22. veebruar 2012
Majoneesidipp.
200
gr majoneesi,
1
spl sidruni-, õuna- või sõstramahla,
50
gr sellerit,
1
sibul või 60 gr sibulapealseid,
(1
tl vürtsikastet),
soola,
suhkrut, maitsetaimi.
Seller riivitakse ja
segatakse kohe hapu mahlaga. Sibul
hakitakse üsna peeneks või riivitakse. Toiduained segatakse ja maitsestatakse.
Sobib leiva, aedvilja ja liha juurde.
Kohupiima-tillidipp.
200 gr kohupiima,
4
spl hapukoort,
2
spl toiduõli,
3
spl hakitud tilli,
1
tl vürtskastet,
1
spl õuna-, sõstra- või sidrunimahla,
soola,
suhkrut, maitsetaimi.
Kohupiim
hõõrutakse puulusikaga ühtlaseks või aetakse läbi sõela, segatakse hapukoort ja
toiduõliga. lisatakse hästi peeneks hakitud till, vürtskaste, mahl ja
maitseained. Sobib aedvilja ning lihalõikude juurde.
Kohupiimadipp.
150
gr kohupiima,
100
gr hapukoort või piima,
1
spl mädarõigast või 1 tl sinepit,
soola,
suhkrut, maitsetaimi, hakitud maitserohelist,
(150 gr õunapüreed või -kastet, 1 tl vürtskastet).
Kohupiim
hõõrutakse puulusikaga ühtlaseks või aetakse läbi sõela, lisatakse riivitud
mädarõigas ja teised toiduained ning maitsestatakse.
Sobib
leiva, saia ja küpsiste juurde.
20. veebruar 2012
19. veebruar 2012
Dipp.
Dipp on lihtne toitu serveerimise viis, mille puhul ettevalmistatud toiduained ( leiva- või saiakangid, soolaküpsised, juust, toored ja keedetud aedviljad, vorst ja praetükid, külmad praetud kartulilibled vm. kastetakse väikestes kausikestes lauale antud paksu kastmesse. Toiduained hoitakse seejuures sõrmede vahel või kahvli otsas. Taldrikuid tavaliselt lauale ei panda, vajalikud on need väga vedela kastme või liiga pehme keedetud aedvilja korral.
Dipiks nimetakse ka kastet, millesse toiduaineid kastetakse . harilikult valmistatakse paar- kolm erisugust kastet. Serveerimiseks on kõige kohasemad on pealt laienevad kausikesed, millesse on kerge toiduained kasta.
Kalalõigud kurgikastmes.
500 gr praetud kalatükke,
1 kl hapukoort või majoneesi,
1 väike kurk ( 50 gr),
1 spl riivitud sibulat,
1 spl hakitud tomatit või 1 tl ketšupit,
1 spl marineeritud seeni,
1 magus piprakaun,
maitserohelist, soola, suhkrut.
Kalatükid asetakse vaagnale, luud eemaldatakse. Hapukoor ja majonees segatakse hakitud toiduainetega ja maitsestatakse, tõstetakse kalatükkidele. Toit kaunistatakse maitserohelisega.
Kohupiim aedviljadega.
500 gr (2 pakki) kohupiima,
100 gr leht- või kress-salatit,
2 spl tilli või petersellilehti,
1 porgand või 100 gr kaalikat (nuikapsast),
200 gr hapukoort, soola, suhkrut maitsetaimi,
1 hapu õun.
Kohupiim hõõrutakse ühtlaseks, lehtviljad pestakse ja tahendatakse, lõigatakse ribadeks. Maitseroheline hakitakse, juurvilju ja õunu riivitakse. Toiduained segatakse ja maitsestatakse.
Kui soovitakse eriti mahedamalt toitu, võetakse hapukoore asemel 35%-list rõõska koort ; see vahustatakse enne toidu hulka segamist.
Antakse lauale iseseisva toiduna või lisandina kana-, küüliku- või muu liha juurde.
Tellimine:
Postitused (Atom)
Lehed
Külastusi :
Вязаный брелок лисичка крючком
Вязаный брелок лисичка крючком
-
1,5 kg kapsast, 1,5 kg tomatit, 1 kg kurki, 1 kg sibulat, 1 kg porgandid, 0,5 paprikat. Marinaad : 1 kl suhkrut, 100 ml toiduõl...
-
2 k värskeid terved tomatid, 1 punane terav pipar, 2-3 küüslaugu küüst, 1 paprika, terapipar, nelk, suhkur, sool, äädikas 9 %....