23. märts 2014

Kalasupp frikadellidega.




 Salme Masso.

500 g väikesi kalu või kalaluid ja -päid,
1 1/2 l vett,
2 sibulat,
1 sl rasva,
1 porgand,
1 petersell,
4 kartulit,
1 suurem hapukurk,
soola, pipart,
1 loorberileht, tilli või sibulapealseid.
Frikadellid : 250 g kalafileed, 1 viil saia, 1/2 klaasi piima või vett, soola, pipart.

Väikesed kalad pannakse külma veega keema. Vaht riisutakse, keedetakse 15-20 minutit, siis kurnatakse leem. Sibulad hakitakse ja hautatakse rasvas klaasjaks, samasse lisatakse peenteks ribadeks lõigatud porgand ja petersell, kuumutatakse veel üheskoos. Kartulid pannakse keema kurnatud leemega. kui kartulid on poolpehmed, lisatakse hautatud maitseviljad ja kuubikuteks lõigatud hapukurgid, veidi hiljem frikadellid, keedetakse veel 10 minutit.
Frikadellide valmistamiseks aetakse kalaliha läbi hakkmasina, lisatakse piimas või vees leotatud koorikuta sai ja maitseained. Klopitakse sitkeks massiks, märgade käte vahel vormitakse väikesed frikadellid. Supile võib lisada ka hapukoort, tomatipüreed.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком