5. veebruar 2012

Aedviljasalat.



2 keedetud kartulit,
2 keedetud porgandit ( võib võtta konserv),
1 toores õun,
tükike toorest sellerit,
4 spl keedetud või konserveeritud herneid,
1 hapukurk,
100 gr keedetud lillkapsast,
(2 väikest punast tomatit),
200 gr majoneesi või hapukoort ja maitseained, hakitud tilli ja peterselli,
1 kõvaks keedetud muna,
(rediseid, lehtsalatit).

Kartulid, porgandid, õun ja seller lõigatakse kuubikuteks (sellerit võib riivida) ning pannakse kaussi. Nende peale pannakse herned, väikesteks õhukesteks viiludeks lõigatud kurk, õisikuteks jaotatud lillkapsas ja soovi korral kaheksandikkudeks lõigatuid tomatid. Peale tõstetakse majoneesi või teravaks maitsestatud hapukoort, kaunistatakse viiludeks lõigatud munaga.  Lisada võib ka õhukesteks viiludeks lõigatud rediseid ja lehtsalatit. Aedviljasalatit võib serveerida ka lehtsalati lehtedel.

Aedvili munakastmega.



500 gr toorest või keedetud aedvilja,
2 kõvaks keedetud muna,
6 spl taimeõli,
1 väike sibul või 50 gr sibulapealseid,
soola, suhkrut, pipart,
200 gr hapukoort,
maitsetaimi : tilli, murulauku, punet, piparrohtu, petersellilehti.

Toorelt sobivad redised, õun, kurk, noored porgandid ja kabatšokk.  Keedetult võetakse kaalikat, sellerit, porgandeid, peeti, lillkapsast, peakapsast jm. lauale antakse aedvili piklikuks tükkideks või kuubikuteks lõigatult. Peale  tõstetakse kaste, mis segatakse  hakitud munadest, taimeõlist, riivitud või hakitud sibulast, hapukoorest, maitsetaimest ja üsna peeneks lõigatud maitsetaimedest. Süüakse iseseisva toiduna või külma lihatoidu kõrvale.

Kalakonservisalat.



1 karp (250gr) saira- või skumbriakonserv,
150 gr värsket või hapukurki,
3 kõvaks keedetud muna,
100 gr konservherneid,
2 keedetud kartulit,
200 gr hapukoort või majoneesi,
soola, suhkrut, maitsetaimi, tilli.

Toiduained lõigatakse kuubikuteks, pannakse salatikaussi. Peale tõstetakse majonees või maitsestatud hapukoor, puistatakse hakitud tilli.

Juustu-singi-või-vorstisalat.



200 gr juustu,
200 gr taist sinki või pekita vorsti,
200 gr õuna ,
tükike sellerit,
200 gr  majoneesi või hapukoort,
tilli.

Juust riivitakse jämedalt, samuti pestud õun koos koorega. Sink või vorst lõigatakse peenteks ribadeks, seller riivitakse. Toiduained pannakse salatinõusse, peale tõstetakse majoneesi või maitsestatud hapukoor. Kaunistatakse tille lehtedega.

Juustu-kaunpiprasalat.


 
200 gr juustu,
200 gr toorest või keedetud kaunpipart,
200 gr värsket või hapukurki,
2 kõvaks keedetud muna,
200 gr hapukoort,
soola, suhkrut, tilli.
maitsetaimi (piparmünt, pune, meliss).

Juust riivitakse jämedalt, kaunpipar ja kurk lõigatakse ribadeks, muna hakitakse. Salatiained pannakse kaussi või kokteilinõusse ning valatakse üle maitsestatud hapukoorega. Kaunistatakse maitserohelise lehekestega jm


Juustu-lihasalat.



200 gr juustu,
200 gr keedetud või praetud liha,
100 gr kurki,
100 gr keedetud porgandid,
100 gr toorest sellerit,
200 gr konservherneid,
200 gr majoneesi või hapukoort,
soola, suhkrut,
tilli või petersellilehti.

Juust, liha ja kurk lõigatakse peenteks ribadeks, seller ja keedetud porgand riivitakse. Toiduained pannakse salatikaussi või kokteilinõudesse ja peale tõstetakse majonees  või maitsestatud hapukoort, puistatakse maitseroheline.

21. jaanuar 2012

Munasalat.


5 keedetud muna,
250 gr värsket või hapukurki,
100 gr sibulat või sibulapealseid,'
100 gr vorsti või sinki ( võib ka suitsukala või kalakonserv),
1 toores porgand,
2 paprikat,
200 gr hapukoort või majoneesi,
soola,
pipar või maitsetaimi,
tilli või peterselli.

Toiduained lõigatakse kuubikuteks või piklikeks tükkideks, toores porgand riivitakse, paprika lõigatakse peenteks ribadeks. Toiduained segataks maitsetstatud kastmega.

Makrasalat (krabisalat).


100 g makrat või krabipulgad,
200 gr keedetuid kartuleid või riisi ( keema panna 70 gr),
1 keedetud porgand,
100 gr konservherneid või aedube,
100 gr õuna,
värsket või hapukurki,
1 sibul või porrulauk,
tükike sellerit,
1 paprika,
2 kõvaks keedetud muna,
200 gr hapukoort või majoneesi,
soola,
maitsetaimi,
tilli või peterselli,
lehtsalatit,
tomateit,
rediseid.

Makra lõigatakse väikesteks tükkideks, aedviljad ja munad kuubikuteks, sibul ja selle riivitakse või hakitakse. Toiduained pannakse kaussi, peale tõstetakse soola ja maitsetaimedega segatud hapukoor või majonees. Kaunistatakse maitserohelise, redise-, tomati- ja munaviilidega.

Makaroni – kalasalati.


100 g makarone,
150 gr kalakonservi,
1 hapukurk või õun,
1 toores porgand,
2 kõvaks keedetud muna,
1 paprika,
100 g konservherneid või aedube,
200 g hapukoort või majoneesi,
( 2 tl vürtskastet),
soola,
maitsetaimi,
maitserohelist ( kõige paremini sobib till ja murulauk),
rediseid,
tomateid,
salatilehti.

Makaronid keedetakse, jahutakse, lõigatakse väikesteks tükkideks. Porgand riivitakse. Teised toiduained lõigatakse väikesteks kuubikuteks ja segatakse makaronidaga. Hapukoor ja majonees maitsestatakse vürtskastme ja maitsetaimedega, tõstetakse teistele toiduainetele. Peale puistatakse hakitud  maitserohelist, pannakse redise-, tomati-, ja munaviile, salatilehti.

20. jaanuar 2012

Porrulaugu – kalmaarisalat.


300 g porrulauk,
300 g kalmaari,
2 haput õuna või 1 hapukurk,
100 g juustu,
1 kõvaks keedetud muna,
100 g majoneesi,
100 g rõõska 10 % - list koort,
soola,
suhkrut,
( 1 tl sinepit või vürtsikastet),
hakitud tilli ja peterselli.
Porrulauk lõigatakse ketasteks ja keedetakse soolaga maitsestatud vees 3 minutit. Kalmaari keedetakse 5 minutit, lõigatakse kuubikuteks ning jahutakse. Koorimata õunad riivitakse  jämedal riivil, juust ja muna lõigatakse ribadeks. Toiduained pannakse kaussi ja valatakse üle  maitsestatud majoneesi ja koore seguga.

19. jaanuar 2012

Porgandi-suitsukalasalat.


300 gr porgandeid ( võib võtta konservi),
300 gr suitsukala,
2 kõvaks keedetud muna,
1 hapukurk või õun,
1 sibul või 50 gr sibulapealsed,
tükike toorest sellerit,
200 gr hapukoort,
soola,
suhkrut,
(1 tl vürtsikastet või mädarõigast)
maitserohelist.

Porgandid lõigatakse piklikeks tükkideks. Suitsukala puhastatakse nahast, luudest ja sisikonnast, lõigatakse väikesteks kuubikuteks, samuti muna ja hapukurk. Sibul riivatakse või hakitakse. Toiduained pannakse kaussi, peale valatakse suhkrut, soola ja vürtskastme või mädarõikaga maitsetsatud koor. Kaunistatakse maitserohelisega või tomatiga.

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком