6. veebruar 2012

Sibulavõie.



100 gr võid,
1 sibul või 50 gr sibulapealseid,
1 hapu õun, soola, maitsetaimi.

Või vahustatakse. Sibul ja koorimata õun riivitakse peenel riivil, sibulapealsed hakitakse. Toiduained segatakse, maitsestatakse ja segatakse ühtlaseks.

5. veebruar 2012

Muna-soolakalavõie.



100 gr võid,
2 kõvaks keedetud muna,
100 gr soolakala,
1 tl äädikat (2 %-list) või sidrunimahla,
1 spl riivitud sibulat, hakitud sibulapealseid või murulauku,
maitsetaimi.

Või vahustatakse, munad hakitakse. Luudest ja nahast puhastatud soolakala surutakse kahvliga puruks. Toiduained segatakse, maitsestatakse ja hõõrutakse ühtlaseks.

Kaunpipravõie.



100 gr võid,
150 gr kaunpiprakonservi (´´Letsho``),
2 kõvaks keedetud muna,
soola, hakitud peterselli või riivitud sellerit.

Või vahustatakse , kaunpipar ja munad hakitakse üsna peeneks. Toiduained segatakse, maitsestatakse, hõõrutakse ühtlaseks.

Juustu-vorstivõie.



100 gr võid,
100 gr juustu või kodujuustu,
100 gr pekita vorsti või taist sinki,
tilli, maitsetaimi (pune, meliss, basiilik).

Või vahustatakse. Kõva juust riivitakse, kodujuust surutakse kahvliga peeneks või aetakse läbi sõela. Vorst või sink hakitakse. Toiduained segatakse, maitsestatakse ja hõõrutakse ühtlaseks.

Juustu-kalavõie.



100 gr võid,
100 gr juustu,
100 gr tomatipüreega kalakonservi,
2 kõvaks keedetud muna,
1 spl hakitud tilli , (tomatilõike).

Või vahustada, juust riivitakse peenel riivil, kalakonserv surutakse kahvliga puruks, muna hakitakse. Toiduained segatakse, maitsestatakse, hõõrutakse ühtlaseks. Tarvitatakse võileivakatteks,  külmlaual või võileivatordi valmistamiseks. Kaunistatakse tilli ja tomatitükikestega

Aedviljasalat.



2 keedetud kartulit,
2 keedetud porgandit ( võib võtta konserv),
1 toores õun,
tükike toorest sellerit,
4 spl keedetud või konserveeritud herneid,
1 hapukurk,
100 gr keedetud lillkapsast,
(2 väikest punast tomatit),
200 gr majoneesi või hapukoort ja maitseained, hakitud tilli ja peterselli,
1 kõvaks keedetud muna,
(rediseid, lehtsalatit).

Kartulid, porgandid, õun ja seller lõigatakse kuubikuteks (sellerit võib riivida) ning pannakse kaussi. Nende peale pannakse herned, väikesteks õhukesteks viiludeks lõigatud kurk, õisikuteks jaotatud lillkapsas ja soovi korral kaheksandikkudeks lõigatuid tomatid. Peale tõstetakse majoneesi või teravaks maitsestatud hapukoort, kaunistatakse viiludeks lõigatud munaga.  Lisada võib ka õhukesteks viiludeks lõigatud rediseid ja lehtsalatit. Aedviljasalatit võib serveerida ka lehtsalati lehtedel.

Aedvili munakastmega.



500 gr toorest või keedetud aedvilja,
2 kõvaks keedetud muna,
6 spl taimeõli,
1 väike sibul või 50 gr sibulapealseid,
soola, suhkrut, pipart,
200 gr hapukoort,
maitsetaimi : tilli, murulauku, punet, piparrohtu, petersellilehti.

Toorelt sobivad redised, õun, kurk, noored porgandid ja kabatšokk.  Keedetult võetakse kaalikat, sellerit, porgandeid, peeti, lillkapsast, peakapsast jm. lauale antakse aedvili piklikuks tükkideks või kuubikuteks lõigatult. Peale  tõstetakse kaste, mis segatakse  hakitud munadest, taimeõlist, riivitud või hakitud sibulast, hapukoorest, maitsetaimest ja üsna peeneks lõigatud maitsetaimedest. Süüakse iseseisva toiduna või külma lihatoidu kõrvale.

Kalakonservisalat.



1 karp (250gr) saira- või skumbriakonserv,
150 gr värsket või hapukurki,
3 kõvaks keedetud muna,
100 gr konservherneid,
2 keedetud kartulit,
200 gr hapukoort või majoneesi,
soola, suhkrut, maitsetaimi, tilli.

Toiduained lõigatakse kuubikuteks, pannakse salatikaussi. Peale tõstetakse majonees või maitsestatud hapukoor, puistatakse hakitud tilli.

Juustu-singi-või-vorstisalat.



200 gr juustu,
200 gr taist sinki või pekita vorsti,
200 gr õuna ,
tükike sellerit,
200 gr  majoneesi või hapukoort,
tilli.

Juust riivitakse jämedalt, samuti pestud õun koos koorega. Sink või vorst lõigatakse peenteks ribadeks, seller riivitakse. Toiduained pannakse salatinõusse, peale tõstetakse majoneesi või maitsestatud hapukoor. Kaunistatakse tille lehtedega.

Juustu-kaunpiprasalat.


 
200 gr juustu,
200 gr toorest või keedetud kaunpipart,
200 gr värsket või hapukurki,
2 kõvaks keedetud muna,
200 gr hapukoort,
soola, suhkrut, tilli.
maitsetaimi (piparmünt, pune, meliss).

Juust riivitakse jämedalt, kaunpipar ja kurk lõigatakse ribadeks, muna hakitakse. Salatiained pannakse kaussi või kokteilinõusse ning valatakse üle maitsestatud hapukoorega. Kaunistatakse maitserohelise lehekestega jm


Juustu-lihasalat.



200 gr juustu,
200 gr keedetud või praetud liha,
100 gr kurki,
100 gr keedetud porgandid,
100 gr toorest sellerit,
200 gr konservherneid,
200 gr majoneesi või hapukoort,
soola, suhkrut,
tilli või petersellilehti.

Juust, liha ja kurk lõigatakse peenteks ribadeks, seller ja keedetud porgand riivitakse. Toiduained pannakse salatikaussi või kokteilinõudesse ja peale tõstetakse majonees  või maitsestatud hapukoort, puistatakse maitseroheline.

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком