19. jaanuar 2012

Porgandi-vorstisalat.



300 gr porgandeid ( võib võtta konservi),
300 gr vorsti,
1 hapukurk,
50 gr sibulapealseid,
2 haput õuna,
2 kõvaks keedetud munad,
100 gr majoneesi,
100 gr hapukoort,
sool,
suhkrut,
tilli või peterselli.

Keedetud porgandid ja vorst lõigatakse piklikeks tükkideks, kurk ja sibul õhukesteks ketasteks, koorimata õun riivitakse jämedal riivil. Toiduained pannakse kaussi ning valatakse üle hapukoorega segatud, sool ja suhkruga maitsestatud majoneesiga. Peale pannakse munakettad ja maitserohelist.

18. jaanuar 2012

Tomati-kõrvitsasalat.


200 g tomateid,
200 g kõrvitsat või kabatšokki,
1 väike sibul,
2 spl murulauku või sibulapealseid,
tilli või peterselli,
soola,
suhkrut,
4 spl majoneesiga segatud hapukoort või kohupiimakastet : 50 g kohupiima ja 3 spl piima.

Tomatid ja kõrvits või kabatšokk lõigatakse väikesteks õhukesteks viiludeks ja reastatakse vaheldumisi vaagnale. Peale puistata hakitud sibul ja maitseroheline, tõstetakse maitsestatud salatikaste.

Sibulasalat.


300 gr sibulaid,
200 g hapusid õunu või õunapüreed,
1 hapukurk,
100 gr hapukoort või -piima või toiduõli,
soola,
suhkrut,
hakitud sibulapealseid.

Sibulad lõigatakse õhukesteks ratasteks, lisatakse tükeldatud õunad või õunapüreed ja hapukurk ning hapukoor või – piima või toiduõli. Maitsestatakse. Salatile puistatakse sibulapealseid.
Lisada võib ka riivitud porgandit ja kõvaks keedetud muna.

Sellerisalat.



300 gr sellerit,
2 haput õuna või 2 spl õunapüreed,
1 porgand või tükike kaalikat,
1 väike sibul, või hapukurk,
3 spl hapukoort või -piima,
soola,
suhkrut,
peterselli.

Seller riivitakse jämedalt või lõigatakse ribideks, segatakse kohe riivitud õunte või õunapüreega, et ta ei tumeneks. Lisatakse teisedtoiduained ja maitsestatakse. Peale puistatakse peterselli.

Rõikasalat.


300 gr valget või musta rõigast,
soola,
suhkrut,
1 väike sibul,
2 õuna või 1 hapukurk,
3 spl hapukoort,
murulauku või sibulapealsed,
1 tomat või 2 redist.

Rõigas riivitakse jämedalt, puistatakse sool ja suhkruga üle raputakse taldrikuga kaetud kausis tugevasti läbi. Lisatakse riivitud või hakitud sibul, õunad või hapukurk ning hapukoort. Peale pannakse peeneks hakitud maitserohelist ning tomati – või rediseviile.

Redisesalat.


300 gr rediseid,
100 gr lehtsalatit,
murulauku,
peterselli,
3 spl rõõska või hapukoort,
soola,
suhkrut.
Redis lõigatakse õhukesteks ketasteks, salatilehed rebitakse väiksemaks, segatase hakitud maitserohelisega. Peale tõstetakse maitsestatud koorekste. Kaunistatakse rediselõikudega ja salatilehtedega.

Punasekapsasalat.


300 gr punast kapsast,
2 spl haput mahla või marjapüreed,
1 väike sibul,
1 spl riivitud mädarõigast,
1 hapukurk,
2 spl toiduõli või hapukoort,
peterselli või sibulapealseid,
soola.

Kapsas riivitakse või lõigatakse peenteks ribadeks, tambitakse pudrunuiaga pehmemaks. Lisatakse mahla või püree, hakitud sibul, mädarõigas, tükeldatud hapukurk ja toiduõli või hapukoor, maitsestatakse. Salatile puistatakse hakitud maitserohelist.

Porgandisalat.


300 gr porgandeid,
1 sibul,
3 spl sõstraid või jõhvikaid,
soola,
suhkrut
(või 2 õuna, 1 tl mahla, 2 spl hapukoort).

Porgandid ja sibul riivitakse, marjad surutakse puruks. Toiduained segatakse ja maitsestatakse. Marjade asemel võid lisada riivitud õunad ja mahlaga segatud hapukoort.

Peedisalat.


300 g peeti,
3 haput õuna,
soola,
suhkrut,
2 spl hapukoort, -piima või toiduõli,
1 spl marja või puuviljamahla,
sibulapealseid.

Peet ja õunad riivitakse, segatakse, lisatakse teised toiduained ja maitsestatakse. Peale puistatakse hakitud sibulapealseid. Õunte asemel võib lisada hapukurke või kapsaid.

Oblikasalat.


300 gr oblikalehti,
1 värske kurk,
1 spl riivitud mädarõigast,
tükike sibulat,
1 porgand,
3 spl rõõska või hapukoort,
soola,
suhkrut,
1 kõvaks keedetud muna,
peterselli.

Oblikalehed rebitakse või lõigatakse väikesteks tükkideks, lisatakse tükeldatud kurk, riivitud sibul, porgand, mädarõigas. Koor maitsetsatakse soola ja suhkruga, segatakse salatiga. Peale puistatakse, hakitud muna ja maitserohelist.

Lillkapsasalat.


300 gr lillkapsast,
1 kurk,
2 õuna,
tükike sellerit või sibulat,
soola,
suhkrut,
maitsetaimi,
2 spl rõõska või hapukoort,
1 spl haput mahla või äädikat,
tilli ja peterselli.

Lillkapsast hoitakse 20 minutit nõrgas soola – ja äädikavees, raputakse tahedaks ja riivitakse jämedalt. Lisatakse õhukesteks libledeks lõigatud kurk, riivitud õunad ja seller või sibul ja maitseained. Koor segatakse mahlaga, tõstetakse aedviljadele. Peale puistata maitserohelist.

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком