,
3 tl soola,
0,5 sl vett,
paar tillioksa.
Kaste : 100 g kanget sinepit, 1 sl magusat sinepit, 3 sl suhkrut, 1 tl soola, 2 tl valget purustatud pipart, 1-2 tl veiniäädikat, 100 g peenestatud tilli, 100 g õli, 2-3 sl vett.
Kalafileed koos eelmarineerimise vedelikuga jäetakse 5-6 tunniks jahedasse, seejärel võetakse fileedelt ära nahk, nõrutatakse ja leotakse purki (võib keerata ka rulli). Kihtide vahele valatakse kaste ( hakitud tilli võib rulli sisse keerata) ja jäetakse ööseks külmkappi marineerima.
Marineeritud räimed juurde sobivad suurepäraselt kuumad fooliumis küpsetatud kartulid koos võisegude või külmade hapukoorekastmetega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar