15. august 2013

Baklažaanid Gruusia moodi.


Baklažaanid - 10 kg,
äädikas (0,9%) - 0,5 l,
päevalilliõli (keedetud)- 0,5 l,
petersell - 1 kimp,
 koriander - 1 kimp,
 basiilik- 1 kimp,
seller - 1 kimp,
küüslauk - 0,5 kg,
tšilli pipar -3-5 tk,
sibul - 1 kg,
porgand - 0,5 kg,
suhkur - 1 kl,
sool 2-3 spl liitri kohta.
Baklažaanid peseme lõikame pooleks pikuti ja risti (4 osa).
Keevasse soolatud vette paneme baklažaanid , laseme keema tõusta kerame kuumus vaiksemaks ja keedame vaiksel tulel 3-5 minutit. Siis valame sõelale ja laseme veel välja voolata ja jahtuda.
Küüslauk ja tšilli pipar tükeldame  hakkmasinas. Maitserohelist hakime peeneks. Segame küüslaugu, pipra ja maitserohelise kokku ja lisame natuke soola. Sibula lõikame rõngasteks, porgandi lõikame pulga tükkiedeks. Võtame 2 baklažaanipoolikut, puistame peale küüslaugusegu, pipart ja maisterohelist. Baklažaanid paneme kokku klaas või email nõusse. Baklažaanide kihidele puistame peale porgand ja sibul.
Kaste : segame äädika, toiduõli, suhkru ja soola kokku.Valame baklažaanidele. Peale asetada raskus ja hoida 3 päeva jahedas kohas.
3 päeva pärast, segu paneme purkidesse, sulgeme õhukndlalt.
Baklažaanid peavad seisma 2 nädalat, siis võib neid tarvitada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком