30. august 2012

Aedviljadega hautatud kana.




1 kana,
2 kl vett,
3 spl võid,
5 porgandit,
1 klaas herneid (rohelised),
2 lillkapsast,
1 petersell,
soola, tilli,
2-3 tera pipart.

Puhastatud kana lõigatakse koos kontidega tükkideks, pruunistatakse hautamisnõus, lisatakse vesi ja maitseained ning hautatakse umbes 30 minutit. Seejärel lisatakse tükeldatud porgandid, lillkapsas õisikutena ja hautakse koos. Veidi enne hautamise lõppu lisatakse herned. Peale puistatakse maitserohelist.


                                  

Ühepajatoit.



500 gr pehmet veise-, lamba- või sealiha,
2 spl rasva,
1 l vett,
4 porgandit,
1 kaalikas,
6 kartulit,
1 sibul,
soola,
1 seller.

Liha lõigatakse 40-50 grammisteks kuubikuteks, pruunisttakse hautamisnõus koos sibula ja selleriga, lisatakse vett, nii et liha on keatud, ja hautatakse. Porgandid ja  kaalikad lõigatakse kuubikuteks ja pruunistatakse kergelt rasvas. Kui liha on pool pehme , lisatakse pruunistatud porgand ja kaalikas ning sool ja hautatakse kaane all. Poolpehmetele aedviljadele lisatakse kartulikuubikud, mis on eelnevalt kergelt pruunistatud, ja hautatakse, kuin kõik toiduained on pehmed. Lauale andmisel puistatakse peale maitserohelist.

                                                

29. august 2012

Aedviljadege keedetud liha.





500 - 600 gr sea- või lambaliha,
1 l vett,
1 sibul,
2 väiksemat kaalikat,
2 porgandit,
1 petersell,
1/2 kapsapead,
6 kartulid,
soola, pipart,
maitserohelist.

Liha pannakse keema külma veega. Kui liha keema hakkab, riisutakse vaht ja keedetakse nõrgal tulel kuni 1 tund. Seejärel lisatakse suurte tükkidena aedviljad pehnemise järjekorras (kaalikas, porgand, kapsas, kartul). Keedetakse , kuni toiduained on pehmed. Kastmeks kasutatakse keeduleent.


                                          

Salat "Granaadi Käevõru".




300 gr kanafileed
150 gr sibulat
300 gr kartulit
300 gr peeti
50 gr kreeka pähkleid
1 suur granaatõun
soola
majoneesi

Kanafilee keeta, peale vee keema minemist veel umbes 20 minutit.
Kartul ja peet keeta.
Sibul hakkida ja praadida õlis kuldseks.
Keedetud kanafilee lõigata väikesteks tükkides ja lisada sibula juurde kuni kanatükid pruunistuvad kuldseks.
Kartul ja peet riivida suure riiviga.
Kreeka pähkel tükeldada.
Granaatõun puhastada.
Võtta suur taldrik ja selle keskele asetada klaas. Klaasi juurde panna riivitud kartul, määritud majoneesiga.
Järgmise kihina panna kanafilee sibulaga ja määrida majoneesiga.
Filee peale panna pähklid ja peet määrida majoneesiga.
Ettevaatlikult eemaldada klaas ja raputa salati peale granaatõuna seemned.
Võib lisada ananassi, muna, jne.
Granaatõuna võib asetada pohlatega.
 
                                   

Kevadine salat.



300 gr kanafilee
3 muna
400 gr kartulit
300 gr porgandit
200 gr marineeritud šampinjone
sibulat
soola
majoneesi

Pane kartul ja porgand keema. Jahuta ja puhasta. Keeda munad.
Pane kanafilee keema, keeda peale vee keema minemist 20 minutit.
Riivi kartul, porgand ja muna.
Kanafilee tükela kuubikuteks.
Tükelda sibul ja juust.
Pane suurele taldrikule kiht kartuleid nende peale kiht seeni  ja määri majoneesiga.
Järgmisena pane  kiht porgandeid ja lisa majonees. Selle peale pane kanafilee raputa peale natuke soola ja kana majoneesiga.
Järgmisena sibul, kanafilee ja majonees ja muna.
Salat kaunista rohelisega ( till, petersell).
Hoida külmas vähemalt 2 tundi.
                                 
                                            

28. august 2012

Salat ´´Caesar´´.



200 gr saia
300 gr kanafileed
1 kimp lehtsalatit
50 gr Parmesanijuustu
1 küüslauguküün
oliivõli

Kaste :
2 keedetud munakollast
2 tl sinepit
1 küüslauguküün
2 spl sidrunimahla
1 tl 6%-list äädikat
100 ml oliiviõli
soola, pipart.

Segda kokku 5 spl õli ja peenestatudküüslauguküüs. Jätta seisma 15 min. Sai lõigata kuubikuteks ja praadida õli ja küüslaugu seguga kuldseks.
Kanafilee lõigata tükkideks. Praadida pannil soolaga ja pipraga.
Kastme valmistamiseks tuleb munakollased segada koos sinepiga. Sinna lisada peenestatud küüslauk ja hästi segada. Lisada äädikas ja sidrunimahl. Siis lisada õli , sool ja pipar ja kõik hästi segada.
Juus peene riiviga riivida.
Salatilehed rebida katki ja panna taldrikule. Peale panna kanafilee ja saia kuubikud. Valada üle kastega. Peale raputada riivitud juustu.



                                                     

23. august 2012

Kanarullid.




125 gr mozzarellat,
50 gr Parma sinki,
sinepit,
4 broilerifileed,
8 peekoniviilu (suitsu).
Riivi juust, maitsesta sinepiga. Lõika fileesse tasku, täida juustuga. Keera peekoniviil ümber filee, kinnita tikuga. Aseta ahju 200 C juurde 20-25 minutiks.


                                         

19. august 2012

Seenekaste.



50 gr pekki või 2 spl rasva, õ
1 sibul,
200 gr värskeid või 100 gr kuputatud seeni,
1 spl jahu,
1 kl vedelikku,
3 spl hapukoort,
soola, pipart või matsetaimi,
2 tl vürtsikastet.

Kuubikuteks lõigatud pekk sulatakse, selles praetakse hakitud sibul ja seened läbi, lisatakse jahu ja vedelik, keedetakse 5 minutit. Maitsestatakse ja lisatakse hapukoor.

5. august 2012

Tomatisuupiste.


24 väikest kobartomatit,
100 gr suitsupeekonit,
150 gr mozzarella´t,
basiilikulehti ja kokteilitikku.

Lõika tomati varrekoht välja. Lõika peekon algul õhukesteks viiludeks, siis 24 ribaks ja mozzarella - 24 kuubikuks. Pane peekoniviilule juustukuubik ja kõige peale väike kobartomat, torka  mõned basiilikulehed varreauku ja kinnita kõik kokteilitikuga. 

Õiget pilti varsti postitan.

Baklažaani-šampinjonihautis.


2 väikes baklažaani,
peotäis šampinjone,
väike kabatšokk,
1 paprika,
2 tomatit,
2 sibulat,
4 küüslauguküünt,
juustu,
puljongit või keedetud vett,
oliiviõli, peterselli,
jahvatatud musta pipart ja soola.

Puista kuuma õli sisse sibul ja küüslaugutükid. Kui need on kuldkollased, lisa paprikaribid ja tomativiilud. Kui tomativiilud on pehmed, lisa baklažaanitükid ja prae kõik pehmeks. Baklažaanid imevad rasva ja muu vedeliku väga kiiresti endasse, kui aga ei soovi , et roog oleks rasvane , vala peale piljongit või keedetud vett ja kata pann kaanega. Kui baklažaan on piisavalt haudunud, lisa seeneviilud ja tükeldatud kadatokk. aitsesta musta pipra ja soolaga ning sega läbi. Hauta niikaua, kuni kabatšokk ja baklažaan on läbi küpsenud. Võta enne hautamise lõppu kaas pealt ära, et üleliigne vedelik ära auraks. Kui tõstad panni tulelt, riputa roal riivjuustu, kata siis uuesti kaanega ja oota, kuni juust ära sulab. Kaunista petersellilehtedega.

Soe baklažaanisalat.


2 baklažaani ( umbes 600 g),
200 gr loomahakkliha,
100 gr riisi,
10 musta kivideta oliivi,
125 ml õli,
2 spl sidrunimahla,
jahvatatud musta pipart,
soola.

Puista riisi keevasse soolaga maitsestatud vette ja keeda 15 minutit. Lõika baklažaanid pikuti 1 cm jämedusteks viiludeks ja pane 15 minutiks soolaga maitsestatud vette. Siis kuivata korralikult ära ja lõika kuubikuteks. Prae baklažaanikuubikud pidevalt segades kuumas õlis kuldpruuniks. Kui baklažaanid on praetud, tõsta pannilt kõrvale. Kuumuta allesjäänud õli veel kord ja prae selles hakkliha. Sega praetud hakkliha ja baklažaanikuubikud, keedetud riis ja oliivid. Maitsesta sidrunimahla, pipra ja soolaga.

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком