17. november 2015

Viini õunastruudel.





400 gr lehttaigen, 
3-4 õuna, 
2 spl rosinaid, 
2-3 spl suhkrut, 
1 muna, 
1/2 tl jahvatatud kaneeli, 
1 spl margariini või toiduõli. 

Taigen sulatada ja rullida lahti, jälgida, et ei rulliks väga õhukeseks. 
Täidise jaoks õunad lõigata väikesteks kuubikuteks (kui koor on paks siis eelnevalt, koorida õunu), rosinad leotada vees 5 minutit. Kõik ained segada ja maitsestada suhkru ja kaneeliga. 
Täidis panna taignale ja rullida. 

Muna vahustada ja määrida struudeli pealt. Küpsetada eelnevalt soendatud ahjus 180 C juures kuni pealt läheb ilusaks kuldseks. 

13. november 2015

Õunapirukas "Eva".



Taigen :

100 gr margariini,
1,5-2 kl jahu,
1 muna,
1/2 sidrunit.
Täidis:
400 gr kohupiima,
3 muna,
1/2 kl suhkrut,
2-3 õuna,
pähklid.

Taigna jaoks jahu ja margariin purustada taignaks, sisse segada sidruni mahla ja muna.
Taigen panna vormi ja hoida külmikus 1 tund.
Täidise jaoks kohupiim kloppida munadega, lisage suhkur ja veel üks kord hästi läbi kloppida. Täidis panna taignale peale.
Õunad lõigata sektoriteks ja panna koogile peale ja peale pusta tükeldatud pähklid. Küpsetada eelnevalt soojaks tehtud ahjus 1 tund 180C juures.

Pirukas " Kompliment".




1,5 kl jahu,
125 gr margariini,
3 spl hapukoort,
sool,
1 spl toiduõli,
3 muna,
2 küüslaugu küünt,
200 gr juustu,
1 kl 20 % vahukoort,
5 tomatit,
400 gr kanafileed,
2 punast paprikat,
3 keskmist kartulit.

Margariin hakkida jahuga , lisada 1/2 tl soola ja hapukoort. Kokku segada taigen. Panna külmikusse 1 tunniks.
Kanafilee määrida soolaga ja pressitud küüslauguga , panna küpsetuskotti ja küpsetada 180 C juures 25 minutit.
Kartul keeta koortega, koorida jahutada.
Kanaliha ja kartul lõigata peenteks ribadeks.
Munad vahustada lisada riivitud juust, sool ja vahukoort.
Vorm määrida õliga ja panna taigen sirgelt nii et oleksid servad, põhja panna küpsetuspaber ja peale valada 2 kl kuivanud herned. Küpsetada 20 minutit 180 C juures. Peale küpsetamist herned ja paber korjata ära. Peale laduda tomatid ja kartul, iga kiht määrida juustu - muna seguga. Peale panna liha vaheldumisi paprikaga, pealt määrida juust-muna seguga. Küpsetada veel 20 minutit.

21. september 2015

Seljanka põhi talveks purki.



1,5 kg kapsast,
1,5 kg tomatit,
1 kg kurki,
1 kg sibulat,
1 kg porgandid,
0,5 paprikat.

Marinaad :
1 kl suhkrut,
100 ml toiduõli,
100 ml äädikat,
2 spl soola,
lörberileht,
must tera pipar maitse järgi.

Kapsas hakkida peenelt . Porgand riivida suurel riivil. Paprika puhastada ja lõigata ribadeks. Kurk, tomat ja sibul lõigata kuubikuteks.
 Marinaadi ained segada kokku. Potti  panna juurviljade segu ja peale valada marinaad, kõik hästi läbi segada ja keeta umbes 1 tund.
Seljanka panna steriliseeritud purkidesse ja kaanetada.

Letšo.




2,5 kg paprikat,
3 l tomatimahla,
3 porgandid,
1 terav pipar,
1 küüslauk,
1 kimp peterselli ja tilli,
3/4 toiduõli,
1 tl äädikaessentsi,
100 gr suhkrut,
2,5 spl soola.

Paprika lõigata ribadeks, porgand riivida suurel riivil. Maitserohelist tükeldada peeneks. Terav pipar, küüslauk tükeldada blenderis. Kõik tükeldatud ained panna potti, valada peale toiduõli ja peale valada 3 l tomatimahla. Keeta 30 minutit. 5 minutit enne valmimist, valada äädikaessentsi. Letšo panna steriliseeritud purkidesse, kaanetada. Purgit pöörata ümber ja hoida kuni jahtuvad.

Baklažaanid.



2 kg bakažaane,
1 kl toiduõli,
5 küüslaugu küünt,
0,5 kl äädikat,
1 spl soola,
0,5 spl suhkrut,
1 spl segu punast ja musta jahvatatud pipart,
kimp maitseroheist.

Baklažaanid lõigata viiludeks ja praadida toiduõlis.Toiduõli jätta, segada sinna pressitud küüslauk, suhkur, sool, mitserohelist ja äädikas. Steriliseeritud 1 l purgid täita kihiti baklažaanidega ja maitserohelise seguga. Kaaned peale ja hoida jahedas kohas.

18. september 2015

Kurgid.




3 l purgile läheb vaja :
2 kg kurki,
5 tk terapipart,
3-4 küüslaugu küünt,
must sõstra lehed,
tilli õied,
3-4 tk väikseid mädarõika juuri.

Marinaad :
1-1,2 vett (kaevuvett),
2 spl soola,
1 spl suhkrut.
Kurgid pesta ja kuivatada. Steriliseeritud purkidesse panna kurgid ja maitseained.
Teha marinaad.
Sool ja suhkur lahjendada külmas vees ja valada kurkidele. Purgid sulgeda plastmass kaantega.
Hoida külmas kohas.

Tšanahi juurviljadega. (Gruusia).



2 kg baklažaane,
1 kg aedoad,
0,5 kg porgandit,
0,5 kg paprikat,
1,5 kg tomateid,
3 sibulat,
200 gr küüslauku,
0,5 l toiduõli,
100 ml äädikat,
70 gr soola,
150 gr suhkrut,
till, petersell.

Baklazaanid tükeldada, pealt pusta soolaga ja lasta seista 1 tund.
Aedoad keeta, porgand riivida suurel riivil ja praadida koos sibulaga üle.
Paprika, tomatid tükeldada viiludeks, küüslauk peenelt lõigata.
Kõik segada omavahel kokku, lisada hakitud petersell ja till, toiduõli, sool. Peale valada äädikas ja suhkur. Keeta 1 tund. Panna seriliseeritud purkidesse.


Letšo.




paprika 25 tk,
porgand 1kg,
sibul 1 kg,
tomatipasta 700 gr,
vett 800 ml,
toiduõli 1 kl,
äädikas 1 kl,
sool 2 spl,
suhkur 4 spl.

Tomatipasta segada vees, lisada õli, äädikas, sool, suhkur ja panna potti ja lasta kuni keemiseni.
Paprika, sibul, porgand tükeldada panna potti peale valada kuum marinaad ja hautada 40 minutit.
Kõik panna steriliseeritud purkidesse.

Peedi salat.




1,5 kg peeti,
0,5 kg porgandeid,
0,5 kg õunu,
0,5 kg sibulat,
0,5 kg tomateid,
0,5 rohelist paprikat.

Marinaad :
1 kl toiduõli,
1 spl 70% äädikat,
3 spl soola,
12 spl suhkrut.

Peet, porgand, õunad pesta , koorida ja riivida suurel riivil.
Sibul puhastada ja tükeldada, samuti tükeldada tomat ja roheline paprika.

Teha marinaad :
Toiduõli, äädikas, sool, suhkur segada kokku.

Juurviljad panna potti peale valada marinaad ja panna tulele. Kui segu läheb keema, kuumus võtta maha ja keeta vaiksel tulel 20-25 minutit. Seejärel panna steriliseeritud purkidesse, kaan peale ja valmis.

Külm tomatisupp.




1 kg tomateid,
2 viilu koorikuta saia,
1 väike kurk,
2-3 küülauguküünt,
3/4 kl majoneesi,
1 sidrun või veidi äädikat,
3 kl keedetud vett,
petersell - või piparmündilehti,
1 sibul,
pipart, soola, suhkrut, paprikapulbrit.

Saiaviilusid leotada väheses vees. 1-2 tomatit, kurk, sibul ja maitseroheline lõigata väikesteks tükkideks. Ülejäänud tomatitele valada keeva vett peale ja hõõruda koos leotatud saiaga läbi sõela. Saadud püreele lisada majoneesi, äädikat, külma keedetud vett, tükeldatud tomatid, kurgit, sibulad, maitseroheline. Supp maitsestada küüslaugu, suhkru, soola ja paprikaga.

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком